Cykelcafé

Cykelcaféen er etableret i samarbejde mellem Ballerup Kommune og Cyklistforbundets afdeling i Ballerup.

Og det er blevet en stor succes.

 

I september 2017 blev DCF afdelingen i Ballerup-Måløv-Skovlunde tildelt årets sundhedspris. Se mere under "Peters hjørne".

 

Cykelcaféen er etableret i samarbejde mellem Ballerup Kommune og Dansk Cyklistforbunds afdeling i Ballerup.  

  

Cykelcaféen er et tilbud til dig, som har lyst til at at være mere aktiv i hverdagen med udendørs træning, men har svært ved at komme i gang.

 

 

Frivillige fra Cyklistforbundets afdeling i Ballerup vil i cykelcaféen tage dig med ud på spændende ture i omegnen. På denne måde kan du få inspiration til din egen hverdagsmotion. Der vil blive indlagt pauser efter behov.

Du vil i cykelcaféen møde andre, der ligesom dig gerne vil være mere aktiv, så I kan inspirere og støtte hinanden. Vi kører ca. 15 km. Efter cykelturen vil der være mulighed for en kop kaffe og en cykelsnak.

Se flyer om cykelcafé. Klik her.

Link til kommunens hjemmeside om cykelcaféen: Klik her.

Har du lyst til at køre mere end 15 km på dine ture, kan du prøve Ældre Sagens torsdagsture. Her køres ca. 40 km. De starter ved Præstevænget 20, hver torsdag kl. 10. Ingen tilmelding nødvendig. 

Cykelcafeen er gået ind i sin 5. sæson stadig med en stigende tilslutning, og stadig med mellem 40-50 deltagere hver mandag.  

 

Vi har haft problemer med at finde lokale på sundhedshuset og været på Tapeten siden begyndelsen af året, men hertil morgen (den 9. feb. red.), har jeg fået den glædelige meddelelse, at vi får vores oprindelige lokaler tilbage. Så fra mandag er det igen lokale 203-204.

 

Mødested: Sundhedshuset, Gl. Rådhusvej 13, Ballerup

Mødetid: kl. 9:30

Ugedag: Hver mandag

Cykelcaféen 10.-12.-2018

Efter kalenderen er vi i årets sidste måned, og det burde betyde sne og frost, begge dele har det knebet med også i dag.

En temperatur på godt 5 gr. og sol havde lokket 43 friske folk på gaden til den næstsidste tur i år, knap 15,5 km blev det til over Jonstrupvang til Søndersø og Skovvej hjem.

Stien om Søndersø er i øjeblikket knap så god at cykle på, fordi Skov og Naturstyrelsen er ved at rydde op blandt træer og buske og bruger temmelig store maskiner, så vent lidt med at lægge turen på de kanter.

Ved Søndersø har der i flere år været tre tyre af ungarsk gråkvæg, nu er der kun to tilbage og de forsvinder måske også snart og bliver erstattet af en anden race.

For et par måneder siden passerede jeg sammen med et par cykelvenner folden, og så at den største af tyrene havde problemer med sit ene bagben, det viste sig at være en sprængt akillessene og den måtte derfor aflives.

Jeg kender flere der har prøvet det samme, det er smertefuldt og en langvarig tilstand, men de lever altså endnu, der er trods alt forskel på dyr og mennesker.

På mandag bliver turen ikke som den plejer, dels fordi det som sagt er den sidste gang før jul, og dels fordi vi skal på ”skovtur”, og det skal tages bogstaveligt, vi skal nemlig se på ”Rillesten” som der er mange af i Harreskoven og det bliver til fods.

Varmt tøj og fornuftigt fodtøj til en gåtur på 30-40 min. Vi cykler direkte ad Skovvej til området, og cykler lige hjem derfra, der skal jo også være tid til lidt julehygge.

 

Cykelcaféen 3.-12.-2018

Julen nærmer sig med raske skridt, men den eneste fornemmelse af jul var Mogens berømte julesnaps.

Lige som en svale ikke gør en sommer, således gør et par dage med frost heller ikke en vinter.

Mandag morgen kl. 7.00 9,7 gr. stigende til over 10 gr. lidt småregn, lidt sol, nærmere aprilvejr.

39 cyklister iklædt regntøj var klar til en tur ud i det grå, efter en kort indskærpelse af færdselsreglerne når man kører på en dobbeltrettet cykelsti kørte vi ad Holdanvej, Skovvej, Digterparken, Lautrupparken, Gl. Klausdalsbrovej til Pæremosehavn hvor vi var så heldige at vi kun blev befugtede indvendig, sadlen var lidt våd da vi satte os på den, men det generer ikke store ånder.

Som sædvanlig var både kager og kaffe non plus ultra bene.

Turen blev en af de korte kun 12 km. Men jeg er sikker på at vi kommer til at indhente de manglende km. på et eller andet tidspunkt.

Husk på søndag afholder vi vores traditionsrige Juletur med start på Ballerup Stationsplads kl. 13.00.

Vi ender i Skovlunde Torvevej 19 kl. ca. 14.30 til Gløgg og Æbleskiver.

Pris 20.- + en lille gave at spille om.

Alle er velkomne også de der ikke kan cykle, men giv mig et praj om deltagelse af hensyn til gløgg og æbleskiver, der skulle gerne være nok til alle.

Mandag den 17.-12. anbefales det at iføre sig fodtøj der er egnet til at gå i, vi skal nemlig på en lille skovtur både på cykel og til fods.

 

Cykelcaféen 26.-11.-2018

Så har vinteren meldt sin ankomst kl. 7.42 – 5,2 gr. og mørkt.

Kl. 9.30 sol og høj himmel en pragtfuld morgen til en tur ud i det fri, rim på græs og buske et motiv til næste års julekort og 40 cyklister som strålede som solen efter lang tids trist og kedeligt vejr.

Frode var dagens turleder og ledte os over Pederstrup, Vestskoven, Harrestrup og Harrestrup Ådal til Genbrugsstationen.

Om det var bevidst ved jeg ikke, men den var heldigvis lukket, så hvis nogen følte sig slidte var det ikke der de skulle ende deres dage.

Der var enkelte der ikke var tilstede da vi drak kaffe og nød Lillians chokoladekage, men så vidt jeg er orienteret havde de andre ting der krævede deres tilstedeværelse.

Turen i dag var også en af de længere hele 18,3 km, men efter som de fleste af deltagerne efterhånden har været med i adskillige år, så mener vi at det er forsvarligt at presse dem lidt mere!!

Julen nærmer sig med raske skridt, og vores traditionsrige cykeltur med efterfølgende Gløgg og Æbleskiver ligeså, så I må gerne på mandag give et lille praj om jeres deltagelse, der skulle gerne være nok af både det ene og det andet.

Vi mødes det sædvanlige sted ved biblioteket / banegårdspladsen kl. 13.00.

Vi spiller om en pakke til ca. 15 kr. og betaler 20 kr. for gløgg og æbleskiver.

Til sidst et lille vers om vejret:

Når solen smiler – smil igen, det er jo dog en gammel ven.

Og græder himlen - græd ej, men vær glad du ej er trist som den!

          

 

Cykelcaféen 19.-11.-2018

En kold novembermorgen 4 gr. og vind fra øst, det afholdt ikke 45 cyklister fra at give sig ud på en tur i det fri.

Vi lagde ud med at køre imod vinden medens vi havde kræfterne, og det var en god disposition, turen blev nemlig en af de længere hele 18 km.

Turen gik over Skovlunde, Harrestrup og Vestskoven.

Vores delmål var Hakonsøen i Vestskoven, vores flasker trængte til at blive fyldt op, desværre var vandet i søen udrikkeligt og skuffelsen var stor, men til alt held var der en vandbærer med i flokken, og da han tømte rygsækken for flasker, steg humøret adskillige grader og solen begyndte at skinne.

Ideel lykke og så var alle klar til hjemturen og kagen.

Husk at motion, socialt samvær og godt humør er en god opskrift på et godt liv.

Man kan ikke køre på cykel og være sur og trist samtidig.

 

Cykelcaféen 12.-11.-2018

Det er november og temperaturen er stadig ganske ekstraordinær for denne årstid, sidste år var der sol men kun 1,6 gr. og 47 deltagere.

I dag var det 11 gr. skyet og med 50 deltagere.

Turen var en rigtig Frodetur, lang, bakket og interessant, vi har været der før, men alligevel var der tilsyneladende nogle der ikke kunne genkende stederne, men ok vi kom også forbi nye veje.

Så I skal ikke overveje noget med demens, det er der vist ikke nogen af cykelcaféens deltagere der lider af.

Som frivillig på et plejehjem for demente vil jeg hurtig kunne spotte om det er tilfældet.

På grund af fugtigt vejr og masser af nedfaldne blade undlod vi at skyde genvej hvor det kunne have været muligt, vi kører altid på nr. sikker så turen blev på 23 km.

I korte træk Skovvej, Skovlystvej, Fægyden, Hejrebakken, Søndersøvej, forbi Søndersøhallen over golfbanen, Christianshøjvej, Kirke Værløse kirkegård, Lejrvej, over Flyvestationen til Jonstrup, forbi mit barndomshjem, ad Jonstrupvangvej til Skovvej og hjem til Baghuset til en ny kage med appelsin og ostecreme.

 

 

 

Cykelcaféen 5.-11.-2018

Vi er i november måned og alligevel ter naturen sig ikke som den burde. 10 gr. varme på denne årstid er ikke normalt, og med de egoistiske briller på er det jo dejligt.

Om det er tegn på uorden i naturens gang er ikke godt at vide.

Et par vers af P. Sørensen Fugholms digt ”Tanker ved Efterårstide” kan sætte forholdene lidt i relief.

Nu falder Skovens Blade et for et,

Alt er det Nattefrost, især om Natten,

og Sommeren må vige lidt for lidt,

den stridter mod, men falder dog til Patten.

I denne Tid står Solen op i Øst

Først sent om Morgenen, når man længst er vaagen,

og mange os ligger og faar Bryst

og Halskatar p.g.a. morgentaagen.

Hvor mærkeligt, at alt til Grunde gaar

og bliver dødt, som før var Liv og Røre,

men det har det nu gjordt i mange Aar,

det er der ikke noget ved og gøre !?

Men det er ligodt trist og gaa og se

de før så grønne Blade hvisne, segne

Det fylder en med dyb Medlidenhed

at gå i Skoven på Naturens Vegne.

45 cyklister tog med på en tur gennem Pederstrup, Vejleåstien over Ledøje til Dyssekilde, hvor vi holdt en pause uden anden forfriskning end den friske luft.

Der var opført et lille hus på prærien, og straks var der bekymrede sjæle det frygtede, at vores grønne natur skulle udstykkes til parcelhusgrunde.

Jeg tror ikke at der er grund til bekymring, huset kunne måske huse en ”lille”familie bestående af firbenede væsner.

Der var en deltager der tilsyneladende var blevet så beruset af den friske luft, at hun ikke kunne huske at have passeret vejen mellem Risby og Ledøje.

Først da vi kom ud på Hold-anvej vågnede hun igen !!!

Sådan kan det gå, nu håber jeg bare at hun har fundet hjem til Skovlunde hvor hun bor.

Distancen blev på 16 km, og alle kom til kræfter igen ved hjælp af kaffe og Lillians fortræffelige kage.

Vi ses igen om en uge.

 

 

P.S. Hans H. Hansen har en næsten ny El-cykel til salg har kun kørt 150 km.

Hvis interesse ring 40428587.

 

Cykelcaféen 29.-10.-2018

Kun 4 gr. og blæst, ikke det bedste udgangspunkt for en cykeltur og alligevel afholdt det ikke 44 cyklister fra at stille op til en frisk tur.

En tur gennem Jonstrupvang, langs Møllemosen, Måløv Naturpark, Søndergårdsområdet og over Pederstrup hjem.

I Jonstrupvang var der politibiler, men det var ikke os de var ude efter.

I Møllemosen kastede vi et blik på den nyanlagte sti der følger mosen, den er desværre ikke fast nok endnu til en cykel, men det kommer.

I Søndergårdsområdet sker der hele tiden noget nyt, en legeplads, en grillplads med borde og bænke, så vores muligheder for at finde nye steder til et pitstop øges hele tiden.

DSB er ved at genetablere det grønne område mellem Pederstrupstien og jernbanen, så til foråret kan vi slet ikke se at de har været der.

Det er rart at se at der hele tiden sker noget nyt, et stillestående samfund vil ikke være til at holde ud, selvom nogle bedst kan leve med at alting skal være som det plejer.

Vi går i stå som mennesker hvis vi ikke følger med udviklingen.

Det var ordene for i dag og turen var for øvrigt 16 km.

 

Cykelcafé 14.-10.-2018

Da jeg ikke var med på turen bliver det kort referat som jeg har fået på anden hånd.

Carl-Erik var turleder og lavede en meget rost tur omkring Skovlunde og Ejby.

Der deltog 38 cyklister og distancen blev på 15 km.

 

Cykelcafé 22.-10.-2018

I dag var det Frode der stod for turen. 49 cyklister fulgte Frode ad omveje til Cowboybyen, som er et spændende byggeri efter mine oplysninger tegnet af Haldor Gunnløgsson.

Mine oplysninger var ikke korrekte hvad angår byggeriets alder de er først blevet opført i 1978 og om LAB står for Landsforeningen til Arbejdsløshedens Bekæmpelse som jeg fortalte, er det ikke lykkedes mig at finde ud af. Jeg mener at have læst det et sted i forbindelse med Cowboybyen.

Vejret var med os igen, sol og lidt blæst men ikke generende, efter 15 km var vi tilbage i Baghuset til den obligatoriske kaffe og kage.

 

Cykelcaféen 8.-10.-2018

”Nu falmer skoven trindt om land og fuglestemmerne daler” en dansk efterårssang af gode gamle Grundtvig.

Det kunne vi se da vi kørte en tur i Lille Harreskov i dag.

Bladene er ved at miste deres grønne farve og klæder sig i rødt og gult et smukt syn.

51 cyklister begav sig ad Skovvej, Skovlystvej, Syvstjernevej og Grønnevej til bålhytten på Sletten.

En nyudnævnt pensionist havde anmodet om et pitstop der og det passede alle godt, ingen protester især da der blev lokket med gyldne dråber.

Efter at alle havde fået pusten fortsatte vi turen videre ad Grønnevej, Gl. Jagtvej og Skovlystvej hjem til Baghuset hvor kage og kaffe ventede på os.

Det er Efterårsferie i næste uge, men det gælder ikke Cykelcaféen, Carl-Erik står for turen og vil vise jer et område han kender godt.

Vi fik kørt en bakket tur på 16 km.

 

 

Cykelcaféen 1.-10.-2018

Efteråret har meldt sin ankomst med temperaturer på 6 grader, men helt alvorlig er det ikke endnu. Solen skinner, der er ingen blæst og træerne har stadig grønne blade. Jeg tror at de suger de sidste kræfter i sig, som forberedelse på en vinter og for at have en god start på foråret.

Vi andre nyder også varmen og solen når vi bevæger os ud i naturen. Det gjorde vi også i dag, hele 53 cyklister fulgte med ud i Vestskoven for at se på Vikingebroen. der er ved at blive etableret som en forbindelse mellem Vikingelandsbyen og Kroppedal museum.

Et projekt der har været længe undervejs, men som efter planen skal indvies den 1. januar 2020.

Pris 14 mio. kr. men som til gengæld nok vil overleve mange af de betonbroer der bliver bygget i disse år.

70 % af arbejdet bliver udført ved håndkraft med de værktøjer som Vikingerne brugte, mange skolebørn fra omegnens skoler får på denne måde et indblik i hvad man kan udrette uden maskiner.

På grund af en kommunikationsbrist var vi ikke blevet orienteret om at Baghuset i dag skulle bruges til et foredrag, så da vi kom tilbage blev vi forment adgang, men da vejret var så dejligt indtog vi kaffen og kagen udendørs.

Det var ikke noget dårligt bytte, tværtimod vi slap for at stille stole på plads og Hans slap for at støvsuge.

Turen blev på 15,5 km.

Turen på søndag den 7.-10. til Frederikssund bliver gennemført.

Hvis Frode bliver forhindret i at lede turen bliver den overtaget af enten Lejf eller Jørgen.

 

Skovtur 21. maj 2017

Link.

Åbning af nye supercykelstier 2. maj 2017

Link.

København 23. 04. 2017

Link.

Københavns broer 17. marts 2017

Kbenhavn broer 17032017

Morgentur Søndag den 1. januar 2017.

Et nyt år er begyndt, og selvfølgelig er Ballerup fremme i skoene.

Jeg tror ikke at der findes en afdeling i Danmark, som arrangerer en tur første nytårsdag, men det gør vi her i Ballerup.

På trods af regn og blæst ventede 8 cyklister på turlederen, for at hilse det nye år velkommen med en tur ud i det grå.

Turen blev på 18 km, med bestigning af Herstedhøje dels til fods og dels på cykel, men alle nåede toppen med et vue over en stor del af omgivelserne. Roskilde Domkirke var skjult i tågen, men vi så Herlev Hospital, Avedøreværket og Højhuset derhjemme.

Vi mistede heller ikke orienteringen i tågen, turlederen havde nemlig fået en ny cykelcomputer med indbygget GPS, så vi fandt også madpakkehuset i Harrestrup Ådal, hvor der ventede os en overraskelse i form af lidt af det stærke og meget af det søde.

Det var en trøst, fordi vi ikke kunne komme til at hilse på Majestæten i går.

Hun ville sikkert gerne, men Yousee stak en kæp i hjulet. De havde vist slukket for strømmen.

Jeg tror ikke at vores mor er vred, men nok skuffet, lad det ikke gentage sig!!

Kan Champagne og kransekage holde sig så længe, at vi først skal nyde det til næste år?

Vi tør ikke tage chancen, så vi lukker flasken op i aften, og regner med at Margrethe bliver genudsendt.

 

Godt Nytår til alle der gider at læse dette referat. og ærgrer sig over at de ikke deltog.

I får chancen igen til næste år.

 

Se Peters sommerferietur 2016 her.

Store Cykeldag 2015

Så er store cykeldag afholdt for i år. Igen et vellykket arrangement.

På grund af datoen var vi udsat for en del konkurrence, så deltagertallet matchede ikke de foregående år, ikke desto mindre er vi tilfredse. Familierutens nye udfordringer var en succes, så det gentager vi til næste år.

Vi vender sandsynligvis tilbage til den anden søndag i juni.

Der deltog 250 cyklister og ingen har beklaget sig over afviklingen. Vejret var godt. Sol, men lidt rigelig med blæst, det har vi planer om at ændre til næste år.

Til slut vil jeg rette en stor tak til alle de frivillige som var med til at gøre dagen til en god oplevelse for alle.  

 

Indvielse af stibroen over Frederikssundsmotorvejen 10. juni 2015  

Efter næsten 5 års venten blev stibroen indviet i dag, med taler af repræsentanter for vejdirektoratet, cyklistforbundet og kolonihaverne.

Det var et perfekt vejr. Jeg tror at det var den første rigtige sommerdag.

Der var gratis kaffe og kage til alle de fremmødte ca. 40 personer: Efter talerne blev den røde snor sprængt og vi kørte en tur over broen.

Pressen var tilstede med journalist og fotograf, så de der ikke var med, kan sikkert se eventen i Ballerup-Bladet på tirsdag.

De deltagere der var med fra cykelcafeen + et par gæster, kørte en lille tur ud af rute 68 før vi vente hjemefter.

En lille skål blev drukket for broen, og vi har en ny mulighed for at variere vores ture.

Som en ekstra oplysning åbner motorvejen den 13. juli, dog vil der den 12. juli blive et officielt arrangement hvor vi er blevet bedt om at deltage.

Nærmere om dagen kommer senere. Følg med på vores hjemmeside.    

Turen til København 12.4.2015

Turen til København plejer at være en populær tur. Således også i år. 19 havde meldt deres deltagelse.

Da vi har ændret i konceptet med officielt start på Valby station, var det kun en lille flok der startede fra Ballerup station kl. 9.00. Vi havde vinden med os og var fremme i Valby kl.10.00.

Vi havde sat os for at besøge Bakkehuset, men da de først åbner kl.11.00 brugte vi tiden til at runde Jesuskirken og beundre den udefra (der var barnedåb i kirken), og se Niels Hansen Jacobsens skulptur ”Trold der vejrer kristen kød”, en skulptur Carl Jacobsen bestilte hos kunstneren i 1902.

Kirken syntes ikke at den skulle stå på kirkens grund, så Carl Jacobsen anbragte den på en grund han ejede ved siden af. Der stod den til 1920, hvorefter den blev skænket Glyptoteket og der står den endnu. Først i 2002 bekostede Carlsbergfonden den kopi der står der nu.

Efter kirken fortsatte vi til Bjerregårdsvej 16 i Valby. Der står et hus kaldet Onkel Toms Hytte, et hus med en lang historie. Huset blev opført i frihavnen som en handelsbod af en tysk jøde ved navn Louis Iselin i 1904. Huset blev udvidet i 1908 til den størrelse det har i dag. I 2005 beslutter borgerrepræsentation i København at huset skal rives ned af hensyn til udvidelsen af baneterrænet ved Østerport station. Et par år senere beslutter Aktuar Erling Edlund at genopføre det på Bjerregårdsvej 16 hvor det står i dag som genbo til kunstneren Frans Schwartz hus som også ejes af Edlund.

Efter besøget på Bakkehuset manglede der kun turen ud til sydhavnen og Mellemfortet til den obligatoriske Far´s frokost, og som sædvanlig var der kaos da vi ankom. Jeg havde ringet om torsdagen og anmeldt 16 personer og da der ofte kommer et par ekstra, havde jeg aftalt at jeg som sædvanlig ville ringe kl. 10.00 for at fortælle hvor mange der kom. Jeg ringede 4 gange uden at telefonen blev taget, så det var først da vi ankom at jeg kunne fortælle at vi var tre flere. Hver gang sådan noget sker, lover jeg mig selv, at der kommer vi ikke mere og det bliver sikkert også tilfældet denne gang. Der er nemlig en sejlklub ved siden af i nr. 10 der serverer en Sejlerfrokost med samme indhold og ovenikøbet billigere.

Nå, men det endte nu godt nok til sidst. Alle blev mætte og jeg tror at alle betalte mindre end vi havde forventet.

Turen hjem blev ikke helt som planlagt. I stedet for de grønne områder kom vi ud af Brostykkevej til Vestvolden og derfra gennem Vestskoven til Ballerup, undervejs en lille drikkepause som Jørgen gav og så var vi klar til de sidste km.

Jeg kom op på 55 km den dag.

Se turbeskrivelse med billeder under Tidligere år.

Skovtur de fire årstider 2014 

Nu er vi kommet til efterårsturen og til alt held ter vejret sig helt forkert: tænk sol og varme den niende november.

Vi kunne sidde i shelteret ved Bastrupsø i solen og spise vores madpakke jeg tror at temperaturen var ca. 12 grader

Der var 10 deltagere med på turen som vi nu har kørt i næsten to år så nu er det vist på tide med lidt variation, så til næste år bliver der tale om to forskellige ture.

Det bliver vejret der bliver afgørende for hvilken tur der bliver kørt fra gang til gang.

Turens længde vil i begge tilfælde være omkring 40 km.

Næste tur bliver den 22. februar og så er det forhåbentlig blevet vinter, af hensyn til naturen.

 

Peter

(6. april 2014)

Tur til København 2014

Den traditionsrige tur til København fandt sted søndag den 6. april.

Der var 29 tilmeldte hvoraf de 19 kørte med fra Ballerup, resten stødte til på Rådhuspladsen ved Dragespringvandet.

Jeg havde lagt en rute som jeg selv syntes var spændende, men igen blev planen kuldkastet fordi min aftale med Mellemfortet ikke holdt.

Det er ret irriterende at aftaler bliver svigtet, men på trods af stram tidsplan og en ændret rute fik vi alligevel en god dag ud af det.

Vi besøgte på vejen til København Bjørn Nørgårds vandaliserede kunstværk på landbohøjskolen. En model af DNA molekylet og diverse dyr. Værket bestod af granit, bronze og rustfrit stål. Kort efter indvielsen blev metallet stjålet!!

Efter opsamlingen på Rådhuspladsen kørte vi over Langbro til Ballonparken for bese den fredede ballonhangar, som bliver brugt til ridehal. Det er meningen at den skal føres tilbage til sit oprindelige udseende og jeg gætter på at den skal indvies i 2017 på 100 årsdagen for dens oprettelse.

Vi kørte videre over Amagerfælled til Bjørn Nørgårds Kærlighedsø (ja den mand har meget på samvittigheden). Kunstværket består af en søjle med 12 kvindetorsoer og fire glasskærme. Meget dekorativt.

Så var der kun spurten tilbage til Mellemfortet og frokosten. Efter lidt venten og venten lykkedes det os få både mad, øl og brændevin, så tilsidst var alle mætte og glade.

Hjemturen gik ad Vestvolden med diverse stop undervejs efter sigende en god dag.

(22. januar 2013)

Peter sender kommentar fra deltager på Cykelcafé videre:

Hej Peter

Jeg har været med på mandagens cykelture en del gange. Det har været alletiders, men desværre kommer jeg ikke det næste lange stykke tid. Jeg har nemlig fået arbejde - et 6 måneders akutjob efter næsten 2 års ledighed, så det er jo dejligt, men jeg kommer til at savne cykelturene.

Jeg ved allerede nu, at mit job ikke bliver forlænget, så skulle jeg ikke have fået et andet job til sommer (det håber jeg), og I stadig cykler (det håber jeg også), kommer jeg tilbage. Og skulle jeg have fri en mandag, kommer jeg også

Indtil da vil jeg sige tusinde tak for et supergodt initiativ og mange gode ture.

Hils de andre, fortsat gode cykelture og ha' det rigtigt godt.

Mange hilsner
Anette (med den turkise cykel og ingen cykelhjelm)

(14. oktober 2012)

Cykelcaféen i Ballerup

Ballerup afdelingen af Dansk Cyklistforbund har fået og virkeliggjort en genial ide:

Hver mandag formiddag inviteres vi på tur uanset vejret.

Udgangspunkt for turen er Ballerup Sundhedshus, som for nylig er indrettet i den nu nedlagte Parkskole, der ligger som nabo til Ballerup Rådhus. Her mødes man mandag kl. 9.30.

Turen slutter også ved Sundhedshuset, hvor vi efter ca. 1 times cykeltur i behersket tempo og med røde kinder samles om en snak, en kop formiddagskaffe og en småkage.

Indtil nu har jeg på hver af mine 5 ture kunnet glæde mig over først og fremmest at få rørt kroppen, men også over at gense steder, som jeg kender godt, men ikke kommer så ofte, samt over at møde nye og gamle venner og bekendte.
Til min overraskelse har jeg også på hver tur opdaget nye smukke, spændende, hyggelige, interessante steder i den by, Ballerup, som jeg gennem snart 50 år har boet og færdedes i.
Det har overrasket mig.

Den første tur gik til Skovlunde. På den tur blev jeg bl.a. opmærksom på nye fitnessmuligheder, som jeg kan vise mine børnebørn. I det gamle Skovlunde fik vi udpeget bygninger med historie. Under krigen boede bl.a. Mogens Fogh her, og vi fik udpeget, hvor Ib Spang Olsen havde boet hos sin farmor.
Jeg oplevede Skovlunde Bypark og Sømosen befolket med mindst 3 hold børn fra forskellige daginstitutioner. Børnene havde travlt med leg ved idylliske vandløb og -huller, hvor de fandt sten, pinde, orm og snegle og klatrede i træer. Den dag skinnede solen.

Andre ture er gået til Lautrup, hvor vi bl.a. så på kunst, til Digterparken, Egebjerg og Hareskoven, hvor vi kørte ad listige stier, til Måløv via Østerhøj, hvor vi så på nyt byggeri, og hvor det lykkedes flere at smutte gennem et kunstværk af et nåleøje.
Den seneste tur gik igen til Skovlunde, hvor vi bl.a. så på ny arkitektur af Henning Larsen (hvis tegnestue også har tegnet operahuset på Holmen), og hvor vi både så og hørte på høns, haner, duer og mange andre fugle i en lille koloni. Også denne dag skinnede solen dejligt.

Formanden for Dansk Cyklist Forbunds Ballerup-Måløv-Skovlunde afdeling Peter Bendix har lovet at finde på alternativer til cykelturen, hvis vejret ikke arter sig. Det betyder, at ingen kommer til at gå forgæves til Sundhedshuset mandag morgen. Der vil altid være en fra cyklistforbundet, som leder fortroppen og sikrer bagtroppen.

Birthe Olsen – en glad cyklist

Knudsminde Alle 16,
2750 Ballerup

(5. september 2012)

Cykelcafeen
Premieren på cykelcafeen var bedre end vi havde forventet 16 deltagere og flere vi aldrig før har set på vores ture.
Det tyder godt for fremtiden og ydermere var der interesse for at melde sig ind i cyklistforbundet.
Se billeder herunder.

Peter Bendix

120903-05

120903-04

120903-03

120903-02

120903.01

Her finder du Peters utrættelige turbeskrivelser fra cykelcafeen, forskønnet med mange dejlige billeder taget af Lejf. 

Turbeskrivelser 2012-2013  

Turbeskrivelser 2014  

Turbeskrivelser 2015 1. kvt.2. kvt. / 3. kvt.4. kvt.

Turbeskrivelser 2016 1. kvt. / 2. kvt. / 3. kvt. / 4. kvt.

Turbeskrivelser 2017 1. kvt. / 2. kvt. / 3. kvt. / 4. kvt.

Turbeskrivelser 2018 1. kvt. (nu med lidt billeder)

                               2. kvt. med billeder.

                                3. kvt. med billeder.