Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Over alt i Danmark er man i cykelafstand til kysten. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Kystturisme på en bølge i Børsen

Cyklistforbundet skriver om kystturisme i Jyllands-Posten

Af Frits Bredal
14. januar 2013

Tirsdag den 15. januar står Cyklistforbundet som medarrangør på en konference om kystturisme. Erhvervsminister Annette Wilhelmsen er blandt deltagerne på konferencen, der afholdes på Børsen, Slotsholmgade 1 i København. Dansk Erhverv står som hovedarrangør.

I forbindelse med konferencen har Cyklistforbundets turismechef Claus Rex skrevet et debatindlæg i Jyllands-Posten sammen med direktøren for VisitDenmark og en række andre aktører inden for cykelturisme og kystturisme:

Som det fremgår af debatindlægget står kystturismen for mere end seks ud af 10 udenlandske turistovernatninger i Danmark, for mere end 40 pct. af turismeomsætningen og for hele 62 pct. af alle de turismeskabte job inden for overnatning, bespisning, detailhandel, transport, forlystelser mv.

”Derfor er det så meget desto større et problem, at kystturismen har tabt overnatninger de seneste år. Kystturismen kæmper om turister og gæster på internationalt plan. Man skal have målrettet markedsføringskraft nok til at trænge igennem til turisterne, der oplever et virvar af budskaber fra alverdens destinationer,” skriver bl.a. Cyklistforbundets Claus Rex i Jyllands-Posten.

Powered by Cycling: Panorama

Cyklistforbundet har netop lanceret Powered by Cycling: Panorama, aktuelt det største udviklingsprojekt inden for dansk cykelturisme. Med EU’s regionalfond som største støttegiver har Cyklistforbundet indsamlet i alt 25,2 millioner kroner. Pengene skal bl.a. bruges til bedre skiltning og nye og bedre overnatningssteder:

”Forbedringer, der gør livet lettere og sjovere for cykelturisten. F.eks. et lunt og godt sted, hvor cyklen kan stå, værktøj til cyklen, vaske- og tørrefaciliteter til tøjet, mulighed for at tjekke vejrudsigten, masser af gode tips og information om lokalområdet og guidede ture,” fortæller Cyklistforbundets projektleder Jesper Pørksen fra turismeafdelingen.

Det er områderne langs Vestkystruten (Nordsøruten) og den danske del af København-Berlin ruten (langs Østersøkysten), der får glæde af millionerne. Samtidig bliver der udviklet ca. 17 sløjferuter, der dels løber ad de to kystruter, dels ind i landet til seværdigheder og bycentre.

Udover de konkrete forbedringer for cykelturisterne er projektets overordnede mål at gøre cykling til et aktiv for dansk kystturisme og dermed skabe vækst i kystområderne.

Skriv på afdelingens side

Vi elsker jeres kommentarer!

Og vi bestræber os på at deltage i debatten og svare på jeres spørgsmål. Men vi får rigtigt mange henvendelser og kan derfor - desværre - ikke svare på alt.

• Af Poul Petersen 14. januar 2013
    Hvorfor bliver vi aktive ikke inviteret med til denne konference, er det en forglemmelse, eller er der ikke behov for at vi deltager.
  • Af Poul Petersen 15. januar 2013
    Har lige set artikkel omkring Kystturisme, der er åbenbart ingen der kommer med sejl eller motorbåd til danske havne, tager deres cykel, går denne klar til en cykeltur.
    Men dette er nok ikke nødvendigt at tænke sejlerfolket ind i kystturisme, da dette er en meget lille gruppe, (måske omkring 80-100000 personer, eller mere). Den viden om kystturisme jeg besidder er nok ingen ting. Der ingen ønske omkring at bruge den viden jeg tilfældigvis er i besidelses af. Er der ingen af jer kloge mennesker, der tænker længere end til campingpladser.
  • Af Claus Rex, Cyklistforbundet 16. januar 2013
    Hej Poul
    Vi havde nu deltagelse fra jer aktive, men der var et begrænset antal pladser, så vi kunne ikke byde det bredt ud.

Med hensyn til sejlerne har du ret i, at der er en del af dem. Formålet med artiklen var ikke at få alt med - så havde der stået en del mere om cykelturisme! - men at sende et fælles signal om, om det er et vigtigt område at satse på. Det er virkeligt godt, at så mange parter står sammen.

Gode hilsner,

Claus
  • Af Jon Stene 17. januar 2013
    Kystturismen for cyklister omfatter, som sædvanligt, ikke Øresundsturisme nord for København, Nordkysten af Sjælland og kysterne af Roskildefjord og Isefjorden. Vi, i Nordsjælland, har efterlyst dette i mange år, men forgæves.

Jon Stene
    Hørsholm og Fredensborg Afdeling
  • Af Claus Rex, Cyklistforbundet 17. januar 2013
    Hej Jon

Vi snakker en del med turismefolkene i Nordsjælland og jeg er overbevist om, at vi nok skal lykkes med det.
    I har et fantastisk potentiale deroppe - vi skal bare have fundet det rigtige projekt og de rigtige partnere.

Claus
  • Af erik hansen 17. januar 2013
    jeg er medlem også af viborg sejlklub,jeg har fornøjelsen af at holde 3 cykler kørende
    således at vore sejlende gæster kan trille op og nyde naturen ved hjarbæk fjord skønt inde i landet er det også kystturisme vi har jo adgang til atlanderhavet.
    venlig hilsen
    erik.
  • Af Jacob Frank Hansen, 33 år. Rudkøbing. 19. januar 2013
    På Langeland er der ingen muligheder for cyklister at køre på øen i nord/syd-gående retning, da der her kun er en befærdet landevej uden cykelsti.

Her er der store muligheder for cykelturisme, hvis kommunen fik lavet en cykelsti langs med landevejen, cirka 50 km - fra Lohals i nord til Bagenkop i syd.

Jeg har skrevet et læserbrev til kommunen, og krydser fingre!!

Har cyklistforbundet rettet henvendelse til Langeland omkring dette, altså cyklisternes dårlige kår for fremkommelighed på den ellers skønne ø?

Mvh.