Nyt "Bicycle Innovation Lab"

København har fået et nyt laboratorium for cykler

11. november 2011

Danmarks nye Bicycle Innovation Lab er netop åbnet i kulturhuset Prismen på Amager. Intiativet henvender sig ifølge egne ord til både til den nysgerrige, cykelentusiasten, turisten, byplanlæggeren, institutionen og virksomheden, der gerne vil udvikle sig på cykelområdet:

"Her på Amager vil vi skabe en fysisk ramme hvor vi kan dyrke cykelkulturen, eksperimentere med den og skabe nye løsninger, og vi inviterer alle nysgerrige til at komme og hjælpe os med det," siger Lasse Schelde, der er leder af Innovation Lab.

Bicycle Innovation Lab kommer også til at rumme et cykelbibliotek, værkstedsfaciliteter, hvor der kan afholdes workshops eller arbejdes på nye cykelkoncepter. Til foråret kommer der guidede cykelture i København med fokus på cykelkultur og infrastruktur.

Cyklistforbundet byder Bicycle Innovation Lab velkommen:

"Danmark har i forvejen en af de mest mangfoldige cykelkulturer i verden, og det nye initiativ kan tilføre endnu mere kreativ energi og gode ideer," siger Trine Juncker Jørgensen, projektchef i Cyklistforbundet.

Bicycle Innovation Lab er blevet til i et samarbejde mellem Miljøpunkt Amager og Copenhagenize Consulting, der også står bag cykelbloggen Copenhagenize.com

Emneord: Byer