Foto: Marie Hald

Vi Cykler Til Arbejde

Danmarks største motionskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE skal inspirere flere til at cykle til og fra arbejde. Kampagnen kører hvert år i maj måned.

Om kampagnen

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Danmarks største motionskampagne med omkring 60.000 deltagere fra flere end 6.000 arbejdspladser i hele landet. Kampagnen afholdes i maj måned og har kørt siden 1997.

Formålet med kampagnen er at øge folkesundheden, mindske forureningen og nedsætte trængslen i trafikken ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Allerede første år deltog 30.000 i den landsdækkende kampagne, og seneste fem år har mellem 60.000 og 100.000 medarbejdere cyklet med i kampagnen.

På arbejdspladserne er VI CYKLER TIL ARBEJDE med til at styrke fællesskabet og motivere flere til at cykle i dagligdagen. Hvert år er kampagnen med til at skabe helt nye cyklister.

Når man deltager i kampagnen, dyster man i fællesskab med sine kolleger om rejser, cykler og mange andre lækre præmier.

Sådan kører kampagnen

I VI CYKLER TIL ARBEJDE er man på hold sammen med 4-16 kollegaer.

I hele maj måned gælder det for deltagerne om at cykle så mange dage som muligt. Hver cykeldag giver point. En cykeldag er en dag, hvor deltagerene bruger cyklen i forbindelse med transporten til og/eller fra arbejde. Det tæller altså også at cykle til bus eller tog - eller blot cykle den ene vej.

Cykeldagene tastes ind på kampagnens hjemmeside vcta.dk. Hver cykeldag giver et point i lodtrækningen om holdpræmier – så jo flere dage deltagerne cykler, des større er sandsynligheden for at vinde.

I juni måned trækkes der lod om alle præmierne.