Der er mange måder at sætte skub i cykelglæden. Her er det Light Parade fra årets CYKLO-festival. Foto: Morten Rygaard/CYKLO

Åben temadag: Sammen om cyklerne

Mange hænder løfter Danmarks cykelkultur. Med vidt forskellige metoder arbejder kommuner, organisationer og borgere på at give cykelglæden rygvind. Cyklistforbundet satte nogle af dem stævne på en temadag om cyklisme og engagement søndag d. 30. oktober.

02. november 2016

Program søndag d. 30. oktober

8.30 Cykeltur
Guidede cykelture i cyklisternes Aarhus

10.00 Hvad betyder cyklerne for Aarhus
Hør om Aarhus Cykelby og cyklens rolle for kommunens mobilitetsplan. Charlotte Kjær og Gustav Friis fra Smart Mobilitet, Aarhus Kommune fortæller.

11.15 Pause

11.30 Mangfoldighed, fællesskab - fest!
Theis Petersen fra Muskelsvindfonden fortæller om filosofien bag CYKLO - Aarhus nye, store cykelfestival.

12.15 Frokost
Cyklistforbundet byder på en sandwich

13.00 Når civile tager sagen i egen hånd
Under navnet SOS Cykelsti kæmper beboerne i flere landsbyer uden for Aarhus for at få en cykelsti på deres hovedvej. Trine Piilgaard og Kirsten Laursen fortæller om kampen for en tryg og sikker vej.

13.45 Debat: Prestigeprojekter vs. hverdagsinvesteringer - hvad får flest på cyklen?
I panelet: Camilla Fabricius (S), fungerende rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, Anders Kronborg, udvalgsformand for Teknik- og byggeudvalget, Esbjerg Kommune og Trine Piilgaard, SOS Cykelsti.

14.45 Kaffe

15.00 Særvisning af filmen Cycologic
Se den smukke film om kvinden fra Uganda, der vil ændre verden én cykel ad gangen - og mød en af filmens instruktører, Emilia Stålhammar.

Tid: Søndag den 30. oktober, kl. 8.30-15.45

Sted: Scandic Hotel Aarhus City, Østergade 10, Aarhus