Foto: Mikkel Østergaard

110

Pedalkraft i skolegården

Et nyt skoleår er begyndt – og dermed også en helt ny skolereform med krav om 45 minutters daglig bevægelse. Men fysisk aktivitet behøver ikke være besværligt. Med Alle Børn Cykler er det både nemt og sjovt for lærere og elever at opfylde motionskravet.

Af Christina Britz Nicolaisen
13. august 2014

Cykelmotion er nem motion

Det nye skoleår byder på masser af fysisk aktivitet for landets skoleelever. Den nye skolereform stiller krav om 45 minutters bevægelse om dagen, men mange skoler har store udfordringer med at realisere motionskravet.

Derfor sætter årets Alle Børn Cykler-kampagne fokus på cyklen som et godt og enkelt redskab til at opfylde motionskravet. Det fortæller kampagnechef Maria Bech:

”Cykler gør det nemt at integrere motion i skoledagen, for de kan jo bruges overalt og kræver ingen særlige fysiske rammer eller store idrætsanlæg – bare en skolegård og nogle gode undervisningsmaterialer. Og det sidste leverer vi med Alle Børn Cykler-kampagnen”, siger Maria Bech.

Klog med pedalkraft

Alle Børn Cykler handler ikke kun om at bevæge sig, men også om at få fysisk aktivitet og indlæring til at gå op i en højere enhed. Derfor er årets tema netop ”Klog med pedalkraft”.

”I en travl hverdag kan det være svært for lærerne at få idéer til, hvordan man kan kombinere motion og undervisning. Derfor har vi både udviklet en lang række cykellege og nogle mere boglige opgaver til fx dansk og matematik, hvor eleverne skal cykle sig til løsningerne. Og det er jo opgaver, der også kan bruges resten af skoleåret”, siger Maria Bech.

Tilmeldingen er stadig åben

Tilmeldingen er åben frem til kampagnestart på www.abc-abc.dk
Dog er det en god idé at melde sig til senest  d.19. august - så er lærerne nemlig helt sikre på, at modtage materialerne til kampagnestart.

5 gode cykelråd

1) Start tidligt. Sørg for at cykle med dine børn – før de begynder i 1. klasse. Lær dem tidligt, hvordan de skal orientere og opføre sig i trafikken. Jo mere tid du bruger på at cykle med dit barn i trafikken, jo før bliver junior i stand til at beherske cyklen alene.

2) Vælg den sikreste skolevej – ikke den hurtigste. Lav klare aftaler med dit barn om, hvor han/hun må cykle. Også efter skoletid, ved besøg hos kammerater osv.

3) Øv jer sammen - og hyg jer. Kør den valgte rute igennem med børnene – før skolestart. Flere gange. Sørg også for at cykle med dit barn i hvert fald det første skoleår. Børnene vil gerne cykle. Gør cykelturen til skole til en hyggestund med dit barn.

4) Vær en god rollemodel. Som forælder har du afgørende betydning for dit barns cykelvaner. Gode cykelvaner, der holder livet igennem, grundlægges tidligt.

5) Lad dig ikke friste af bilen - heller ikke de morgener, hvor barnet plager. Hvis de andre forældre kører deres børn i bil, så tal med skolen om problemet.

Om Alle Børn Cykler

Alle Børn Cykler er en landsdækkende motionskampagne for elever i 0. – 10. klasse. Det er Cyklistforbundet og TrygFonden, der står bag kampagnen, der  kører d. 1.- 12. september. Det er gratis for skolerne at være med. I de to uger kampagnen varer, samler klassen point ved at cykle så mange dage som muligt. Efter kampagnen trækkes der lod om sjove og lækre cykelpræmier – bl.a. nye cykler til alle elever i en klasse. Sidste år deltog 150.000 elever i Alle Børn Cykler.
Læs mere på www.abc-abc.dkFor yderlige information kontakt venligst: