Foto: Mikkel Østergaard / Cyklistforbundet

57

Lær dit barn at cykle i påsken

Påskedagene kan bruges til meget andet end at trille æg. Cyklistforbundets koncept Cykelleg er en sjov og nem måde, du kan lære dit barn at cykle på.

19. marts 2015

Med cykelleg bliver cykeltræningen både sjov og effektiv. Børn helt ned til to år kan sagtens begynde at øve sig på en løbecykel – og det bliver ekstra sjovt, hvis der skal fanges sæbebobler fra sadlen, cykles på line eller holdes bremsesporskonkurrence.

”Det er nemt og sjovt at lege cykeltræningen ind i familien. Man behøver kun et trafikfrit område og en cykel – og vores inspirationshæfte 20 cykellege er helt gratis,” fortæller Mai-Britt Aagaard Kristensen, som er projektleder i Cyklistforbundet.

Under cykellegen glemmer børnene hurtigt, at de faktisk er ved at øve sig på noget, og så kan udviklingen pludselig gå stærkt.

”Når vi i Cyklistforbundet er ude og lave cykellegeevents, møder vi ofte forældre, der er stolte og overraskede over, hvor meget deres barn har lært efter bare et par timers cykelleg,” fortsætter Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Erfaringerne viser desuden, at børn, der har kørt på løbecykel, senere har lettere ved at lære at cykle på en rigtig cykel, fordi de allerede har udviklet god motorik og balance. Så det er bare om at komme i gang, mens tiden og vejret er til det.

Find gratis inspirationsmateriale på www.cykelleg.dk

VI KAN CYKLE!

– 4.000 børnehavebørn leger cykelleg i maj
Der kommer også gang i sæbeboblemaskiner, bolde og kegler, når 4.000 meget unge cyklister i maj måned leger cykellege over hele landet under Cyklistforbundets børnehavekampagne, VI KAN CYKLE! Det er dobbelt så mange som sidste år, for VI KAN CYKLE! har fået alvorligt vokseværk.

”Det er helt fantastisk. Kampagnen er nu ude i 19 kommuner, og det viser, at rigtig mange daginstitutioner har fået øjnene op for alt det, de kan få ud af at lege cykelleg med børnene”, slutter Mai-Britt Aagaard Kristensen.

VI KAN CYKLE! støttes af Østifterne.

Kontakt
Kommunikationschef Lotte Malene Ruby lmr@cyklistforbundet.dk tlf. 29 47 67 04

Projektleder Mai-Britt Aagaard Kristensen mak@cyklistforbundet.dk