Start på Svajerløbet 2011

492

10 cykelbegivenheder, du ikke vil gå glip af i 2012

Et nyt cykelår – vi tager hul på det med en liste over, hvad vi ser som de største cykelbegivenheder. Er du enig?

Af Christina Britz Nicolaisen
26. januar 2012

Mig og min cykel

Oplev sidste skrig inden for cykeldesign og udstyr, hent inspiration til sommerens cykelferier og få gode råd til hvordan du let lærer dine børn at cykle. Mød også byplanlæggere, der løfter sløret for fremtidens cykelvenlige infrastruktur.

Cyklistforbundets medlemmer får gratis entré ved at benytte et særligt link, som sendes ud i løbet af foråret. Mere info følger.

Tour de Future

Mellemfolkeligt Samvirke inviterer på cykeltur fra Skagen til Christiansborg for at sætte fokus på bæredygtighed, klimavenlig energi og kampen mod sult og fattigdom. Du kan cykle med hele vejen eller blot deltage i enkelte etaper.

Vi cykler til arbejde

Sving dig i sadlen i landets største motionskampagne. Traditionen tro er der flotte præmier på højkant. I år kan du blandt andet vinde lækre cykler og smart tilbehør, og hovedpræmien er en ferie til alle på holdet. 

Tilmeldingen åbner d. 6/2.

Giro d’Italia i Jylland

Cykelsportens største stjerner samles i den jyske muld. Følg enkeltstarten midt i Herning by, eller hep på dine favoritter langs den jyske vestkyst. Med amatørløbet ”Cycling for all” kan du selv teste ruten inden Giroen starter.

Store Cykeldag

En hyldest til cykler og cykelglæde, som markeres med cykelture i hele landet. Din lokale DCF-afdeling arrangerer kulturelle cykeludflugter, picknick-ture og mere sportslige ture på racer og mountainbike.

DM for ladcykler - Svajerløbet

Konkurrencen om at blive Danmarks bedste ladcyklist er åben for alle. Ruten er 650 m lang og involverer både brosten og stigninger. Du kan gå efter guldet i de individuelle løb eller samle et hold til stafet.

CykelTuristUgen

Oplev Sønderjylland fra cykelsadlen, når Rudbøl er vært for årets CykelTurisUge. Tag bl.a. med på guidede cykelture til den tyske grænse, og til øerne Rømø og Sild. Turene krydres med sociale arrangementer og foredrag.

  • Hvornår:22.-28. juli
  • Hvor: Rudbøl                                                                                                                                                        Mere info om CykelTuristUgen 

Træd Til

Dette cykelløb sætter fokus på sundhed og cykling, og det er kræftens bekæmpelse der står bag. Med deltagergebyret støtter du kræftforskningen, mens du samtidig får motion på de danske landeveje.

Kbh Cykelfestival

Sammensvejsede tallbikes og cykelskulpturer er blandt oplevelserne på denne alternative cykelfestival. DCFs egne SygKlister er med til at arrangere, og cyklen fejres med installationer, events og workshops og musik.

Aarhus-København

Glem alt om BroBizz når du til september skal cykle over Storebæltsbroen. Tilmeld dig hele ruten fra Aarhus på 375 km, eller spring på cyklen i Odense med ”kun” 190 km til målstregen i København.

Emneord: Motion, Sport