Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

2
1307

Cykellygter og reflekser

Mørke cyklister udsætter både sig selv og andre for fare. Ca. hver femte cykelulykke sker nemlig i mørke eller tusmørke. Bliv klogere på, hvordan du bedst bliver set.

 • Lygter og loven
  Alle cykler skal have lygter på, når sigtbarheden af den ene eller anden grund bliver dårlig. Læs her hvad reglerne siger og få hjælp til at finde ud af, hvornår du skal have lys på cyklen.
 • 5 tip: Køb de rigtige lygter
  Der er lygter til ethvert behov på markedet. Det kræver kun en smule omtanke at vælge de rigtige.
 • Pas på diodelygterne
  De populære, små diodeknaplygter er måske praktiske, men er de monteret forkert, bliver du ikke set.
 • Reflekser og loven
  Reflekser er næsten lige så vigtige som lygter, men det tænker mange ikke over. I loven er der meget præcise krav til hvilke reflekser, der skal sidde hvor på cyklen.
 • Nye lygteregler 1. november: Dét betyder de for dig
  Kravene til cykellygter blev skærpet 1. november 2012. Vi fortæller her, hvad dét betyder for dig.
 

Skriv en kommentar

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder

2 kommentarer

 • Af Bjørn Kornerup 13. september 2013
  Cykellyktor är naturligtvis helt nödvändiga men ett bra komplement för att synas i mörkret är reflexvästar, särskilt om man stiger av och behöver leda cykeln,t.ex. i en backe.
 • Af Tim 9. november 2013
  Diodeblinkelygter burde fanme afskaffes!..

  Som cyklist og bilist, har jeg op til flere gange været ved at overse cyklister med blinkelygte. Om det er fordi de ikke lyser nok, eller jeg har haft øjnene i deres retning lige i slukkeperioden, det skal jeg ikke kunne sige, men de er simpelthen bare farlige!.. og jeg skulle ikke mene at jeg er natteblind el. lign.

  Hvis det er fordi det er de gamle og nu ulovlige lygter, pga. deres lave lysstyrke, så skulle politiet se at få fingeren ud og få dem fjernet.