2012 tegner til at få rekordlavt antal dræbte cyklister.

Rekordlavt antal dræbte cyklister

2012 tegner til at sætte ny - positiv - rekord

Af Frits Bredal
10. december 2012

Indtil nu har 20 cyklister i år mistet livet i trafikken. Det er 20 for mange. Men det er samtidig langt færre end for bare få år siden.

Alt tegner til, at 2012 bliver året med det laveste antal dræbte cyklister i nyere tid.

I 2011 mistede 30 tohjulede trafikanter livet, og i de foregående år var tallene 26, 25 og 54.

I 1980'erne var det normalt, at over 100 cyklister hvert år blev dræbt i mødet med andre trafikanter.

Cyklistforbundets landsformand Claus S. Hansen meldte sig for mere end 20 år siden ind i Cyklistforbundet netop for at forbedre sikkerheden for cyklister:

”Rundt omkring i vores afdelinger over hele landet arbejder vi tæt sammen med kommunerne for at give cyklister bedre og mere trygge forhold. Det arbejde fortsætter og forstærker vi de kommende år," siger Claus S. Hansen.

Arbejdet i kommunerne handler bl.a. om at få flere sikre cykelstier, færre farlige kryds og lavere hastigheder for bilerne i boligkvarterer og omkring skoler.

Cyklistforbundet arbejder på mange måder

Udover indsatsen i kommunerne arbejder Cyklistforbundet også for cyklisternes sikkerhed i Færdselssikkerhedskommissionen og i Rådet for Sikker Trafik, bl.a. via kampagnerne mod højresvingsulykker.

”Sikkerhed og tryghed er en forudsætning for det gode cykelliv, som det hele handler om. Derfor indgår sikkerhed også som elementer i vores kampagner for børn og unge,” siger landsformand Claus S. Hansen.

Cyklistforbundet gennemfører, i samarbejde med bl.a. TrygFonden og politiet, hvert år de landsdækkende kampagner Alle Børn Cykler og lygtekampagnen Lys på med Ludvig.

www.abc-abc.dk/

www.lyspaa.dk/