CykelTuristUgen 2019 i Randers

Cyklistforbundet Randers byder alle velkommen til Cykelturistugen 2019. Vi har glædet os til at vise jer området omkring Randers og mange af de seværdigheder, som findes i vores område. Randers Iiggerjo som bekendt ”for enden af" Gudenåen hvor den møder Randers Fjord og hvor det ferske bliver til salt. Å løb betyder i mange tilfælde bakke op og bakke ned og det er også tilfældet omkring Randers men vi har lært at leve med bakkerne - de giver megen afveksling og nogle gange de mest fantastiske udsigter.

Base for CTU 2019 er Randers City Camp beliggende på Hedevej 9 med Nørreå i baghaven og nabo til Randers Golfklub's bane. Se dagsprogrammer her - se det trykte program, der vil blive udleveret ved ankomst. Vi møder hinanden søndag:

 • 14:00 - 18:00 Indskrivning til CTU og Randers City Camp
 • 18:00 - 19:00 Udlevering af bestilte flutes incl. øl eller vand i teltet
 • 19:00 Velkomstmøde 1
 • 20:00 Velkomstmøde 2

Ved indskrivning tildeles møde nr. 1 eller 2. Ved møderne vil der være snacks samt øl, vin eller vand.

Alle deltagere i CTU 2019 har adgang til campingpladsen og må bruge pladsens faciliteter - hvis man ikke bor på pladsen skal man dog løse billet til swimmingpoolen hvis man ønsker en dukkert.

Mueslibar og juicebrikker for hele ugen udleveres ved indskrivning søndag. Frugt udleveres daglig inden cykelafgang ved startstedet. Ved indskrivning udleveres et navneskilt med navn og by samt hvilken forplejning hver enkelt har bestilt. Vi beder jer bære navneskiltet når I færdes på pladsen og i ”fritiden” - skiltet er billet til pladsen og med navneskilt har vi alle lidt lettere ved at lære hinanden at kende og finde ud af hvori landet vi kommer fra.

Cykelkort over de enkelte ruter udleveres ved indskrivning. Du kan allerede nu se ruterne på http://kortlink.dk/ctu2019/yfhz, hvorfra du også kan downloade gpx filer til din Garmin eller smartphone. Der udleverede kort er pr. rute på 1 A4 side. Dvs. de giver overblikket. Ønsker du flere detaljer på papir bedes du selv udskrive dine ruter. 

Alle cykelruter starter hver morgen fra den store P-plads på hjørnet af Fladbrovej og Himmelbovej. Ved hjemkomst om eftermiddagen afsluttes altid på campingpladsen.

For de af ugens arrangementer hvor der kræves tilmelding vil tilmeldingslister være tilgængelige på "kontoret" fra kl. 14 søndag. Her vil også være en informationstavle med alle vigtige oplysninger om evt. ændring i program m.v.

Se program for de enkelte dage herunder

Mandag 22. juli

3 turforslag bl.a. nord om Mariager Fjord; til Mariager, Spentrup og Hvidsten samt grillaften og besøg af BikeWithUs

7:00 - 8:30

Morgenmad og smør selv madpakke på campingpladsen for de som har forudbestilt.

 

8:15 - 9:15

Udlevering af frugt ved startsted.

 

8:30

Start lang tur. Rundt om Mariager Fjord via Glenstrup Sø til Hobro og videre til Hadsund og vi fuldender turen rundt om fjorden på vej mod Mariager i et skønt men noget kuperet terræn. På vejen mod Randers kommer vi forbi Hvidsten Kro. Frokosten indtages i Høllet - en lille havn på nordsiden af fjorden. Ca. 100 km. Se lang rute

9:00

Start på den mellemlange rute, 66 km, med vendepunkt i Mariager. Turen går nordpå til Spentrup med Steen Stensen Blichers gravsted samt hans mindestue i Malvinas hus - der vil blive mulighed for at "kikke indenfor". Videre mod Mariager forbi Hohøj, der er Skandinaviens største gravhøj. I Mariager bliver der tid til at se byen med de toppede brosten, kloster- kirken, havnen, saltcentret og veterantoget. Bademulighed, så husk badetøj. Se mellem rute

9:30

Den korte tur går nordpå gennem det tidligere kaserne område og videre ad banestien til Spentrup kirke og Malvinas hus, deri dag er mindestue for Blicher, som var præst i Spentrup gennem mange år. Gennem Blichers Plantage til Mustard Point - nedkastningsstedet for Hvidsten gruppen. Den medbragte frokost nydes i det grønne. Hjemturen går over Hvidsten Kro med mindelund og museum. I alt 43 spændende km. Se kort rute

18:00

Grillaften. Golfklubbens Restaurant kommer og laver lækker grillmad til os som en del af en hyggelig aften. Drikkevarer må gerne medbringes men kan også købes i pladsens kiosk til rimelige priser. Kiosken lukker kl. 20.

I løbet af aftenen får vi besøg af Stine og Malthe fra BikeWithUs, som vil fortælle om et nyt koncept, som de har startet op i år. Det drejer sig om cykeltursferie langs med Vestkysten - en spændende nyhed fra de to unge iværksættere. 

Tirsdag 23. juli

3 turforslag til bl.a. bl.a. rundt om Randers Fjord, Nørreå dalen og Cold Hand Winery

7:00 - 8:30

Morgenmad og smør selv madpakke på campingpladsen for de som har forudbestilt. 

8:15 - 9:15

Udlevering af frugt ved startsted. 

8:30

Dagens lange tur rundt om Randers Fjord er en klassiker blandt cykelture i Kronjylland området. Vi laver et 8-tal omkring fjorden - dvs. vi passerer fjorden tre gange og vi kommer over både i Mellerup ved Danmarks ældste færgested og i Udbyhøj hvor fjorden slutter sit løb i Kattegat. På turen ind til Randers cykler vi helt tæt på Gudenåen, der jo senere bliver til Randers Fjord. Ca. 100 km Se lang rute

9:00

Start på den mellemlange rute, 65 km, med vendepunkt i Ø bakker, hvor Danmarks første sagnkonge skulle være begravet. Turen går vestpå omkring Nørreådalen, langs Gudenåen over Ø til Cold Hand Winery, hvor vi gør holdt for at se dette spændende sted - der vil blive tid til at nyde det som vi måtte have bestilt i forvejen. Hjem over Fussing Sø, hvor der vil være bademulighed. Husk badetøj. Se mellem rute

9:30

Den korte tur går i dag over Stevnstrup til Langå hvor der vil være mulighed for proviantering. Videre ad det som vi lokale cyklister kalder Tour de France bakken - den er lang og stejl, men heldigvis går det denne gang nedad. En fantastisk udsigt over Nørreåen og videre omkring Ålum Kirke hvor graveren kommer forbi og fortæller om kirken og området inden turen går videre mod Volstrup til frokostpause. Videre over Læsten mod Cold Hand Winery hvor vi gør holdt for at se dette spændende sted - der vil blive tid til at nyde det som vi måtte have bestilt i forvejen. Hjem over Fussingø Slot med bademulighed i Fussing Sø. Ca. 46 km i alt. Se kort rute

18:00

Aftensmad for de som har bestilt. 

19:15

Afgang for besøg på Randers Bryghus (tilsvarende besøg torsdag aften). Husk tilmelding - max. 25 deltagere.  

20:00

Kongespil på pladsen.   

Onsdag 24. juli

Oplevelsesdag med bl. a. modtagelse på Rådhuset

7:00 - 8:30

Morgenmad og smør selv madpakke på campingpladsen for de som har forudbestilt.

 

8:00 - 8:30

Udlevering af frugt ved startsted.

 

8:30

Fælles afgang til Rådhuset midt i byen ved siden af Niels Ebbesen.

9:20

Fælles foto foran Rådhuset

9:30

Modtagelse på Rådhuset af Louise Høgh, formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget.

10:30

Byrundtur på cykel i Sven Dalsgaards fodspor anført af Ulrikke fra Randers Kunstmuseum. Varighed ca. 11/2 time. Husk tilmelding - max 30 deltagere.

10:30

Byvandring fra Rådhustorvet rundt i det gamle Randers anført af Karen Straarup fra Historisk Forening. Varighed ca. 1 time. Husk tilmelding. Max. 40 deltagere.

15:00

Byvandring fra Rådhustorvet rundt i det gamle Randers anført af Karen Straarup fra Historisk Forening. Varighed ca. 1 time. Husk tilmelding. Max. 40 deltagere.

 

Resten af dagen er afsat til egen udforskning af byen og lokalområdet, herunder benyttelse af de på forhånd bestilte tilbud: 

 • Randers Regnskov - åbningstid kl. 10 - 18
 • Water & Wellness - åbningstid kl. 10 - 18 
 • Memphis Mansion (Elvis) - åbningstid kl. 10 - 21. Butikken lukker dog kl. 18. Kl. 12 vil der være gratis rundvisning på museet. 
 • Hvidsten Kro – der er reserveret pladser i fire tidsrum:
  • 11:30 – 13:00 – 18 pladser
  • 13:00 – 14:30 – 18 pladser
  • 17:45 – 19:15 – 9 pladser
  • 19:15 – 21:00 – 8 pladser

Sørg for at få dig tilmeldt på fremlagte lister, så der er en plads til dig når du kommer til Hvidsten – kroen er normalt helt fyldt i sommerperioden. 

De lokale arrangører fra Randers afd. kan evt. være behjælpelig med forslag til ture rundt i lokalområdet - bare spørg.

Torsdag 25. juli

3 turforslag til bl.a. Energimuseet, Langå/Randers og langs Randers Fjord

7:00 - 8:30

Morgenmad og smør selv madpakke på campingpladsen for de som har forudbestilt.

 

8:15 - 9:15

Udlevering af frugt ved startsted.

 

8:30

Dagens lange tur i dag udmærker sig ved to lange strækninger ad nedlagte jernbaner men først skal bakkerne omkring Fussingø lige overvindes. Efter et sving omkring Cold Hand Winery med deres imponerende udendørs event arena går turen videre mod Viborg gennem det særprægede landskab ved Ø Bakker og videre mod Elværk og Museum ved Tange sø. Ca. 100 km. Se lang rute

9:00

Den mellemlange rute på ca. 65 km. Turen går sydpå over de store bakker med de mange smukke udsigter med vendepunkt i Bidstrup skovene, forbi Langå broerne og Langå Bådelaug på kanten af Gudenåen - et fint sted for en lille pause. Turen slutter med en tur gennem Randers og hjem nord om byen via Tøjhushaven og Bækkestien. Inden retur til Fladbro vil vi slå et smut forbi Hennings tagterrasse med en hel fantastisk udsigt over Randers, fjorden og Gudenåen. Se mellem rute

9:30

Den korte tur i dag går ud langs Randers Fjord til det som lokalt kaldes de Nedre Byer. Vi kommer forbi Støvringgård med det gamle kloster og vi får en lille fortælling om klosterets historie og dets betydning for egnen gennem tiden. Videre mod Danmarks ældste færgested i Mellerup. Den gamle bolig for færgemanden er i dag en hyggelig cafe, der hver weekend sommeren igennem drives af lokale frivillige ildsjæle. I dagens anledning er cafeen åben for salg af kaffe og vi får også en lille fortælling om stedets historie. Et oplagt sted for frokost- pause. Også mulighed for en tur med den lille færge. På vejen hjem kører vi forbi Linde Mølle og smager på det dejlige kølige kildevand. Inden retur til FIadbro vil vi slå et smut forbi Hennings tagterrasse med en hel fantastisk udsigt over Randers, fjorden og Gudenåen. Det bliver i alt ca. 49 km. Se kort rute

18:00

Aftensmad for de som har bestilt.

19:15

Afgang for besøg på Randers Bryghus (tilsvarende besøg tirsdag aften). Husk tilmelding - max. 25 deltagere.

20:00

Kongespil på pladsen.   

Fredag 26. juli

3 turforslag til bl.a. Glenstrup sø, Gl. Estrup og Clausholm Slot samt festaften

7:00 - 8:30

Morgenmad og smør selv madpakke på campingpladsen for de som har forudbestilt.

 

8:15 - 9:15

Udlevering af frugt ved startsted.

 

8:30

Glenstrup Sø, der bruges til bl.a. badning, surfing, kajak, skøjteløb og skiløb, er en rigtig naturperle. Der vil blive mulighed en hurtig dukkert, såfremt vejret appellerer til dette. Vi cykler igennem Mariager og dens toppede brosten og derefter langs fjorden til hyggelige Kongsdal Bådehavn, hvor frokosten indtages med storslået view over Mariager Fjord. Hjemturen går forbi Overgård Gods med de store marker og mange moderne vindmøller. Vi passerer også Mustard Point, som var Hvidstengruppens nedkastningssted. Hjem mod Randers ad nedlagt banesti. Ca. 100 km. Se lang rute

9:00

Dagens mellemlange rute på 66 km går østpå langs Randers Fjord med vendepunkt i Gl. Estrup (Dansk landbrugsmuseum, Dansk Herregårdsmuseum og Det Grønne Museum). Turen hjemover kommer forbi Hamlets grav. Se mellem rute

9:30

Dagens korte tur på 47 km går østpå mod Assentoft til Hørning hvor vi får en lille fortælling om den specielle kirke med tilhørende Stiftelse. Videre til Clausholm Slot hvor vi nyder frokosten i den flotte have. Vi kan også se de karakteristiske hvide telte fra Den Store Bagedyst. Tilbage mod Randers og videre til Fladbro. Se kort rute

18:30

Årets festaften afholdes på Golfklubbens Restaurant, der laver en lækker buffet til os. Drikkevarer er inkluderet i jeres betaling for festaften. Der er fri øl, vin og vand i to timer fra 18:30 til 20:30. Restauranten ligger lidt oppe ad bakken i forbindelse med golfbanen.

21:30

Efter en lækker middag mødes vi igen på campingpladsen til fælles hygge og lidt underholdning.