Engelske mænd har et godt øje til danske cykelpiger. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

252

Danske cyklister vækker international opmærksomhed

Ny engelsk bog beskriver de danske cykelpiger

Af Frits Bredal
22. november 2012

Internationale medier lovpriser jævnligt dansk cyklisme, fordi de to-hjulede hjælper på både trængslen, sundheden og miljøet. Men derudover hæfter internationale observatører sig i høj grad ved de danske cyklisters påklædning. Det er måske især mændene, der anlægger netop denne synsvinkel:

”I København har man har det tøj på, som man skal have på, når man kommer frem. For pigernes vedkommende lader det til at være meget korte nederdele,” fortalte værten Jeremy Clarkson fra det engelsk bilprogram Top Gear, da han tidligere på året var i byen.

Pierce Brosnan - tidligere ansat i "Her Majesty's Secret Service" og som sådan kendt for at køre Aston Martin - var tydeligt begejstret, da han i sommer cyklede rundt i den danske hovedstad i forbindelse med optagelserne til Susanne Biers seneste film:

”At cykle rundt i byen søndag morgen var udsøgt romantisk. København er en dejlig intim by med skønne mennesker, smukke kvinder, der suser gennem byen på cykel,” fortalte ex-agenten til Berlingske.

Og nu har en af den engelske avis The Guardians mest højtprofilerede skribenter også fortalt om sin fascination af dansk cykelmode. Patrick Kingsleys observationer kommer i forbindelse med hans nye bog How to be Danish:

”Når danskerne cykler, klæder de sig på til det sted, hvor de skal hen. Ikke til turen. Sådan er det ikke i mange andre lande, hvor en kvinde i en nederdel på en cykel kan være et særsyn.”

Alt hvad der er dansk, er for tiden meget populært i England. Englænderne forsøger at forstå det lille land, hvor de konsekvent topper listen over de mest lykkelige mennesker i verden samtidig med, at danskerne  slår hinanden ihjel i tv-serien Forbrydelsen, der er et hit på engelsk fjernsyn. Men skal man for alvor forstå ”How to be Danish” må man studere den danske cykelkultur. Og åbenbart, for de engelske gentlemens vedkommende – særligt de danske cykelpiger.

 

Emneord: Byer, Kultur