Foto: Marie Hald

Gode råd til køb af ladcykel

Ladcykler er billigere end biler, de er væsentligt nemmere (og billigere!) at parkere og så er motoren miljøvenlig. Men hvad skal du tænke på, når du skal købe sådan en størrelse?

For mange er bilen det logiske valg, når de skal transportere større ting og sager rundt i byen. Men fire ud af ti private fragtture i byerne kan faktisk klares på en ladcykel, har det europæiske cyklistforbund, ECF, beregnet.

Gode råd til køb

• Sørg for at prøve forskellige ladcykler - både tohjulede og trehjulede
  • Køb en cykel, som passer til dit temperament.
  • Lad dig ikke diktere af naboen, men gør dig dine egne behov klart.
  • Tænk fremad. Hvordan ser dine behov ud om to år?
  • Overvej om du kunne få glæde af en el-ladcykel

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

• Af Ladcykel-lars 18. juli 2012
    Måske kunne I finde et andet billede end en mand der cykler mens han snakker i mobiltelefon uden håndfrit headset? Magen til hovedløs opførsel skal man lede længe efter - de sanser jo intet omkring sig...

(Og nu vi er igang, en der laster sin ladcykel forsvarligt - en nødopbremsning vil jo bare gøre at dem man bremser for ikke at ramme, får kasserne i hovedet... Men det er nok lid for morfar at brokke sig over det :-)
  • Af Janne Bjørsted, Cyklistforbundet 19. juli 2012
    Det har du faktisk ret i Ladcykel-Lars. Tak for dit skarpe blik - billedet er nu rettet.