Foto: Aabenraa Kommune

0

Cykellegebane skaber gode rammer for sundhed og læring

På den nyanlagte cykellegebane på Høje Kolstrup Skole er alle elementer udformet så de – uden at være prædestinerede - kan indgå i både cykelleg, i anden leg og i skolens undervisning.

Af Mai-Britt Aagaard Kristensen

En bane til cykelleg – og meget andet

Cykellegebanen udgøres af en jævn asfaltflade, hvor tre gummibelagte bakkeøer bryder op og byder op til leg. Gennem dette kuperede ”landskab” snor og vrider sig en Cykelslange; et betonspor med hældninger på både langs og på tværs. I mødet mellem disse to elementer opstår utallige forskelligheder, som inviterer og udfordrer. Kør, stop, drej, hop, sid, fang osv. Masser af siddepladser giver mulighed for at kigge med, sludre med veninderne, åbne madkurven m.m.

Tæt lokalt samarbejde forankrer

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem en bred skare af interessenter, hvilket har skabt et stærk ejerskab. Cykellegebanen har løftet området væsentligt, og udvalgte lærere er blevet instrueret i at anvende banen som en del af undervisningen.   

”Efter etablering af cykellegebanen har skolen og SFO fået nye muligheder for at arbejde med motoriske lege og bevægelse, både på cykel, løbehjul og rulleskøjter. Cykellegebanen bliver også anvendt ud over skole- og SFO-tid af børn og unge, der anvender aktivitetstorvet. Den samlede konklusion må derfor være, at cykellegebanen har bidraget positivt både til undervisnings- og fritidsdelen.” Iben Vind-Hansen, viceskoleleder, Høje Kolstrup Skole

 

Cykellegebanen i Aabenraa Kommune kort og godt

Navn: Cykellegebane Høje Kolstrup
Adresse: Nyløkke 2-4, 6200 Aabenraa
Indviet: 19. august 2016
Arealstørrelse: Ca. 2.000 m2.
Entreprenør/landskabsarkitekt: Hededanmark og Rambøll
Omkostninger: 842.032 kr.
Yderligere oplysninger: Naja Barlach Hansen, nlh@aabenraa.dk

 KICKSTART CYKELGLÆDEN PÅ CYKELLEGEBANERNE

Vaerdatvide

Støt op om et godt børneliv