Vestager, Baykal og Kjærsgaard på cykel

Margrethe Vestager (Radikale), Ayfer Baykal (SF) og Pia Kjærsgaard (DF)

Bike Babes

Dansk cyklisme er tværpolitisk.

Af Frits Bredal
21. maj 2012

Spørgsmål: Hvad er det mest specielle ved den danske cykelkultur? Svar: At den er så almindelig!

I Danmark cykler alle. Uanset politisk ståsted. Man kan være kulturradikal minister på Christiania-cykel, stilbevidst folkesocialistisk borgmester med designerhjelm eller folkepartisk hverdagscyklist med dansk blomsterfarve og villakvarter i baggrunden – de cykler alle.

”Cykling i Danmark er kulturelt forankret som noget selvfølgeligt. Ikke alle cykler, men langt de fleste har lært det som børn og kan cykle. Man behøver derfor ikke have nogen bestemt politisk overbevisning for at trampe i pedalerne,” fortæller trafiksociolog Anette Jerup Jørgensen fra Cyklistforbundet.     

”Vi ved fra forskellige undersøgelser, at dem, der vælger cyklen ofte begrunder det med, at cyklen er et effektivt, hurtigt og fleksibelt transportmiddel, som bidrager til den daglige motion. Derfor  behøver man ikke have nogen bestemt politisk overbevisning for at efterstræbe det i sin daglige transport,” siger Anette Jerup Jørgensen.

Optræder i næste udgave af Cykelviden

Bike Babes er ét af de foto, der optræder i næste udgave af Nyhedsbrevet Cykelviden, som udkommer før sommerferien.

Andre historier i næste Cykelviden:

  • En liste over ”de 25 mest magtfulde mennesker i dansk cyklisme”
  •  Kære Helle. Cyklistforbundets tale til Danmarks første kvindelige statsminister

I forbindelse med Folkemødet på Bornholm i juni vil Cyklistforbundet overrække Helle Thorning-Schmidt en splinterny rød Velorbis-cykel. Pengene til cyklen kommer fra Cyklistforbundets landsindsamling til en ny statsministeriel tjenestecykel. Cykelviden bringer Cyklistforbundets tale til statsministeren.

Helle Thorning-Schmidt har endnu ikke svaret på, om hun vil være tilstede og modtage gaven – som vil blive overrakt til hende under alle omstændigheder.  

 

 

Modtag Nyhedsbrevet Cykelviden

Emneord: Politik