Cykelcafé

Cykelcaféen er etableret i samarbejde mellem Ballerup Kommune og Cyklistforbundets afdeling i Ballerup.

Og det er blevet en stor succes.

 

I september 2017 blev DCF afdelingen i Ballerup-Måløv-Skovlunde tildelt årets sundhedspris. Se mere under "Peters hjørne".

 

Cykelcaféen er etableret i samarbejde mellem Ballerup Kommune og Dansk Cyklistforbunds afdeling i Ballerup.  

  

Cykelcaféen er et tilbud til dig, som har lyst til at at være mere aktiv i hverdagen med udendørs træning, men har svært ved at komme i gang.

 

 

Frivillige fra Cyklistforbundets afdeling i Ballerup vil i cykelcaféen tage dig med ud på spændende ture i omegnen. På denne måde kan du få inspiration til din egen hverdagsmotion. Der vil blive indlagt pauser efter behov.

Du vil i cykelcaféen møde andre, der ligesom dig gerne vil være mere aktiv, så I kan inspirere og støtte hinanden. Vi kører ca. 15 km. Efter cykelturen vil der være mulighed for en kop kaffe og en cykelsnak.

Se flyer om cykelcafé. Klik her.

Link til kommunens hjemmeside om cykelcaféen: Klik her.

Har du lyst til at køre mere end 15 km på dine ture, kan du prøve Ældre Sagens torsdagsture. Her køres ca. 40 km. De starter ved Præstevænget 20, hver torsdag kl. 10. Ingen tilmelding nødvendig. 

Cykelcafeen er gået ind i sin 5. sæson stadig med en stigende tilslutning, og stadig med mellem 40-50 deltagere hver mandag.  

 

Vi har haft problemer med at finde lokale på sundhedshuset og været på Tapeten siden begyndelsen af året, men hertil morgen (den 9. feb. red.), har jeg fået den glædelige meddelelse, at vi får vores oprindelige lokaler tilbage. Så fra mandag er det igen lokale 203-204.

 

Mødested: Sundhedshuset, Gl. Rådhusvej 13, Ballerup

Mødetid: kl. 9:30

Ugedag: Hver mandag

Cykelcaféen 12.-3.-2018

Igen en god dag i glade menneskers selskab. På trods af at foråret lader vente på sig, er der aldrig nogen sure miner.

35 stod og trippede for at komme afsted. Vi skulle nemlig på Badehotel i dag, men inden skulle der naturligvis cykles og hele 18 km, så da der blev dekreteret pause to gange på grund af fødselsdag, var der ingen protester.

Første pause i Ledøje hvor der blev serveret ingefærdrik, det sundeste alternativ til medicin der findes ifølge alle sundhedsapostle.

Det må stå til troende, vi var i hvert fald alle styrkede til næste etape til gadekæret i Risby hvor den næste uddeling af sundhedsfremmende væsker blev uddelt.

Sundhedscaféens deltagere må være nogen af de sundeste cyklister i Danmark.

Badehotellet som jeg havde set frem til med forventning skuffede meget, der var ikke en eneste badenymfe i sigte, og de nymfer der var med på turen havde glemt bikinien.

Jeg blev dog trøstet da vi kom frem til Tapeten, der blev nemlig serveret drømmekage jeg måtte tage to stykker for at komme over skuffelsen.

Husk: på søndag den 18.-marts begynder vores ture for 2018.

Frode har en tur til Frederikssund med start kl. 10.00 fra biblioteket / banegårdspladsen

Turen går med tog til Frederikssund og man cykler hjem ad supercykelstien langs med banen, hvis nogen synes at turen på ca. 30 km. bliver for lang kan man stige på toget undervejs.

Sidste Nyt.

Tunnelen under Hold-anvej ved Lindeallé bliver lukket permanent pga. byggeri. Der er i øjeblikket ved at blive etableret en fodgængerovergang i stedet.

Senere bliver der fortov og cykelsti på begge sider, men vi må nok væbne os med tålmodighed et stykke tid endnu, Banegårdspladsen skal være færdig først.

 

Cykelcafeen 5.-3.-2018

Verden er af lave, lige som foråret ifølge kalenderen skal begynde kommer vinteren til Danmark.

Snefygning, kulde, blæst og glatte veje mødte os i morges, da vi åbnede øjnene. Alligevel stod 19 friske seniorer klar med deres cykler, for igen at kaste sig ud i elementernes rasen.

Der er åbenbart intet der kan holde dem hjemme uanset vind og vejr, de er er et godt eksempel på det ”Grå jern” som jeg vil kalde dem, om de også er en del af det ”Grå guld” ved jeg ikke, men det varer tilsyneladende længe før vi bliver plejehjemsmodne.

Det bedste ved det hele er, at der bliver flere og flere af dem der klarer sig selv uden behov for hjemmehjælp. Så de udgifter samfundet har på os er givet godt ud.

Turen i dag blev naturligvis ikke så lang ca. 10 km blev det til, og bortset fra to som tilsyneladende havde behov for at kysse jorden, kom vi alle helskindede til kaffe og kage, og da Lillian havde bagt kage til 40 personer var der rigelig af den.

Alle fik mindst to stykker og hvis det ikke var nok, så var der også chokolade.

Til alles oplysning kan jeg fortælle at vi har fået lokaler i Baghuset, og at vi i nær fremtid flytter fra Tapeten.

Nærmere besked om hvornår vi flytter får i at vide snarest. Lokalerne bliver permanente så vi kommer ikke til at flytte igen.

Medens vi venter på turkataloget for den nye sæson, kommer der her en vigtig meddelelse: den første tur bliver den 18. marts nærmere detaljer følger.

Husk at Cyklistforbundet i Ballerup-Måløv-Skovlunde afholder generalforsamling om 14 dage.

 

 

Cykelcafeen 26.-2.-2018

Vinteren har bidt sig fast. I skrivende stund minus 9,5 gr. og stærk blæst, chillfaktor minus 20 gr.

Så slemt var det dog ikke i mandags, kun minus 4,2 gr. solskin og kun lidt blæst.

Det hænger nok sammen med at en af vores trofaste deltagere havde fødselsdag tillykke Gitta.

Efter en søndagstur på Amager fælled kunne jeg konstatere at frosten havde gjort grusstierne farbare, derfor havde jeg planlagt en tur i Vestskoven.

Vi kørte ind ad Ydergårdsvej, forbi naturskolen fordi der skulle være en bålhytte, det var der også men den så vi først på tilbagevejen.

Til gengæld var bord og bænk stadig der hvor den plejede at være, og der slog vi os ned for en kort stund, der var en enkelt Fisk som vist nok var baseret på noget hostemedicin, og med den hoste man hørte rundt omkring var det udtryk for rettidig omhu.

Derfra havde det egentlig været meningen at vi skulle fortsætte til Risby og Badehotellet, men lige inden starten fik vi et tilbud vi ikke kunne afslå. Endnu en fødselsdag og denne gang på madpakkehuset i Harrestrup Ådal.

Da vi efter aftale ankom på slaget 10,45, stod værten og ventede utålmodigt på os, vi var glade for at hilse på ham og ønske tillykke, hvilket han kvitterede for med en stærkt tiltrængt hjertestyrkning.

Tilbage på Tapeten fik vi dejlige hjemmebagte muffins som Anne Hellerup havde kreeret, kaffen var blevet lavet af Anita, Preben og Per havde dækket bord så vi kunne bare tage plads og nyde.

Der var 32 deltagere på turen + 4 til kaffen og vi fik kørt 15,4 km.

P.s. mandag den 19. marts kl. 19.30 afholder Ballerup-Måløv-Skovlunde afd. generalforsamling i vores lokaler Torvevej 19 2740 Skovlunde.

Dagsorden ifølge lovene.

Cykelcafeen 19.-2.-2018

Dagen er tiltaget med 3 timer. Der er lidt forår i luften og vi taler om T-shirts og korte bukser.

Vejrudsigten for den kommende uge fortæller om frost om dagen og nattefrost ned til minus 10 gr. Hvad F….. er meningen? Om 14 dage er det sågu da forår, eller har vi misforstået noget?

Turen i dag var blevet tilrettelagt således at en ny deltager fra Skovlunde skulle have mulighed for at stå af hvis det viste sig at være et problem for ham at følge med.

Det blev ikke aktuelt fordi han var blevet kaldt på arbejde. Vi fulgte nu alligevel planen og kom via Egebjerg, Lautrup, Skovlunde, Ejby og Harrestrup godt omkring for til sidst at ende på Tapeten.

Kaffen var klar. Anita havde brygget den, og kagen havde Bente bagt, en rigtig sund kage, der var i hvert fald mange rosiner i.

Lejf havde lidt problemer med at tælle deltagere fordi der næsten altid er nogen der forsøger at skyde genvej, men ved fælles hjælp fandt vi ud af at der var 42 på cykel da vi startede, og 44 da vi drak kaffe.

Turen blev på 16,5 km.

For øvrigt har vi fået tilbudt Baghuset som tilholdssted når vi skal drikke kaffe og det har vi sagt ja til.

Vi flytter lige så snart de praktiske ting er blevet bragt i orden, og kan glæde os over hyggelige lokaler og lige overfor Sundhedshuset.

Cykelcafeen 12.-2.-2018

I dag var det efterår igen, vi må åbenbart vænne os til at vinteren kun varer et par dage ad gangen.

Blæst og 1,6 gr. men dog tørt, det afholdt dog ikke cykelvikingerne fra at stille op til en frisk og lang cykeltur planlagt af Frode.

Heldigvis fandt vi igen et nyt sted velegnet til et pitstop, som gjorde det udholdeligt at være ude, og det gjorde heller ikke noget at der var bolsjer fra Galle og Jessen, godt nok i flydende form men de gav varmen til kolde næser.

Vinden og de bløde stier gjorde det vanskeligt at komme frem, så da vi nåede Måløv og Bjørn Nørgårds skulptur Engle og Dæmoner også kendt som nåleøjet, dukkede en engel op med en gudedrik Nektar, og det var på høje tid, ellers tror jeg ikke at alle var kommet hjem til kaffe og kage.

Det var åbenbart så anstrengende, at bortset fra tre af de seje var resten af holdet nødt til runde sundhedsvæsenets katastrofevogn, om de fik hjælp melder historien ikke noget om, men efter adskillige minutters venten, dukkede resten op og da kaffen var blevet brygget og stolene stillet frem, kunne man sætte sig og nyde en kage med kokos og citronglasur.

34 deltog i turen, og 4 der havde gjort sig nyttige resulterede i 38 til kaffen.

Turen blev på næsten 20 km, og alle kom velbeholdne hjem.

P.s. Nektar og Ambrosia var gudernes føde som gav dem udødelighed og evig ungdom.

 

Cykelcafeen 29.-01.-2018

Stærk blæst, regn, ingen sol og kun 8 gr. Hvem bryder sig om det?

Det er mørkt når man vågner, det suser i træerne, regnen slår mod ruden og sengen er dejlig varm.

Det er et af livets store udfordringer, men så er der bare det, at der står nogle rare mennesker og venter på en, som sikkert har de samme overvejelser men som alligevel tænker, hvis jeg nu ikke kommer til ugens højdepunkt, hvad mon de så tænker? Er han eller hun syg, skal de nu bekymre sig om mig og ringer, hvad skal jeg så sige?

Så hellere stå op og møde op.

De tanker var der 25 cyklister der sikkert gjorde sig, det var i hvert fald det antal cyklister der var klar til en tur i skoven.

Efter en testtur på 50 km skovveje i går, blev jeg overbevist om at det kunne lade sig gøre, de brede veje var passable og samtidig var der læ i skoven.

Alt i alt blev det en god tur i dag, ingen sure miner, kaffen var brygget da vi nåede frem, Anita og Preben som hellere vil gå end cykle om vinteren havde lavet kaffe og dækket bord, jeg tror også Willy havde hjulpet til og kagen var en drøm.

Tak for jeres hjælpsomhed og tak til alle som det er en fornøjelse at være sammen med, vi glæder os hver mandag på at være sammen med jer.

Turen blev en af de længere hele 18,5 km.

Næste uge bliver noget lignende, så er I advaret.

P.S. god ferie til dem der tager afsted til varmen, vi andre sørger for at Danmark stadig fungerer når I kommer hjem.

P.S. som I måske husker har vi altså stadig Sundhedsprisen på 10.000.- at gøre godt med, så får I en god ide lad os vide det, vi får alligevel ingen renter af pengene.

 

Cykelcafeen 22.-1.-2018

Så er halvdelen af vinteren gået, og vinter er måske et stærkt ord i den forbindelse, indtil nu ingen sne eller frost af betydning, jeg tror nu ikke at det ville have gjort den store forskel på deltagertallet.

43 friske cyklister ventede på at turlederen blæste til afgang, i dag Frode.

Vi kørte ud ad Gl. Rådhusvej, og det første nye vi så var den ændrede cykelsti mod Frederikssundsvej, et ønske vi og kommunen havde ytret overfor Vejdirektoratet som ejer det hjørne, først et afslag og nu en realitet.

Det næste nye cykeltælleren lige før Malmparken og så Ballerup Boulevard, der var ikke åbnet for cyklister endnu, men vi tror at det bliver rigtig flot når det er færdigt.

Ad kringlede veje endte vi først i madpakkehuset i ådalen.

Fødselsdagene står i øjeblikket i kø, så for ikke at miste overblikket må nogle vente en uge med at blive fejret, det er næsten altid et velkomment indslag, det giver nemlig en tiltrængt pause, så alle kan komme til kræfter igen.

Videre ad Harrestrupvej til Herstedøster og hjem til Tapeten, hvor vi i øjeblikket drikker vores kaffe.

Brugsen havde tilbud på kringle, og det benyttede Lillian sig af, så hun stod tidlig op for at købe ind.

Til sidst en rigtig god ferie til dem der rejser efter sneen og vinteren, når den nu ikke kommer til Danmark.

Pas nu på at I ikke kommer hjem med skader, det ville være en katastrofe for os alle i cykelcafeen.

Turen blev i dag på 16,2 km.

Næste mandag er det min tur, så om alt går vel kommer vi en tur i skoven.

 

 

 

 

Cykelcafeen 15.-1.-2018

Netop dagen i dag - hvor vi kunne byde to nye deltagere velkommen - blev lidt atypisk til, i forhold til hvordan det plejer at foregå.

For det første var det bidende koldt, og på en del af turen havde vi kraftig modvind, så var der et dårligt knæ, sådant hænder jo selvom der er tale om veltrænede cyklister, alderen kan vi ikke løbe fra.

Så opdagede en af turlederne ikke, at vi holdt en pause ved Borupgaard Gymnasium, for at beundre deres udendørs cykelværksted med pumpe og værktøj.

For øvrigt skal gymnasiet roses for at de har fået etableret cykelstativer til eleverne, i stedet for det kaos der før var med cykler der flød alle vegne.

Ved en pause ved borgmesterens hund ?? et kunstværk ved vandværket i Lautrup, prøvede jeg at få kontakt med Lejf, det lykkedes ikke, få minutter efter ringede han og i mellemtiden blev jeg væk, så ringede Frode og så mødtes vi igen på Torvevej.

Jeg ved ikke om jeg har set fortabt ud, men en ung sosu assistent henvendte sig til mig og spurgte, om jeg havde det godt, jeg var fristet til at sige nej, hun så sød ud, men så fik jeg pludselig øje på Frode og så var ligesom ødelagt.

Så gik der kuk i det igen, på grund af vinden blev vi alligevel splittede igen, og så måtte Carl-Erik træde i karakter og føre os den rigtige vej, igen blev vi samlede ved Henning Larsens dyre parcelhuse i Skovlunde.

Så vidt jeg husker var der ikke flere problemer, bortset fra at der var nogen der frøs, og at der var nogen der i sidste uge beklagede sig over at vi kørte for korte ture, nu lige pludselig beklagede sig over, at vi kørte for langt når der nu var modvind.

Nu tror vi ikke at de holder op med at komme, jeg er sikker på at de dukker op igen på næste mandag, for bortset fra lidt kulde, regn, modvind og hvad der ellers kan være af problemer, så er kaffen, kagen og det sociale samvær alligevel alle strabadserne værd.

Der var 32 der cyklede med, der var 37 til kaffen, og vi fik kørt ca. 16,5 km.

 

 

 

Cykelcafeen 8.-1.-2018

Den første tur i 2018 blev en strålende oplevelse, solen skinnede fra en skyfri himmel, det frøs 3 gr., og bortset fra et par enkelte steder, var veje og stier tørre.

Fødselsdagene var mange, hele tre af deltagerne havde varmeeleksir med, så af hensyn til færdselssikkerheden følte vi os tvunget til at udskyde den ene til næste mandag.

Et kort besøg på Ledøje kirkegård, hvor vi dvælede ved gravmæler for familierne Bindesbøll og Wanscher.  Wanscher far og søn er kendte som henholdsvis arkitektur og møbeldesign. Bindesbøll, hvis far var præst ved Ledøje Kirke, var multikunstner indenfor keramik, sølvtøj og skulpturer. Få meter fra kirken nød vi den første regn af gyldne dråber, og så var vi klare til vores videre fremfærd til vikingelandsbyen, hvor vi fandt en hidtil skjult kilde med mjød.

Det var en ung skjoldmø som fandt kilden, den bestod af noget gammelt og noget enkelt, ganske passende for deltagerne i turen.

Turen endte på Tapeten, som de næste måneder vil være vores cafè.

Kaffen var klar da vi kom, bl.a. fordi et kursus var blevet flyttet til en anden dag, og kagen var som sædvanlig god næsten paradisisk.

Der var 36 deltager med på turen og 40 til kaffen.

Distancen blev i dag en af de lidt længere, men på grund af det gode vejr var der ingen der beklagede sig.

Min gps viste 16,68 km.

Til slut kan jeg berolige alle der stod bi, at turlederen havde tabt nøglen til sin cykel foran hoveddøren der hjemme.

Så bortset fra en gåtur hjem, så endte alt lykkeligt.

 

 

Skovtur 21. maj 2017

Link.

Åbning af nye supercykelstier 2. maj 2017

Link.

København 23. 04. 2017

Link.

Københavns broer 17. marts 2017

Kbenhavn broer 17032017

Morgentur Søndag den 1. januar 2017.

Et nyt år er begyndt, og selvfølgelig er Ballerup fremme i skoene.

Jeg tror ikke at der findes en afdeling i Danmark, som arrangerer en tur første nytårsdag, men det gør vi her i Ballerup.

På trods af regn og blæst ventede 8 cyklister på turlederen, for at hilse det nye år velkommen med en tur ud i det grå.

Turen blev på 18 km, med bestigning af Herstedhøje dels til fods og dels på cykel, men alle nåede toppen med et vue over en stor del af omgivelserne. Roskilde Domkirke var skjult i tågen, men vi så Herlev Hospital, Avedøreværket og Højhuset derhjemme.

Vi mistede heller ikke orienteringen i tågen, turlederen havde nemlig fået en ny cykelcomputer med indbygget GPS, så vi fandt også madpakkehuset i Harrestrup Ådal, hvor der ventede os en overraskelse i form af lidt af det stærke og meget af det søde.

Det var en trøst, fordi vi ikke kunne komme til at hilse på Majestæten i går.

Hun ville sikkert gerne, men Yousee stak en kæp i hjulet. De havde vist slukket for strømmen.

Jeg tror ikke at vores mor er vred, men nok skuffet, lad det ikke gentage sig!!

Kan Champagne og kransekage holde sig så længe, at vi først skal nyde det til næste år?

Vi tør ikke tage chancen, så vi lukker flasken op i aften, og regner med at Margrethe bliver genudsendt.

 

Godt Nytår til alle der gider at læse dette referat. og ærgrer sig over at de ikke deltog.

I får chancen igen til næste år.

 

Se Peters sommerferietur 2016 her.

Store Cykeldag 2015

Så er store cykeldag afholdt for i år. Igen et vellykket arrangement.

På grund af datoen var vi udsat for en del konkurrence, så deltagertallet matchede ikke de foregående år, ikke desto mindre er vi tilfredse. Familierutens nye udfordringer var en succes, så det gentager vi til næste år.

Vi vender sandsynligvis tilbage til den anden søndag i juni.

Der deltog 250 cyklister og ingen har beklaget sig over afviklingen. Vejret var godt. Sol, men lidt rigelig med blæst, det har vi planer om at ændre til næste år.

Til slut vil jeg rette en stor tak til alle de frivillige som var med til at gøre dagen til en god oplevelse for alle.  

 

Indvielse af stibroen over Frederikssundsmotorvejen 10. juni 2015  

Efter næsten 5 års venten blev stibroen indviet i dag, med taler af repræsentanter for vejdirektoratet, cyklistforbundet og kolonihaverne.

Det var et perfekt vejr. Jeg tror at det var den første rigtige sommerdag.

Der var gratis kaffe og kage til alle de fremmødte ca. 40 personer: Efter talerne blev den røde snor sprængt og vi kørte en tur over broen.

Pressen var tilstede med journalist og fotograf, så de der ikke var med, kan sikkert se eventen i Ballerup-Bladet på tirsdag.

De deltagere der var med fra cykelcafeen + et par gæster, kørte en lille tur ud af rute 68 før vi vente hjemefter.

En lille skål blev drukket for broen, og vi har en ny mulighed for at variere vores ture.

Som en ekstra oplysning åbner motorvejen den 13. juli, dog vil der den 12. juli blive et officielt arrangement hvor vi er blevet bedt om at deltage.

Nærmere om dagen kommer senere. Følg med på vores hjemmeside.    

Turen til København 12.4.2015

Turen til København plejer at være en populær tur. Således også i år. 19 havde meldt deres deltagelse.

Da vi har ændret i konceptet med officielt start på Valby station, var det kun en lille flok der startede fra Ballerup station kl. 9.00. Vi havde vinden med os og var fremme i Valby kl.10.00.

Vi havde sat os for at besøge Bakkehuset, men da de først åbner kl.11.00 brugte vi tiden til at runde Jesuskirken og beundre den udefra (der var barnedåb i kirken), og se Niels Hansen Jacobsens skulptur ”Trold der vejrer kristen kød”, en skulptur Carl Jacobsen bestilte hos kunstneren i 1902.

Kirken syntes ikke at den skulle stå på kirkens grund, så Carl Jacobsen anbragte den på en grund han ejede ved siden af. Der stod den til 1920, hvorefter den blev skænket Glyptoteket og der står den endnu. Først i 2002 bekostede Carlsbergfonden den kopi der står der nu.

Efter kirken fortsatte vi til Bjerregårdsvej 16 i Valby. Der står et hus kaldet Onkel Toms Hytte, et hus med en lang historie. Huset blev opført i frihavnen som en handelsbod af en tysk jøde ved navn Louis Iselin i 1904. Huset blev udvidet i 1908 til den størrelse det har i dag. I 2005 beslutter borgerrepræsentation i København at huset skal rives ned af hensyn til udvidelsen af baneterrænet ved Østerport station. Et par år senere beslutter Aktuar Erling Edlund at genopføre det på Bjerregårdsvej 16 hvor det står i dag som genbo til kunstneren Frans Schwartz hus som også ejes af Edlund.

Efter besøget på Bakkehuset manglede der kun turen ud til sydhavnen og Mellemfortet til den obligatoriske Far´s frokost, og som sædvanlig var der kaos da vi ankom. Jeg havde ringet om torsdagen og anmeldt 16 personer og da der ofte kommer et par ekstra, havde jeg aftalt at jeg som sædvanlig ville ringe kl. 10.00 for at fortælle hvor mange der kom. Jeg ringede 4 gange uden at telefonen blev taget, så det var først da vi ankom at jeg kunne fortælle at vi var tre flere. Hver gang sådan noget sker, lover jeg mig selv, at der kommer vi ikke mere og det bliver sikkert også tilfældet denne gang. Der er nemlig en sejlklub ved siden af i nr. 10 der serverer en Sejlerfrokost med samme indhold og ovenikøbet billigere.

Nå, men det endte nu godt nok til sidst. Alle blev mætte og jeg tror at alle betalte mindre end vi havde forventet.

Turen hjem blev ikke helt som planlagt. I stedet for de grønne områder kom vi ud af Brostykkevej til Vestvolden og derfra gennem Vestskoven til Ballerup, undervejs en lille drikkepause som Jørgen gav og så var vi klar til de sidste km.

Jeg kom op på 55 km den dag.

Se turbeskrivelse med billeder under Tidligere år.

Skovtur de fire årstider 2014 

Nu er vi kommet til efterårsturen og til alt held ter vejret sig helt forkert: tænk sol og varme den niende november.

Vi kunne sidde i shelteret ved Bastrupsø i solen og spise vores madpakke jeg tror at temperaturen var ca. 12 grader

Der var 10 deltagere med på turen som vi nu har kørt i næsten to år så nu er det vist på tide med lidt variation, så til næste år bliver der tale om to forskellige ture.

Det bliver vejret der bliver afgørende for hvilken tur der bliver kørt fra gang til gang.

Turens længde vil i begge tilfælde være omkring 40 km.

Næste tur bliver den 22. februar og så er det forhåbentlig blevet vinter, af hensyn til naturen.

 

Peter

(6. april 2014)

Tur til København 2014

Den traditionsrige tur til København fandt sted søndag den 6. april.

Der var 29 tilmeldte hvoraf de 19 kørte med fra Ballerup, resten stødte til på Rådhuspladsen ved Dragespringvandet.

Jeg havde lagt en rute som jeg selv syntes var spændende, men igen blev planen kuldkastet fordi min aftale med Mellemfortet ikke holdt.

Det er ret irriterende at aftaler bliver svigtet, men på trods af stram tidsplan og en ændret rute fik vi alligevel en god dag ud af det.

Vi besøgte på vejen til København Bjørn Nørgårds vandaliserede kunstværk på landbohøjskolen. En model af DNA molekylet og diverse dyr. Værket bestod af granit, bronze og rustfrit stål. Kort efter indvielsen blev metallet stjålet!!

Efter opsamlingen på Rådhuspladsen kørte vi over Langbro til Ballonparken for bese den fredede ballonhangar, som bliver brugt til ridehal. Det er meningen at den skal føres tilbage til sit oprindelige udseende og jeg gætter på at den skal indvies i 2017 på 100 årsdagen for dens oprettelse.

Vi kørte videre over Amagerfælled til Bjørn Nørgårds Kærlighedsø (ja den mand har meget på samvittigheden). Kunstværket består af en søjle med 12 kvindetorsoer og fire glasskærme. Meget dekorativt.

Så var der kun spurten tilbage til Mellemfortet og frokosten. Efter lidt venten og venten lykkedes det os få både mad, øl og brændevin, så tilsidst var alle mætte og glade.

Hjemturen gik ad Vestvolden med diverse stop undervejs efter sigende en god dag.

(22. januar 2013)

Peter sender kommentar fra deltager på Cykelcafé videre:

Hej Peter

Jeg har været med på mandagens cykelture en del gange. Det har været alletiders, men desværre kommer jeg ikke det næste lange stykke tid. Jeg har nemlig fået arbejde - et 6 måneders akutjob efter næsten 2 års ledighed, så det er jo dejligt, men jeg kommer til at savne cykelturene.

Jeg ved allerede nu, at mit job ikke bliver forlænget, så skulle jeg ikke have fået et andet job til sommer (det håber jeg), og I stadig cykler (det håber jeg også), kommer jeg tilbage. Og skulle jeg have fri en mandag, kommer jeg også

Indtil da vil jeg sige tusinde tak for et supergodt initiativ og mange gode ture.

Hils de andre, fortsat gode cykelture og ha' det rigtigt godt.

Mange hilsner
Anette (med den turkise cykel og ingen cykelhjelm)

(14. oktober 2012)

Cykelcaféen i Ballerup

Ballerup afdelingen af Dansk Cyklistforbund har fået og virkeliggjort en genial ide:

Hver mandag formiddag inviteres vi på tur uanset vejret.

Udgangspunkt for turen er Ballerup Sundhedshus, som for nylig er indrettet i den nu nedlagte Parkskole, der ligger som nabo til Ballerup Rådhus. Her mødes man mandag kl. 9.30.

Turen slutter også ved Sundhedshuset, hvor vi efter ca. 1 times cykeltur i behersket tempo og med røde kinder samles om en snak, en kop formiddagskaffe og en småkage.

Indtil nu har jeg på hver af mine 5 ture kunnet glæde mig over først og fremmest at få rørt kroppen, men også over at gense steder, som jeg kender godt, men ikke kommer så ofte, samt over at møde nye og gamle venner og bekendte.
Til min overraskelse har jeg også på hver tur opdaget nye smukke, spændende, hyggelige, interessante steder i den by, Ballerup, som jeg gennem snart 50 år har boet og færdedes i.
Det har overrasket mig.

Den første tur gik til Skovlunde. På den tur blev jeg bl.a. opmærksom på nye fitnessmuligheder, som jeg kan vise mine børnebørn. I det gamle Skovlunde fik vi udpeget bygninger med historie. Under krigen boede bl.a. Mogens Fogh her, og vi fik udpeget, hvor Ib Spang Olsen havde boet hos sin farmor.
Jeg oplevede Skovlunde Bypark og Sømosen befolket med mindst 3 hold børn fra forskellige daginstitutioner. Børnene havde travlt med leg ved idylliske vandløb og -huller, hvor de fandt sten, pinde, orm og snegle og klatrede i træer. Den dag skinnede solen.

Andre ture er gået til Lautrup, hvor vi bl.a. så på kunst, til Digterparken, Egebjerg og Hareskoven, hvor vi kørte ad listige stier, til Måløv via Østerhøj, hvor vi så på nyt byggeri, og hvor det lykkedes flere at smutte gennem et kunstværk af et nåleøje.
Den seneste tur gik igen til Skovlunde, hvor vi bl.a. så på ny arkitektur af Henning Larsen (hvis tegnestue også har tegnet operahuset på Holmen), og hvor vi både så og hørte på høns, haner, duer og mange andre fugle i en lille koloni. Også denne dag skinnede solen dejligt.

Formanden for Dansk Cyklist Forbunds Ballerup-Måløv-Skovlunde afdeling Peter Bendix har lovet at finde på alternativer til cykelturen, hvis vejret ikke arter sig. Det betyder, at ingen kommer til at gå forgæves til Sundhedshuset mandag morgen. Der vil altid være en fra cyklistforbundet, som leder fortroppen og sikrer bagtroppen.

Birthe Olsen – en glad cyklist

Knudsminde Alle 16,
2750 Ballerup

(5. september 2012)

Cykelcafeen
Premieren på cykelcafeen var bedre end vi havde forventet 16 deltagere og flere vi aldrig før har set på vores ture.
Det tyder godt for fremtiden og ydermere var der interesse for at melde sig ind i cyklistforbundet.
Se billeder herunder.

Peter Bendix

120903-05

120903-04

120903-03

120903-02

120903.01

Her finder du Peters utrættelige turbeskrivelser fra cykelcafeen, forskønnet med mange dejlige billeder taget af Lejf. 

Turbeskrivelser 2012-2013  

Turbeskrivelser 2014  

Turbeskrivelser 2015 1. kvt.2. kvt. / 3. kvt.4. kvt.

Turbeskrivelser 2016 1. kvt. / 2. kvt. / 3. kvt. / 4. kvt.

Turbeskrivelser 2017 1. kvt. / 2. kvt. / 3. kvt. / 4. kvt.