Henrik Dam Kristensen. Foto fra hans egen hjemmeside.

Foto: Henrik Dam Kristensens hjemmeside

Har du en besked til cykelministeren?

Skriv en besked til Henrik Dam Kristensen.

Af Frits Bredal
16. maj 2012

Skriv til besked til transportminister Henrik Dam Kristensen. Så tager Cyklistforbundet den med, når vi igen mødes med ministeren efter sommerferien.

Minister med ansvar for cykling

Cyklistforbundet kæmper for Danmarks 4,5 millioner cyklister. En del af kampen finder sted på Christiansborg og i Transportministeriet, hvor Henrik Dam Kristensen har cyklismen som et af sine ansvarsområder.

For nylig åbnede transportministeren den nationale cykelkonference i Roskilde:

”Regeringen er meget optaget af at forbedre forholdene for cyklister i hele Danmark. Og der er mange gode grunde til, at vi skal have flere til at cykle,” fortalte Henrik Dam Kristensen fra talerstolen og fortsatte:

”Cyklen er billig, sund og miljøvenlig. Den giver stor mobilitet, støjer ikke og er nem at parkere.
Cyklisterne er også med til at skabe bedre trafikafvikling for bilisterne. Hvis alle cykelpendlere i de store danske byer satte sig ind i en bil, ville trængslen i myldretiden vokse markant.”

”Søren Cykel” har allerede skrevet en besked til Henrik Dam Kristensen (se den neden for). Måske har du en besked eller et ønske?

Af Søren Cykel 13. maj 2012

Kære Transportminister
Det er en næsten ydmygende oplevelse at forsøge at løse sit transportbehov på cykel:

Fleksibiliteten ved tog+cykel ruineres af et rigidt krav, ikke blot mulighed for, pladsreservation, som ikke kan købes hverken på stationerne eller på nettet.

Der anlægges cykelstier i eget tracé, men prisen er høj: Gode, direkte landevejsforbindelser lukkes for cyklister og forhindrer, at man planlægger sin tur som en almindelig trafikant. Cyklen reduceres til et legetøj, som evt. kan bruges til skolevejen. Hvorfor kan det ikke være frit valg?

I "cykelbyen" Odense bliver man sendt tilbage på perronen, hvis man som almindelig passager følger strømmen gennem stationen. Den anden vej er der ingen elevator, så man bør ikke ankomme med cykelanhænger.

Jeg savner at blive opfattet på lige fod med den almindelige "trafikant" eller "passager". Lige som bilisten vil jeg gerne køre lige ud på jævn asfalt. Og lige som bilisten eller togpassageren vil jeg gerne kunne følge en trafikåre - vej eller sti - og ikke forvente at ende i en skolegård.

Venlig hilsen Søren

Emneord: Debat, Politik