Cykelcafé

Cykelcaféen er etableret i samarbejde mellem Ballerup Kommune og Cyklistforbundets afdeling i Ballerup.

Og det er blevet en stor succes.

 

I september 2017 blev DCF afdelingen i Ballerup-Måløv-Skovlunde tildelt årets sundhedspris. Se mere under "Peters hjørne".

 

Cykelcaféen er etableret i samarbejde mellem Ballerup Kommune og Dansk Cyklistforbunds afdeling i Ballerup.  

  

Cykelcaféen er et tilbud til dig, som har lyst til at at være mere aktiv i hverdagen med udendørs træning, men har svært ved at komme i gang.

 

 

Frivillige fra Cyklistforbundets afdeling i Ballerup vil i cykelcaféen tage dig med ud på spændende ture i omegnen. På denne måde kan du få inspiration til din egen hverdagsmotion. Der vil blive indlagt pauser efter behov.

Du vil i cykelcaféen møde andre, der ligesom dig gerne vil være mere aktiv, så I kan inspirere og støtte hinanden. Vi kører ca. 15 km. Efter cykelturen vil der være mulighed for en kop kaffe og en cykelsnak.

Se flyer om cykelcafé. Klik her.

Link til kommunens hjemmeside om cykelcaféen: Klik her.

Har du lyst til at køre mere end 15 km på dine ture, kan du prøve Ældre Sagens torsdagsture. Her køres ca. 40 km. De starter ved Præstevænget 20, hver torsdag kl. 10. Ingen tilmelding nødvendig. 

Cykelcafeen er gået ind i sin 5. sæson stadig med en stigende tilslutning, og stadig med mellem 40-50 deltagere hver mandag.  

 

Vi har haft problemer med at finde lokale på sundhedshuset og været på Tapeten siden begyndelsen af året, men hertil morgen (den 9. feb. red.), har jeg fået den glædelige meddelelse, at vi får vores oprindelige lokaler tilbage. Så fra mandag er det igen lokale 203-204.

 

Mødested: Sundhedshuset, Gl. Rådhusvej 13, Ballerup

Mødetid: kl. 9:30

Ugedag: Hver mandag

Cykelcaféen 17.-9.-2018

I dag kørte vi den korteste tur i Cykelcaféens 6 årige historie.

Årsagerne er flere, den første var at vores hovedsponsor ønskede vores tilstedeværelse ved det første spadestik til starten af et seniorbofællesskab.

Så kan man spekulere på hvad begrundelsen for det kan være?

Jeg kan sige, at der ikke var nogle af cykelcaféens deltagere der bevægede sig ved rollator, der var heller ingen dårligt gående, og desuden så var alle andele solgt. Så det kan ikke være derfor, måske skulle vi bare være det unge og raske indslag i seancen hvem ved.

Til gengæld vil jeg tro at vi kommer med i Ballerup –Bladets dækning som et festligt indslag med vores brogede påklædning.

Den anden årsag var at vi skulle fejre en festdag i madpakkehuset i Harrestrup Ådal, en tradition der begyndte for 4 år siden og som vi er så glade for at holde, at vi nok fortsætter med det i mange år fremover.

Hjemmebagte boller med hjemmelavet syltetøj, noget ost og forskellige udgaver af livsforlængende eliksirer, som til trods for at det er medicin også er velsmagende.

En dag der viser cykelcaféens værdi som et fællesskab, hvor alle er i godt humør, hvor nye bekendtskaber bliver stiftet, og hvor man altid glæder sig til at møde op.

Uanset vind og vejr er der aldrig sure miner, alt bliver taget med et godt humør.

Til slut hvis der er nogle der føler sig snydt ved kun at køre 6 km, så er jeg sikker på at Frode vil rette op på ved førstkommende lejlighed.

44 deltog i en festlig dag.

 

 

 

Cykelcaféen 10.-9.-2018

Så er cykelcaféens 7. sæson begyndt, og jeg håber ikke at dagens begivenheder skal være bestemmende for hvordan året vil gå.

På trods af en omhyggelig planlagt tur som Frode stod for, begyndte vi med ikke en kæp i hjulet, men en gren mellem hjul og forskærm.

Jeg overværede ikke selv seancen da jeg i dag var bagtrop, men jeg så resultatet: en ganske sammenkrøllet forskærm på Mogens helt nye elcykel.

Sådan kan det gå når man er fartbølle eller man bare er uheldig.

Tilsyneladende skete der ikke noget alvorligt, man kan godt være adræt selv om man er fyldt 80 år.

Efter at Lejf og jeg havde vi befriet cyklen for forskærmen, troede vi at alt var i orden, men som før hørte jeg kun opskræmte lyde, så havde Anders tabt sin cykelkurv, et klenodie som han har arvet efter sin mor og som gerne skulle gå i arv til børnebørnene.

Håbet er, at de så også synes at det er spændende at bruge en cykelkurv fra anno dazumal.

Resten af turen var bare lutter idyl, en lille pause i Ejby og så kunne vi ikke holde det ud mere, kaffen og kagen ventede, og selv om det ikke var Othello så var kagen som sædvanlig delikat og lækker.

48 deltog i turen i dag og distancen 16 km.

HUSK

På mandag er der fest i madpakkehuset i Harrestrup Ådal.

Kaffe og kopper må I selv medbringe, forplejning og fløde til kaffen bliver der sørget for.

Til de nye som har valgt at deltage i vores glade cykelcafé: vi kører uanset vind og vejr, det er kun påklædningen der ændrer sig.

 

Cykelcaféen den 3.-9.-2018

Så fik vi fejret cykelcaféens 6 års dag og på dato.

Den første tur blev kørt den 3.-9.-2012 med 16 deltagere, hvoraf nogle har været med hele vejen.

I Dag havde vi 55 med til cykling, kaffe og lagkage, om det var rygtet om kagen, det gode vejr eller noget andet der lokkede ved jeg ikke, men der var 5 nye ansigter i flokken.

Hvis de kommer igen på mandag får vi syn for sagn.

Festen blev holdt udendørs i en have i Pederstrup hos en af vores faste deltagere som stillede sin have til rådighed.

Turen blev ikke en af de længste, turlederen havde 16,5 km på tælleren da han var hjemme, og det skyldtes bl.a. at han var så optaget af at fortælle om høstmarkedet i Pederstrup om søndagen, at hele flokken måtte vende om for at komme på den rigtige rute igen.

Det viser desværre med al ønskelig tydelighed at mænd ikke kan multitaske.

En af de yngre deltagere, han bliver kun 76 på onsdag, havde lægetasken med, der stod doktor Nielsen på den og det hedder fødselaren ikke, så hvor han har fundet den er ikke godt at vide, men indholdet smagte ganske fortræffeligt.

Det skal lige bemærkes at Sundhedshuset gav et pænt tilskud til lagkagen,  som bageren i Føtex leverede.

Husk på søndag tur til Store Cykeldag i Værløse, se program på ::furesoe.dk/storecykel-ogrulledag.

Vi ses igen på mandag samme tid samme sted.

 

 

I dag den 27. august var udsigterne til den længe savnede regn positive, men som sædvanlig når cykelcaféen er på tur så bliver det ved truslen, heldigvis, samtidig kunne vi også tage vores cykelsti i besiddelse igen.

S toget kører igen og togbusserne er alle kørt hjem.

Turen i dag gik ad den slagne landevej med et kort stop i Skovlunde, efter ombygningen af Ballerup Boulevard er der også sket ændringer af cykelstiens forløb, man har afkortet stien og blandet den med et højresving for bilister, det virker utrygt for cyklister, men har vist sig at være gavnligt for færdselssikkerheden!!

Antallet af uheld mellem cyklister og højresvingene biler er formindsket betragteligt mellem 60 og 80 %.

Årsagen er en større opmærksomhed blandt biler og cykler.

Kort sagt usikker + usikker = sikkerhed.

Resten af turen gik over Harrestrup, Herstedøster hjem til kaffe og kage.

Distance 16,4 km.

Husk at næste mandag har cykelcaféen eksisteret i 6 år og dem der har med over et år ved hvad det betyder, jeg siger ikke mere.

 

Cykelcaféen 20.-08.-2018

Mandag den 20. august var vejret både i Danmark og Tyskland en våd affære.

Medens jeg kun skulle holde styr på kort og kompas for at finde vej til Elben, havde Frode 36 cyklister at holde styr på.

Vi kom alle velbeholdne hjem efter en laaang tur, jeg efter 66 km og cykelcaféen efter næsten 20 km.

 

Cykelcaféen 13.-8.-2018

Så er hverdagen begyndt igen efter en fantastisk sommer set med mine øjne.

Tre måneder med bar mave og bare tæer, det var det rene luksus, men nu er ferien forbi og cykelcaféen har lagt ud med lidt regn, men også med godt humør.

41 friske cyklister deraf to nye var samlede til en tur i det blå, inden starten blev jeg gjort opmærksom på at der var et par fødselsdage at fejre, en 80 års og en 75 års.

Det betyder at turlederen er tvunget til at afbryde turen på passende steder, hvor der skulle bedes.

Nu drejer det sig ikke om altergang, selv om vinen var medbragt, man tør jo ikke i vores tider begynde at missionere, det kunne nemt misforstås.

Den eneste tro vi prædiker er troen på at motion og samvær med andre er et godt udgangspunkt for ”et godt og muntert liv på jord”. Sagde gamle Grundtvig, så det må stå til troende.

15 km blev turens distance, og bortset fra en enkelt punktering som turlederen måtte tage på sin kappe, så kom alle velbeholdne tilbage til kaffe og Toscakage.

Lillian havde været i Sverige for at skaffe ingredienserne til kagen, imponerende og tak for det, vi har ikke kunnet nyde denne kage i 4 år.

Det er altså AMOs skyld, de eksporterer det hele til Sverige, det kan være de betaler bedre?

Den gamle cykelsmed er begyndt at rydde op i bestanden af cykler, og har derfor to damecykler til salg.

En tregears dame til 500 kr. og en dame-turcykel med 27 gear, forgaffelaffjedring, navdynamo, saddelaffjedring og rullebremser.

Pris 1500.-

 

Skovtur 21. maj 2017

Link.

Åbning af nye supercykelstier 2. maj 2017

Link.

København 23. 04. 2017

Link.

Københavns broer 17. marts 2017

Kbenhavn broer 17032017

Morgentur Søndag den 1. januar 2017.

Et nyt år er begyndt, og selvfølgelig er Ballerup fremme i skoene.

Jeg tror ikke at der findes en afdeling i Danmark, som arrangerer en tur første nytårsdag, men det gør vi her i Ballerup.

På trods af regn og blæst ventede 8 cyklister på turlederen, for at hilse det nye år velkommen med en tur ud i det grå.

Turen blev på 18 km, med bestigning af Herstedhøje dels til fods og dels på cykel, men alle nåede toppen med et vue over en stor del af omgivelserne. Roskilde Domkirke var skjult i tågen, men vi så Herlev Hospital, Avedøreværket og Højhuset derhjemme.

Vi mistede heller ikke orienteringen i tågen, turlederen havde nemlig fået en ny cykelcomputer med indbygget GPS, så vi fandt også madpakkehuset i Harrestrup Ådal, hvor der ventede os en overraskelse i form af lidt af det stærke og meget af det søde.

Det var en trøst, fordi vi ikke kunne komme til at hilse på Majestæten i går.

Hun ville sikkert gerne, men Yousee stak en kæp i hjulet. De havde vist slukket for strømmen.

Jeg tror ikke at vores mor er vred, men nok skuffet, lad det ikke gentage sig!!

Kan Champagne og kransekage holde sig så længe, at vi først skal nyde det til næste år?

Vi tør ikke tage chancen, så vi lukker flasken op i aften, og regner med at Margrethe bliver genudsendt.

 

Godt Nytår til alle der gider at læse dette referat. og ærgrer sig over at de ikke deltog.

I får chancen igen til næste år.

 

Se Peters sommerferietur 2016 her.

Store Cykeldag 2015

Så er store cykeldag afholdt for i år. Igen et vellykket arrangement.

På grund af datoen var vi udsat for en del konkurrence, så deltagertallet matchede ikke de foregående år, ikke desto mindre er vi tilfredse. Familierutens nye udfordringer var en succes, så det gentager vi til næste år.

Vi vender sandsynligvis tilbage til den anden søndag i juni.

Der deltog 250 cyklister og ingen har beklaget sig over afviklingen. Vejret var godt. Sol, men lidt rigelig med blæst, det har vi planer om at ændre til næste år.

Til slut vil jeg rette en stor tak til alle de frivillige som var med til at gøre dagen til en god oplevelse for alle.  

 

Indvielse af stibroen over Frederikssundsmotorvejen 10. juni 2015  

Efter næsten 5 års venten blev stibroen indviet i dag, med taler af repræsentanter for vejdirektoratet, cyklistforbundet og kolonihaverne.

Det var et perfekt vejr. Jeg tror at det var den første rigtige sommerdag.

Der var gratis kaffe og kage til alle de fremmødte ca. 40 personer: Efter talerne blev den røde snor sprængt og vi kørte en tur over broen.

Pressen var tilstede med journalist og fotograf, så de der ikke var med, kan sikkert se eventen i Ballerup-Bladet på tirsdag.

De deltagere der var med fra cykelcafeen + et par gæster, kørte en lille tur ud af rute 68 før vi vente hjemefter.

En lille skål blev drukket for broen, og vi har en ny mulighed for at variere vores ture.

Som en ekstra oplysning åbner motorvejen den 13. juli, dog vil der den 12. juli blive et officielt arrangement hvor vi er blevet bedt om at deltage.

Nærmere om dagen kommer senere. Følg med på vores hjemmeside.    

Turen til København 12.4.2015

Turen til København plejer at være en populær tur. Således også i år. 19 havde meldt deres deltagelse.

Da vi har ændret i konceptet med officielt start på Valby station, var det kun en lille flok der startede fra Ballerup station kl. 9.00. Vi havde vinden med os og var fremme i Valby kl.10.00.

Vi havde sat os for at besøge Bakkehuset, men da de først åbner kl.11.00 brugte vi tiden til at runde Jesuskirken og beundre den udefra (der var barnedåb i kirken), og se Niels Hansen Jacobsens skulptur ”Trold der vejrer kristen kød”, en skulptur Carl Jacobsen bestilte hos kunstneren i 1902.

Kirken syntes ikke at den skulle stå på kirkens grund, så Carl Jacobsen anbragte den på en grund han ejede ved siden af. Der stod den til 1920, hvorefter den blev skænket Glyptoteket og der står den endnu. Først i 2002 bekostede Carlsbergfonden den kopi der står der nu.

Efter kirken fortsatte vi til Bjerregårdsvej 16 i Valby. Der står et hus kaldet Onkel Toms Hytte, et hus med en lang historie. Huset blev opført i frihavnen som en handelsbod af en tysk jøde ved navn Louis Iselin i 1904. Huset blev udvidet i 1908 til den størrelse det har i dag. I 2005 beslutter borgerrepræsentation i København at huset skal rives ned af hensyn til udvidelsen af baneterrænet ved Østerport station. Et par år senere beslutter Aktuar Erling Edlund at genopføre det på Bjerregårdsvej 16 hvor det står i dag som genbo til kunstneren Frans Schwartz hus som også ejes af Edlund.

Efter besøget på Bakkehuset manglede der kun turen ud til sydhavnen og Mellemfortet til den obligatoriske Far´s frokost, og som sædvanlig var der kaos da vi ankom. Jeg havde ringet om torsdagen og anmeldt 16 personer og da der ofte kommer et par ekstra, havde jeg aftalt at jeg som sædvanlig ville ringe kl. 10.00 for at fortælle hvor mange der kom. Jeg ringede 4 gange uden at telefonen blev taget, så det var først da vi ankom at jeg kunne fortælle at vi var tre flere. Hver gang sådan noget sker, lover jeg mig selv, at der kommer vi ikke mere og det bliver sikkert også tilfældet denne gang. Der er nemlig en sejlklub ved siden af i nr. 10 der serverer en Sejlerfrokost med samme indhold og ovenikøbet billigere.

Nå, men det endte nu godt nok til sidst. Alle blev mætte og jeg tror at alle betalte mindre end vi havde forventet.

Turen hjem blev ikke helt som planlagt. I stedet for de grønne områder kom vi ud af Brostykkevej til Vestvolden og derfra gennem Vestskoven til Ballerup, undervejs en lille drikkepause som Jørgen gav og så var vi klar til de sidste km.

Jeg kom op på 55 km den dag.

Se turbeskrivelse med billeder under Tidligere år.

Skovtur de fire årstider 2014 

Nu er vi kommet til efterårsturen og til alt held ter vejret sig helt forkert: tænk sol og varme den niende november.

Vi kunne sidde i shelteret ved Bastrupsø i solen og spise vores madpakke jeg tror at temperaturen var ca. 12 grader

Der var 10 deltagere med på turen som vi nu har kørt i næsten to år så nu er det vist på tide med lidt variation, så til næste år bliver der tale om to forskellige ture.

Det bliver vejret der bliver afgørende for hvilken tur der bliver kørt fra gang til gang.

Turens længde vil i begge tilfælde være omkring 40 km.

Næste tur bliver den 22. februar og så er det forhåbentlig blevet vinter, af hensyn til naturen.

 

Peter

(6. april 2014)

Tur til København 2014

Den traditionsrige tur til København fandt sted søndag den 6. april.

Der var 29 tilmeldte hvoraf de 19 kørte med fra Ballerup, resten stødte til på Rådhuspladsen ved Dragespringvandet.

Jeg havde lagt en rute som jeg selv syntes var spændende, men igen blev planen kuldkastet fordi min aftale med Mellemfortet ikke holdt.

Det er ret irriterende at aftaler bliver svigtet, men på trods af stram tidsplan og en ændret rute fik vi alligevel en god dag ud af det.

Vi besøgte på vejen til København Bjørn Nørgårds vandaliserede kunstværk på landbohøjskolen. En model af DNA molekylet og diverse dyr. Værket bestod af granit, bronze og rustfrit stål. Kort efter indvielsen blev metallet stjålet!!

Efter opsamlingen på Rådhuspladsen kørte vi over Langbro til Ballonparken for bese den fredede ballonhangar, som bliver brugt til ridehal. Det er meningen at den skal føres tilbage til sit oprindelige udseende og jeg gætter på at den skal indvies i 2017 på 100 årsdagen for dens oprettelse.

Vi kørte videre over Amagerfælled til Bjørn Nørgårds Kærlighedsø (ja den mand har meget på samvittigheden). Kunstværket består af en søjle med 12 kvindetorsoer og fire glasskærme. Meget dekorativt.

Så var der kun spurten tilbage til Mellemfortet og frokosten. Efter lidt venten og venten lykkedes det os få både mad, øl og brændevin, så tilsidst var alle mætte og glade.

Hjemturen gik ad Vestvolden med diverse stop undervejs efter sigende en god dag.

(22. januar 2013)

Peter sender kommentar fra deltager på Cykelcafé videre:

Hej Peter

Jeg har været med på mandagens cykelture en del gange. Det har været alletiders, men desværre kommer jeg ikke det næste lange stykke tid. Jeg har nemlig fået arbejde - et 6 måneders akutjob efter næsten 2 års ledighed, så det er jo dejligt, men jeg kommer til at savne cykelturene.

Jeg ved allerede nu, at mit job ikke bliver forlænget, så skulle jeg ikke have fået et andet job til sommer (det håber jeg), og I stadig cykler (det håber jeg også), kommer jeg tilbage. Og skulle jeg have fri en mandag, kommer jeg også

Indtil da vil jeg sige tusinde tak for et supergodt initiativ og mange gode ture.

Hils de andre, fortsat gode cykelture og ha' det rigtigt godt.

Mange hilsner
Anette (med den turkise cykel og ingen cykelhjelm)

(14. oktober 2012)

Cykelcaféen i Ballerup

Ballerup afdelingen af Dansk Cyklistforbund har fået og virkeliggjort en genial ide:

Hver mandag formiddag inviteres vi på tur uanset vejret.

Udgangspunkt for turen er Ballerup Sundhedshus, som for nylig er indrettet i den nu nedlagte Parkskole, der ligger som nabo til Ballerup Rådhus. Her mødes man mandag kl. 9.30.

Turen slutter også ved Sundhedshuset, hvor vi efter ca. 1 times cykeltur i behersket tempo og med røde kinder samles om en snak, en kop formiddagskaffe og en småkage.

Indtil nu har jeg på hver af mine 5 ture kunnet glæde mig over først og fremmest at få rørt kroppen, men også over at gense steder, som jeg kender godt, men ikke kommer så ofte, samt over at møde nye og gamle venner og bekendte.
Til min overraskelse har jeg også på hver tur opdaget nye smukke, spændende, hyggelige, interessante steder i den by, Ballerup, som jeg gennem snart 50 år har boet og færdedes i.
Det har overrasket mig.

Den første tur gik til Skovlunde. På den tur blev jeg bl.a. opmærksom på nye fitnessmuligheder, som jeg kan vise mine børnebørn. I det gamle Skovlunde fik vi udpeget bygninger med historie. Under krigen boede bl.a. Mogens Fogh her, og vi fik udpeget, hvor Ib Spang Olsen havde boet hos sin farmor.
Jeg oplevede Skovlunde Bypark og Sømosen befolket med mindst 3 hold børn fra forskellige daginstitutioner. Børnene havde travlt med leg ved idylliske vandløb og -huller, hvor de fandt sten, pinde, orm og snegle og klatrede i træer. Den dag skinnede solen.

Andre ture er gået til Lautrup, hvor vi bl.a. så på kunst, til Digterparken, Egebjerg og Hareskoven, hvor vi kørte ad listige stier, til Måløv via Østerhøj, hvor vi så på nyt byggeri, og hvor det lykkedes flere at smutte gennem et kunstværk af et nåleøje.
Den seneste tur gik igen til Skovlunde, hvor vi bl.a. så på ny arkitektur af Henning Larsen (hvis tegnestue også har tegnet operahuset på Holmen), og hvor vi både så og hørte på høns, haner, duer og mange andre fugle i en lille koloni. Også denne dag skinnede solen dejligt.

Formanden for Dansk Cyklist Forbunds Ballerup-Måløv-Skovlunde afdeling Peter Bendix har lovet at finde på alternativer til cykelturen, hvis vejret ikke arter sig. Det betyder, at ingen kommer til at gå forgæves til Sundhedshuset mandag morgen. Der vil altid være en fra cyklistforbundet, som leder fortroppen og sikrer bagtroppen.

Birthe Olsen – en glad cyklist

Knudsminde Alle 16,
2750 Ballerup

(5. september 2012)

Cykelcafeen
Premieren på cykelcafeen var bedre end vi havde forventet 16 deltagere og flere vi aldrig før har set på vores ture.
Det tyder godt for fremtiden og ydermere var der interesse for at melde sig ind i cyklistforbundet.
Se billeder herunder.

Peter Bendix

120903-05

120903-04

120903-03

120903-02

120903.01

Her finder du Peters utrættelige turbeskrivelser fra cykelcafeen, forskønnet med mange dejlige billeder taget af Lejf. 

Turbeskrivelser 2012-2013  

Turbeskrivelser 2014  

Turbeskrivelser 2015 1. kvt.2. kvt. / 3. kvt.4. kvt.

Turbeskrivelser 2016 1. kvt. / 2. kvt. / 3. kvt. / 4. kvt.

Turbeskrivelser 2017 1. kvt. / 2. kvt. / 3. kvt. / 4. kvt.

Turbeskrivelser 2018 1. kvt. (nu med lidt billeder)

                               2. kvt. med billeder.