Herlev Hospital byder på gode cykelforhold og godt fællesskab - derfor cykler hver fjerde medarbejder med i kampagnen. Foto: Herlev Hospital

226

Tusind kollegaer cykler til arbejde

I næste uge går starten til årets "Vi cykler til arbejde". På Herlev Hospital varmer en fjerdedel af medarbejderne op til kampagnen med konditest og cykelklargøring.

Af Christina Britz Nicolaisen
23. april 2013

Dobbelt op på deltagere

1. maj triller titusindvis af medarbejdere fra hele landet ud på cykelstierne, når starten går til årets "Vi cykler til arbejde". På Herlev Hospital summer gangene af forventningsfuld cykelsnak - det storkøbenhavnske hospital har nemlig fordoblet sit deltagerantal i forhold til 2012 og stiller i år med 1165 deltagere fordelt på 105 hold.

Faktisk er det en fjerdedel af alle hospitalets ansatte, der denne gang er med i ”Vi cykler til arbejde”, fortæller Annette Precht-Sparre, der er social- og velfærdskonsulent på Herlev Hospital.

”Vi gør rigtig mange ting for at motivere medarbejderne til at cykle med i kampagnen. Vi tilbyder fx et cykelforårstjek, og medarbejderne kan også få taget en konditest – både før og efter kampagnen, så man helt konkret kan se resultatet af sine anstrengelser på cykelturene. Men det lokker da sikkert også, at deltagerne får gebyret betalt, og at man også får en T-shirt”, siger Annette Precht-Sparre.

Hjernehestene vs. Hjernerytterne

På Neurologisk afdeling er kollegaerne fordelt på to cykelhold - ”Hjernehestene” og ”Hjernerytterne”. Det er overlæge Jesper Erdal, der er holdkaptajn for "Hjernehestene", men i praksis er det hans sekretær Helena Bruhns, der har lokket kollegaerne til at melde sig til:

”Jeg var fast besluttet på, at vi skulle være med i kampagnen, for jeg er nemlig selv helt vild med at cykle og jeg dyrker også spinning i min fritid. Jeg er faktisk blevet supercyklist!”, griner den 46-årige sekretær, der har brugt april måned på at udbrede det glade cykelbudskab blandt kollegaerne:

 ”Jeg ønsker jo, at alle andre også skal få del i den cykelglæde, som jeg selv oplever”, fortæller Helena Bruhns, der også fungerer som en slags coach for holdet:

”Jeg har planer om at motivere mine holdkammerater med positive spørgsmål og på den måde lokke cykelglæden frem – altså fx spørge om ikke de har haft en dejlig cykeltur, i stedet for at fokusere på om det var hårdt og blæsende. Og så skal vi selvfølgelig cykle en hel masse og gøre alt for at vinde over vores konkurrenter her på Neurologisk afdeling”, fastslår Helena Bruhns.

Cykelvenligt hospital

Herlev Hospital er ikke kommet sovende til cykel-succesen. Hospitalet blev certificeret som ”Cykelvenlig arbejdsplads” i 2009 og igen i 2012 - blandt andet fordi hospitalet tilbyder god overdækket cykelparkering tæt på indgangene, automatiske cykelpumper, omklædningsrum med badehåndklæder og regelmæssige besøg af et mobilt cykelværksted som kan bookes online.

Hospitalet er også med i mobilitetsprojektet ”Formel M”, og fungerer i den forbindelse som testpilot på et el-cykelprojekt og et samkørsels-projekt.

 

 

Meld dig til

  • Tilmeldingen er stadig åben på vcta.dk