236

Cykeldanmark samles i Aalborg

Aalborg bliver for en stund omdrejningspunkt for dansk pedalkraft.

25. oktober 2011

Den kommende weekend diskuterer landets mest dedikerede cyklister, hvordan Danmark kan udbygge sin position som verdens bedste cykelland.

Gode forhold for cyklister er blevet et stærkt konkurrenceparameter for landets kommuner. Det gælder også i Nordjylland.

Aalborg Cykelby har en ambition om, at 70 procent af byens borgere skal cykle mindst én gang om ugen. Bl.a. på grund af byens initiativer på cykelområdet har Cyklistforbundet i år valgt at placere sit landsmøde i Aalborg.

Lørdag åbnes landsmødet af Thomas Kastrup-Larsen, rådmand for sundhed og bæredygtighed i Aalborg:

"At Dansk Cyklist Forbund holder sit årsmøde i Aalborg, betragter jeg som et klap på skulderen for det arbejde, vi i laver for at gøre Aalborg til en af landets bedste cykelbyer," siger Thomas Kastrup-Larsen.

Guidet tur

I forbindelse med landsmødet gennemfører Cyklistforbundets lokale afdeling en guidet tur gennem Aalborg Cykelby. På turen kan deltagerne se nogle af de resultater, kommunen har opnået:

"Som daglig cyklist sætter jeg meget stor pris på Cyklistforbundets arbejde med at fremme cyklismen og sikre gode vilkår for cyklisterne. Det er en vigtig sag, både i forhold til at sikre en mere bæredygtig transport med lille CO2-udledning og i forhold til at få gode og sikre trafikforhold til cyklisterne," siger rådmand Thomas Kastrup-Larsen.

Historisk stærkt udgangspunkt

Ikke kun på kommunalt niveau satses der nu på grøn vækst og bæredygtighed. "Det er en vigtig prioritering for regeringen at fremme cyklismen," står der i det nye regeringsgrundlag ET DANMARK, DER STÅR SAMMEN.

"Landsmødet i Aalborg afholdes på et tidspunkt, hvor dansk cyklisme har et historisk stærkt udgangspunkt for at udvikle sig yderligere. Bl.a. takket være Cyklistforbundets indsats har den politiske opbakning aldrig været større," siger landsformand Claus S. Hansen.

Cyklistforbundets landsmøde finder sted på Hotel Hvide Hus i Aalborg.