Lynkursus: Vinterklar på 5 minutter

Vinteren er hård kost for din cykel: Kablerne er stivfrosne, låsen vil ikke op, og salten ødelægger, hvad ødelægges kan. I denne lille film viser vi, hvordan du gør cyklen klar til vinteren.

 

Skriv en kommentar

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

19 kommentarer

 • Af Jan-Inge WIJK 5. december 2012
  Glimrende instruktioner! MEN drop venligst tåbelige jingler og undlad derved at bidrage til lydforureningen.
 • Af Torsten Eg 8. december 2012
  Jeg har lært at man smører kæden indvendigt. Hvorfor vælger du at gøre det som på videoen udvendigt?
 • Af allan carstensen cyklsitforbundet  11. december 2012
  @ Torsten
  Den havde jeg ikke hørt før :-) , i håndværk er der altid rigtig mange holdninger om den helt korrekte måde at gøre tingene på. Og det kan vi fagnørder så diskuktere i det uendelige. Men når det handler om at give gode råd til de der måske ikke roder så meget med cykler, handler det også om at gøre det tilgængeligt og ikke for religiøst. Derfor vælger jeg oftest at gøde det der er nemmest/enklest, uden at fylde op med mindre betydende regler. Men netop her vile jeg nu ikke være så bekymret for effekttab. Det er rullerne man smører og de roterer i kæden når den passerer et tandhjul, så olien skal nok fordele sig.
 • Af Jan C 11. december 2012
  Rigtig godt og instruktivt
  Justering af udvendigt gear kunne være det næste emne
  Tilslutter mig: Glimrende instruktioner! MEN drop venligst tåbelige jingler især i begyndelsen
 • Af Christian H 20. december 2012
  Aha. Det er altså sådan at man vedligeholder kablerne. Super video. Jeg er dog lidt ked af at video vinklen ofte er for dårlig, dvs. det han laver og nævner som vigtigt kan man ofte ikke se for cykelstel eller hans arm.
  Og jeg er enig - væk med musikken. Skal den være der, så gør den væsentligt kortere
 • Af John Høybye 20. december 2012
  Fint og ligetil. Herligt - men væk med musikken.
 • Af Claus 21. december 2012
  Kun positive kommentarer fra min side af. Jeg kan ikke en gang irriteres over musikken
 • Af Leif Framke 22. december 2012
  Lynkursus i vintercykling lyder som et køreteknisk kursus. Filmene er gode og relevante, men måske var det også en idé med en instruktion i snekørsel m.v.?

  Mange hilsner

  Leif
 • Af Ib Høeg Nissen 28. december 2012
  Gælder dette også ved indvendige gearskift? ellers meget fint med vejledningen
  venlig hilsen Ib
 • Af Line Hviid, Digital redaktør, Cyklistforbundet 2. januar 2013
 • Af Allan Carstensen cyklist forbundet 3. januar 2013
  @Ib
  Ja hvis du ellers kan få vippet kaklerne fri på samme måde. Her bliver du dog nødt til at hive lidt i kablet, da det jo er svært at løsne kablet ved at "skifte gear med hånden"
 • Af Jeanette Palludan 4. januar 2013
  Tak for instruktionerne, det er rart lige at se hvordan man også kan gøre det. Jeg bruger gerne kædespray, men er olie bedre?. Iøvrigt: Hyggeligt med en jingle / musik mellem filmene ;-)
 • Af allan carstensen cyklistforbundet 4. januar 2013
  @ jeanette
  ja det spørgsmål kan der hurtigt gå religion i ;-) men efter min bedse opfattelse er olie det bedste. Spray har det med at havne alle mulige andre steder, hvor det ikke hører hjemme, på fælgen, dækket osv. Samtidig er spray typisk noget mere klistret, så det har en større tendens til at samle slibemiddel (sandkorn) på kæden og tandhjul, derved slides alting meget hurtigere op.
 • Af mette nørby 6. januar 2013
  super fin og meget illustrativ. Lav gerne flere af den slags! Og gerner med musik :)
 • Af Finn Ivo Heller 28. januar 2013
  God instruktion. MEN MEN, cykel kæden er jo aldrig pæn ren før den skal smøres og den ser jo ikke ud som den gør i starten af denne film. Den skal vel renses og gøres ren inden den smøres. Det vil være rart og godt, hvis man fik instruktion i hele processen. Dvs. både rengøring, rensning og herefter den viste smøring. Er jeg den eneste der mangler den del af instruktionen? MVH Finn
 • Af Hans Bruun 20. januar 2014
  Glimrende instruktioner.
  Dog mangler rengøring af kæden inden smøring.
  Selv anvender jeg dieselolie for at rengøre kæden. Dieselolien smører samtidig med at snavs kan afvaskes.
  Musikken virker også for langtrukken på mig.
 • Af Lasse Svendsen, pendler 12. december 2014
  Alternativt til (rustne-)kæder, er en remcykel, hvor kæden er erstatte med en carbon rem. Det er stort set vedligeholdelsesfrit ikke så udsat i det danske vejr, med saltning og grusning af veje. Se evt. thewaytobike.dk
 • Af Mogens Dybdal,  21. januar 2015
  Vinter-anvisningerne i videoen er OK, når det drejer sig om en cykel uden gear. Jeg kender en del som har haft problemer med at skifte gear - især med indvendige gear, hvor gearkablet fryser, så gearskift bliver umulig. Min erfaring siger at gearkablet skal placeres ovenpå krankboksen og ikke nedenunder, hvor der kan samle sig kondensvand, der hurtigt fryser til is. Hvis gearkablet placeres ovenpå krankboksen vil man undgå det problem. Vh. fra Mogensj
 • Af Ib Fibecker,  21. januar 2015
  Jeg kan ikke forstå at der ikke reklameres for brug af pigdæk. Jeg bruger altid disse vinterdæk idet det give max. sikkerhed. En lille investering men uhyre godt givet ud.
  Mvh Ib Fibecker
  Vejle afd.