Trine Krebs

Min cykel er alt for mig

Der er mange forskellige måder at være medlem af Cyklistforbundet på.
Mød Trine Krebs,der har et personligt medlemskab.
I 2018 solgte hun sin bil, og siden har hun udelukkende transporteret sig på elcykel og offentlig transport.

Af Jørgen Schlosser
29. juli 2019

Hvem er du?
Jeg er en 43 årig landbo, og jeg folder det ud ved at bo på et landbrug i det nordligste Lejre, ved at spise
lokal mad, ved at engagere mig i mit lokalsamfund og i mit job, hvor jeg formidler viden om hverdagsmad
– fra jord til bord.

Hvordan bruger du cyklen i dit liv?

I august 2018 solgte jeg min bil – og siden har jeg udelukkende transporteret mig på elcykel og med offentlig transport. Min cykel er alt for mig – den fragter mig på job, til kirke, på nabobesøg og ned til Isefjorden på badetur. Den giver mig sansninger, motion, gør mig glad i låget – og ikke mindst sørger den for, at jeg kommer i snak med en masse nye mennesker.

Fortsæt sætningen:
Cyklistforbundet skal …

Se at få en masse unge klimaaktivister inspireret til at tænke cyklen ind i fremtidens transportløsning – der er uanede muligheder. Og acceptere, at elcyklen virkelig gør en forskel for mange. Jeg ville aldrig kunne
cykle så langt, som jeg gør hver dag, uden el.

Indse, at hvis forbundet skal have mere politisk pondus, så er forbundets kommunikation og events
nødt til at være mere rettet mod unge mennesker.

Og endeligt overveje om vi kun skal være et forbund for cyklister – vi kunne jo være fremtidens grønne logistikforbund. Det er ikke nogen fræk titel, men så udskriver vi en konkurrence.

Færre og færre cykler,
hvad tænker du om det?

Jeg tænker, at færre og færre biler ville være helt ekstremt meget bedre. Når du først er blevet cyklist i
hjertet, så skal du holde dig selv i nakken for IKKE at fokusere på al den støj og ildelugt, som kommer fra
bilerne.

Der er mange forskellige nye køretøjer i byen
og på cykelstien. Ud over cykler er det fx elløbehjul,
speed pedelecs, el-skateboard, elcykler,
ladcykler. Hvad er din mening om det?

Det er vidunderligt, og det vidner om at der er en masse eksperimenter i gang, som forsøger at give bud
på fremtidens logistik. Jeg mener, at det er en rigtig god grobund for meget bredere ‘livsstier’, som jeg kalder dem. Vi skal forene os med de kræfter, så vi kan få skubbet noget af transportpladsen og transportkronerne væk fra bilerne og over til os. Sæt i gang! Alle andre, som gerne vil bruge cykelstierne, er vores venner.

(Dette er en artikel fra CYKLISTER 3, 2019)

Fem forskellige medlemskaber

• PERSONLIGT MEDLEMSKAB