21
223

På tur i Danmark

Danmark er et enestående godt land at cykle i: Både infrastrukturen og den danske cykelkultur gør det nemt og bekvemt at komme landet rundt på to hjul. Du får her en række inspirationsmuligheder til din næste cykeltur i Danmark.

10 vinterture i det fri

Lidt varmt på termokanden, gang i bålet og læ fra et overdækket shelter. Kulden skal ikke afholde dig fra en tur ud i det fri. Overalt i landet er der pladser med fine faciliteter, som er helt gratis at benytte. Her er 10 bud på kølige smutture ud under åben himmel.

Lav din egen rute med Cyclistic

Cyclistic er Cyklistforbundets cykelruteplanlægger. Cyclistic har samlet overnatningssteder, museer og andet praktisk, så du nemt kan planlægge din næste cykeltur.

26 små cykelferier

De 26 danske Panorama-ruter er nu klar – og hver af dem byder på sit helt eget eventyr.

Find kort og bøger til din næste tur

Cyklistforbundet tilbyder en række forskellige kort og bøger til ture, både i Danmark og i udlandet.

Aktiviteter

Både Cyklistforbundet og en række andre organisationer sørger året rundt for arrangere forskellige cykelaktiviter. Få et overblik i vores aktivitetskalender.

Tilbagevendende aktiviteter

Cyklistforbundet står bag både kampagner og årlige cykeldage.

In English: Biking in Denmark

It is a brilliant idea to spend your time in Denmark on a bike. We have compiled a list of useful sites that will help you plan a great holiday here.

 

Skriv en kommentar

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

21 kommentarer

 • Af Jørgen Thomassen 11. april 2012
  Det der mangler på den nye hjemmeside at finde den nærmste cykel hanler
 • Af Line Hviid, Webredaktør, Cyklistforbundet 19. april 2012
  Vi kan stadig hjælpe med at finde den nærmeste cykelhandler - du skal bare over på vores ruteplanner, Cyclistic.dk. Her kan du få kortet til at vise dig de nærmeste cykelhandlere.
 • Af carsten nielsen 9. august 2012
  ha en god tur rundt i danmark hermed sendes en hilsen til alle cyklister pas på jer selv i trafikken og undgå højresvings ulykker
 • Af Marlon Cramers 17. september 2012
  I dag hjalp jeg en strandet cyklist over Farø broen, i min bil. Han stod i Bogø havn til at sejle over til Flaster, men færgesæsonen er afsluttet i går. Det var der ikke info om på den cykelrute han havde på sin GPS fra Dansk cykelforbund. Såfremt i ikke har det er det en god ide at i lægger færgesæsonerne her på siden, for fra Bogø havn er det en lang omvej over Kalvehave til Vordingborg til at komme over til Falster og Lolland på cykel. Venllige hilsner, Marlon Cramers.
 • Af Carl Schmidt 27. november 2012
  Jeg har for lang tid siden skrevet til jeg om i vil skrive, om hunde der løber efter cykellister på tur, Og hvad kan vi gøre i situationen? Har ikke hørt noget endnu andet end at det ville komme i efteråret, men det er jo forbi?? Venlig hilsen Crl fra Hobro.
 • Af Rikke Ravn, Cyklistforbundet 29. november 2012
  Kære Carl. Tak for spørgsmålet. Din henvendelse er ikke glemt, vi er bare i den luksussituation, at vi har meget mere stof til vores medlemsmagasin, end vi har plads til at skrive om. Men i forårsnummeret af CYKLISTER vil du kunne læse om det i brevkassen.
 • Af Henning Elsner 12. marts 2013
  Hejsa :-)

  Er der nogen af jer her inde som ved om der er blevet cyklet en længste tur i Danmark?? Findes der en rekord eller noget lign??

  Jeg har søgt efter det på nettet, men det er ikke lykkes mig at finde noget.

  Hilsen Henning..

 • Af Line Hviid, Cyklistforbundet 12. marts 2013
  @Henning Det kommer lidt an på, hvad du mener: Er det længst på en dag, eller er det længst i det hele taget?

  Hvis det handler om hvem, der har kørt længst i ét træk, så er Cyklistforbundets egen Poul Faxe et godt bud: Han har formentlig kørt i omegnen af 600-800 km i et stræk som forberedelse til et 1200 km løb i Frankrig.

  Ellers skal man nok finde eventuelle rekordindehavere hos Audax Randonneurs.
 • Af jesper Kalledsø Madsen 30. juni 2013
  Jeg kan ikke finde bogen hvor vestkystruten er beskrevet. Kan den stadig købes?
 • Af Kristian fra butikken 1. juli 2013
  Hej Jesper

  der er sket en fejl på vores webshop, den er nu rettet og bogen er nu igen tilgængelig på nettet. tak fordi du gjorde os opmærksom på det.
  mvh butikken
 • Af Anette Andersen 19. juli 2013
  God idé men hold da op hvor ufunktionelt. Har lige indskrevet en rute med 7 destinationer. Det kan Cyclistic-programmet ikke beregne. PS. jeg har google browser på linux maskine.
  så forsøgte jeg via anden side. og her skal jeg for hver eneste destination 'stop' bytte rundt alt efter om det er en via destination eller ej. så man kan ikke bare fortsætte. hamrende langsommeligt
  er det muligt I kan gøre det bedre? der findes jo masser af it-specialister
 • Af Anette Andersen 19. juli 2013
  Og så kan man gud hjælpe mig heller oprette sig som bruger!!! Forkert email-adresse sender funktionen tilbage. Nej det er syvsmig for tungt
 • Af Anette Andersen 4. august 2013
  Jeg skriver endnu en gang, sidst d. 19. juli, idet jeg ikke har fået svar. jeg undrer mig set i lyset af jeres motto: Vi elsker jeres kommentarer!

  Nå min forespørgsel nu går på, hvorfor punkterne i min planlagte rute ikke kan navngives med adresse andet end en prik på kortet. Selvfølgelig er stedangivelser anført i margenen - venstre side. Men det er rart at kunne 'aktivere' prikkerne og dermed få navnene frem på mine destinationer.

  Og så ser jeg meget frem til at få et svar. Omend det er mere bekvemt at besvare de positive spørgsmål.
  vh. Anette Andersen
 • Af Jesper Pørksen, DCF 8. august 2013
  Hej Anette

  Jeg beklager, at du har måttet vente længe på et svar. Det har ikke noget at gøre med, at du kommer med kritik, men skyldes ganske enkelt, at mange herinde, inkl. mig selv, har været på ferie.

  Du har ret, Cyclistic fungerer ikke perfekt. Hvis vi havde midlerne, var der meget vi gerne ville udvikle og forbedre, men det har vi desværre ikke. Vi har heller ikke it-kompetencer i huset, sådan at vi bare lige kan gøre det selv. Desværre.

  Vi har lagt en masse kræfter i Cyclistic, og vi stiller det gratis til rådighed. For nogle fungerer det godt, for andre ikke. Jeg har for eksempel ikke problemer med at lave en tur med 7 interessepunkter.

  Hilsen
  Jesper
 • Af gitte rasmussen 28. august 2013
  Til brug for en cykeltur i august i år købte vi bog og kort over cykelruter i Østjylland. det gik udmærket ude på landet, men da vi nærmede os Århus, lå der rigtig mange store veje og motorveje, som ikke stod på kortet og gjorde umuligt at følge ruterne. Bogen er dateret 2007, men da havde motorvejene vist allerede ligget der i flere år. Det kan I ikke være bekendt at sælge.
 • Af Martin Bach-Vilhelmsen, mabv@webspeed.dk Egerishave 3, 7800 Skive. 11. december 2013
  Vi er 25-30 medlemmer af Ældre Sagen, som har cyklet Hærvejen 2 gange og Limfjorden rundt over 2 år. Nu har vi hørt, at Hærvejen er forlænget nordpå fra Viborg til Skagen, men det kniber os at finde dokumentation for, hvad vi har hørt.
  Kan og vil I hjælpe os med relevante oplysninger - herunder henvisning til egnet kortmateriale og oplysning om overnatningsmuligheder (campingpladser m/hytter m.m.) ? Tak! Venlig hilsen Martin.
 • Af Line Hviid, Cyklistforbundet 20. december 2013
  @Martin I skal have fat i Inspiring Denmark: www.syddanskturisme.dk
 • Af Søren Enemark 25. december 2013
  Jeg har ikke cyklet i over 20 år, men nu vil jeg gerne finde et kort over cykelstier/-ruter, men det er åbenbart meget svært. Jeg vil gerne i gang, men der er ikke meget hjælp at hente nogen steder. Jeg bor i Hovedstadsområdet, og jeg synes, at jeg kan huske, at man i gamle dage kunne få et kort.
 • Af Vibber Hermansen 2. januar 2014
  Jeg leder efter nyt om Cykel Turist Ugen 2014. Jeg har set under "Aktiviteter i juli måned" forgæves. Jeg abonnerer på jeres nyhedsbrev uden af kunne opfange signaler og her under emnet "på tur i DK" kan jeg heller ikke finde noget. Hvor skal jeg finde oplysninger om CTF 2014? på forhånd tak
 • Af Line Hviid, Cyklistforbundet 6. januar 2014
  @Vibber Du kan altid finde nyt om Cykelturistugen på adressen her: www.cyklistforbundet.dk/ctu, men det er en forglemmelse, at vi ikke har fået den oprettet i kalenderen som en begivenhed også - det skal vi nok få gjort :)
 • Af Line Hviid, Cyklistforbundet 6. januar 2014
  @Søren Vores butik har et gratis kort over cykelstier i København, som du er velkommen til at komme forbi at hente :)