Borgmester Joy Mogensen foretrækker at cykle til Rådhuset og til møder i lokalområdet

Borgmester Joy Mogensen foretrækker at cykle til Rådhuset og til møder i lokalområdet

333

Roskildes borgmester: ”Cyklen bringer mig tættere på borgerne”

Borgmester og vært for årets cykelkonference Joy Mogensen elsker at cykle. På cykel er det lettere at falde i snak med borgerne - og måske få en god idé.

Af Christina Britz Nicolaisen
03. april 2012

Da Joy Mogensen sidste år blev borgmester i Roskilde havde hun ikke bil. I dag foretrækker hun stadigvæk at cykle til Rådhuset og til møder i lokalområdet. Og det lægger borgerne mærke til, fortæller Joy Mogensen:

”Jeg har fået mange kommentarer fordi jeg er blevet ved med at cykle. Men jeg er glad for at jeg kan møde borgerne på en anden måde end i bil, hvor man er helt kapslet ind. På min cykel falder jeg tit i snak med nogen, og får måske en god idé. Det er jo også en del af at være politiker”.

Cyklen spiller også en vigtig rolle for tilhørsforholdet i lokalsamfundet, mener borgmesteren. Der er simpelthen en anden åbenhed mellem mennesker når man kommer kørende på sin cykel – ikke kun for politikere, men for alle borgere:

” På cykel oplever man sit nærmiljø mere direkte. Man kan let stille cyklen fra sig, og man får måske også hilst på naboen på en anden måde end når man sidder inde i en bil. Det skaber en bedre tilknytning, og det tror jeg er vigtigt hvis borgerne skal have lyst til at bidrage til samfundet. ”, siger Joy Mogensen.

Læs resten af interviewet med Joy Mogensen i Nyhedsbrevet Cykelviden, der udkommer i forbindelse med den nationale cykelkonference, som afholdes i Roskilde den 8.-9. maj 2012

Emneord: Byer, Politik