Foto: Mikkel Østergaard

3
0

Vintercyklingens dag

Det er international Winter Bike to Work Day 10. februar. Meld dig til og vis hele verden at man sagtens kan cykle om vinteren. Der er ingen præmier på spil - men rig mulighed for at prale!

Af Christina Britz Nicolaisen
30. januar 2017

Fredag 10. februar er der ekstra god grund til at trodse vinterkulden og cykle til arbejde, når det for femte år i træk er Winter Bike to Work Day.

Den internationale vintercyklingsdag blev lanceret af den canadiske cykelaktivist Anders Swanson til Vintercyklingskonferencen i Finland in 2013.

Formålet er at vise politikere og kollegaer i hele verden, at det er muligt at cykle hele året rundt - at det ikke er vejret, men derimod vaner, myter og mangelfuld infrastruktur, der er en barriere.

Winter Bike to Work Day er bygget op som en venskabelig dyst mellem nationer og byer, og det er en god måde at komme op på cyklen hvis du er typen, der parkerer cyklen i vintermånederne. Men selvom du allerede er vintercyklist, kan du sagtens cykle med 10. februar som rollemodel for andre cyklister i hele verden, fortæller arrangørerne. 

Det er gratis at være med og tilmeldingen er åben her

På selve vintercyklingsdagen 10. februar opfordrer arrangørerne til, at man dokumenterer sin vintercykeltur  ved at lægge et foto på Instagram som tagges med #winterbiketoworkday

 

Skriv en kommentar

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

3 kommentarer

 • Af john baastrup, hverdagscyklist 6. februar 2017
  Øhj, det er bøvlet at komme igang.... Jeg cykler bare, ikke alt det der dikkadarer, har sat her nu 10 min for at skrive at jeg vil cykle.....
 • Hej John, Winter Bike to Work Day-hjemmesiden gik desværre ned i fredags. Men bliv endelig ved med at cykle alligevel :) /Christina
 • Af Inger Kjelgaard, ergoterapeut 6. februar 2017
  Hej
  Hvor er det dejligt med vintercykling - men der er også risiko for at vælte med cyklen - især om vinteren i glad føre.
  Hovedskader som følge af fald med cyklen er mange og ofte alvorlige.

  Hvad får jer til at indsætte et foto uden cykelhjelm?