Vi cykler til arbejde

"Vi cykler til arbejde" er Danmarks største motionskampagne, der kører hvert år i maj måned.

Om kampagnen

Vi cykler til arbejde er Danmarks største motionskampagne med omkring 70.000 deltagere fra flere end 6000 arbejdspladser i hele landet. Kampagnen afholdes i maj måned og har kørt siden 1997.

Formålet med kampagnen er at øge folkesundheden, mindske forureningen og nedsætte trængslen i trafikken ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Allerede første år deltog 30.000 i den landsdækkende kampagne, og derfra er deltagerantallet vokset støt og roligt. De seneste fem år har deltagerantallet ligget mellem 70.000 og 110.000.

På arbejdspladserne er Vi cykler til arbejde med til at styrke fællesskabet og motivere flere til at cykle i dagligdagen. Hvert år er kampagnen med til at skabe nye cyklister.

Når man deltager i kampagnen, dyster man i fællesskab med sine kolleger om sommerhusophold, cykler og andre lækre præmier.

I 2014 cyklede 70.884 deltagere fordelt på 6.933 hold med i Vi cykler til arbejde. Tilsammen cyklede de over 10 mio.km.

Sådan kører kampagnen

For at deltage i Vi cykler til arbejde skal deltagerne lave hold på 4-16 deltagere.

I maj måned cykles der til arbejde og tælles cykeldage. En cykeldag er en dag, hvor deltagerene bruger cyklen i forbindelse med transporten til og/eller fra arbejde. Det tæller altså også at cykle til bus eller tog eller kun at cykle den ene vej.

Cykeldagene tastes ind på Vi cykler til arbejde-hjemmesiden. Hver cykeldag giver et point i konkurrencen – så jo flere dage deltagerne cykler, des større er sandsynligheden for at vinde præmier.

I juni måned trækkes der lod blandt deltagerene om præmierne.

 

Skriv en kommentar

Skriv på afdelingens side

Opret en profil - det tager 30 sekunder