Foto af panda

Sorte ringe om øjnene klæder kun en panda - men det og meget andet er der heldigvis råd for!

10 grunde til at kvitte cyklen

Når bilnøglerne frister, er det let at finde på undskyldninger for ikke at cykle i dag. Vi rydder de værste af vejen her.

Af Rikke Ravn

Undskyldning 1: Jeg magter ikke hjelmhår!

Løsning: Hjelmhår kan ikke undgås, men du kan minimere skaden ved ikke at style håret før turen. Læg håret fladt til hovedet, så hjelmen ikke presser det fast i sære faconer. Tag børste, skum eller voks med og sæt håret efter turen. En hårtørrer gør underværker! Eksperimenter med frisuren – hestehaler, fletninger, helt korte klipninger eller slikhår á la L.O.C. går godt til hjelm.

Undskyldning 2: Jeg bliver våd på ryggen!

Løsning: Træt af den våde plet på skjorten under rygsækken? Af med rygsækken – på med en cykeltaske på bagagebæreren. Du får med ét smæk: mindre sved, mindre slid på jakken og mindre tryk på skuldrene. Se fx udvalget i Cyklistforbundets butik

Undskyldning 3: Jeg kan ikke cykle med min kaffe!

Løsning: Du skal bare lige have en kopholder til styret! Fx denne fra Kobe

Undskyldning 4: Jeg punkterer hele tiden!

Løsning: Læg et dækindlæg mellem dæk og slange – det løser problemet! Vi anbefaler mærket Ciclolinea til ca. 100 kr. pr. stk. hos velassorterede cykelhandlere. Kan du lappe en cykel, kan du også montere dægindlæg. Pump godt bagefter, så mærker du stort set ikke indlæggene.

Undskyldning 5: Min vej er for kedelig!

Løsning: Når du har 5 minutter og en computer, så tjek lige, om du kan bytte dit lange lige stræk eller den befærdede vej ud med en, der er kønnere og grønnere. Find nye veje med Cyklistforbundets ruteplanlægger Cyclistic.dk eller med Naviki.org

Undskyldning 6: Man kan jo ikke handle på cykel!

Løsning: Jo man kan – men man skal lige have en cykel med det rigtig udstyr. Få plads til indkøb, laptop, børn og dyr – læs vores miniguide ”Sådan pakker du pendlercyklen”

Undskyldning 7: Min cykel bliver bare stjålet!

Løsning: Der er mange sikringssystemer under udvikling – men det sikreste er stadig: Lås din cykel fast med en ekstra kædelås.

Undskyldning 8: Min mascara løber ud!

Løsning: Sorte ringe om øjnene klæder kun en panda – så når vand og vind får mascaraen til at løbe, siger vi: 1) Køb en vandfast mascara. Eller 2) Læg mascara efter turen. Eller 3): På med en kasket, der skåner øjnene. Vi hælder til en kombination af 1 og 3!

Undskyldning 9: Jeg får olie på bukserne!

Løsning: Du skal bruge et sæt gammeldags cykelklemmer – eller et sæt fine nymodens ditto

Undskyldning 10: Mine arme er for korte!

Løsning: … Nej! Den undskyldning hopper vi ikke på – op på cyklen og ud i verden!

Flere gode råd om at cykle til arbejde

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

• Af Susanne Overgaard  28. maj 2013
    Stress af. Det bedste middel til at ryste jobbets og i det hele taget hverdagens små ups and downs af = cyklen.
  • Af Lise Jensen 28. maj 2013
    11. gode råd til ikke at cykle:
    Jeg skal hente og aflevere børn på vej frem og tilbage, hvilket tager dobbelt så lang tid, hvorfor de så skal være længere tid i institution.

12. gode råd til ikke at cykle:
    Jeg bor i bakkelandet Århus - dvs jeg skal "trække" min 7 årige datter på cykel hele vejen op ad langelandsgade og randersvejsbakken, og på vej hjem skal jeg risikere liv og lemmer samt have plads til yngstedatter på 3 bagpå cyklen midt imellem tasker og skoletasker samt skiftetøj, regntøj, gummistøvler hver mandag og fredag mm

Løsning: købe cykelanhænger til pik pak, samt få motor på datterens cykel ... Elsker selv at cykle...uden børn, men vores BMW 3,0 er både hurtigere og bekvemmeligere i en stresset hverdag :-) med børn.
  • Af Thomas 28. maj 2013
    Undskyldning 11) Jeg er bange for, at jeg kommer til at overfuse nogen på cykelstien fordi jeg bliver så irriteret - se de mest almindelige grunde nedenfor (vi oplever det dagligt!)

Med-cyklister der ikke giver håndsignaler
    Med-cyklister der kører over for rødt
    Med-cyklister der kører imod færdselsretningen
    Med-cyklister der stiller sig i cykel-drejebane (men skal ikke dreje)
    På visse strækninger bremses man ved samtlige lyskurver (ruten HC Andersens blvd - Sundbyvester Plads)

Som I kan se er der mange irritationsmomenter som cyklist - til tider er det svært ikke at lade sig ophidse!
  • Af Eigil paulsen 28. maj 2013
    Baghjulet kører forlæns
  • Af Olav Felbo 28. maj 2013
    Til Lise Jensen. Forstår dig godt - det er en udfordring. Men kig på de mange nye muligheder som el-cyklerne giver, hvis man har store pendler udfordringer - lange afstande, store bakker, tung bagage eller børn. Jeg har selv anskaffet en el-cykel som jeg har haft stor nytte af til de 23 km hver vej inkl. indkøb - børn fra børneinstitution i cykel anhænger osv. Med den rigtige el-cykel model holder du en konstant hastighed på ca. 25 km/t - så den udvider din rækkevidde voldsomt. Mange gode hilsner, Olav
  • Af Max Giga 29. maj 2013
    Undskyldning 1: Jeg magter ikke hjelmhår! + Undskyldning 8: Min mascara løber ud! = skal kasketten sidde uden på hjelmen eller under den?