Foto: Cyklistforbundet

At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser, sundhed og selvtillid. Foto: Cyklistforbundet og Mikkel Østergaard.

0

En stærk jury skal finde Årets Cykelskole 2018

Den 11. oktober 2018 udnævner Cyklistforbundet Årets Cykelskole. Det sker som en del af børnemotionskampagne Alle Børn Cykler 2018. Det er en stærk jury med repræsentanter fra både politik og organisationer, der skal finde årets prismodtager.

14. august 2018

I juryen bag Cyklistforbundets pris Årets Cykelskole 2018 sidder:

 • MF og transportordfører, Rasmus Prehn (A)
 • By- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V)
 • Bestyrelsesmedlem i DGI, Annette Vilhelmsen
 • Bestyrelsesmedlem i Skole & Forældre samt medlem af forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, Janus Boye
 • Transportdirektør i DI/Dansk Industri, Michael Svane
 • Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, glæder sig over, at en så stærk og bred jury skal vurdere de indkomne nomineringer til prisen.

- Det lover godt for vores børns fremtid, når så forskellige aktører bakker op om børns cykling, siger Klaus Bondam og fortsætter:

- Der er mange og store fordele at høste, når børn cykler og bevæger sig mere i hverdagen. At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser og selvtillid. Daglig cykelmotion giver også sunde børn, der lærer bedre i skolen.

ALLE LANDETS SKOLER ER INVITERET

Alle landets skoler med en stærk cykel- og trafikprofil inviteres til at nominere sig til prisen som Årets Cykelskole.

Prisen uddeles som en del af børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler 2018, som Cyklistforbundet gennemfører i samarbejde med TrygFonden. 

Cyklistforbundet vil med prisen at anerkende de mange skoler, der er optaget af at få flere børn til at cykle i hverdagen – og at inspirere andre forældre, skoler og lokalsamfund til at sætte cykelglæde, aktive transportvaner og sikre skoleveje på dagsordenen i eget lokalområde.

- Det gør en forskel, når skoler er med til at gøre cyklen til en naturlig del af et aktivt børneliv. Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne, siger Klaus Bondam.

Prisen som Årets Cykelskole uddeles den 11. oktober. Sidste frist for at indsende en nominering er den 28. september.

Alle Børn Cykler 2018: To hjul – masser af eventyr

Kampagnefilmen 'Ta' smutvejen! På to hjul venter eventyret lige rundt om hjørnet'

 • Over 100.000 elever forventes at deltage i kampagnen, der kører på skoler over hele landet de to første uger i september.
 • Kampagnen skal under temaet ’To hjul – masser af eventyr’ inspirere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling.
 • I kampagneperioden den 3.-16. september dyster klasserne om at cykle så mange dage som muligt. Hver cykeldag giver point til den afsluttende præmielodtrækning. Cykling med hjelm giver dobbelt point.
 • Kampagnen tilbyder også undervisningsmaterialer, hvor eleverne i forskellige fag kan arbejde fagligt med cyklen som udgangspunkt
 • Cyklistforbundet gennemfører kampagnen i samarbejde med TrygFonden.