Huxi Bach. Foto: Mikkel Østergaard

For Huxi Bach kan cyklen have en nærmest terapeutisk effekt. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

831

Huxi Bach: ”Jeg går i panik, hvis min cykel ikke virker”

Huxi Bach løsner op for kreativiteten med aftencykelture gennem byen. I disse dage turnerer han landet rundt med sit enmandsshow, og i april er han ambassadør for cykelkaravanen ”Tour de Future”.

Af Christina Britz Nicolaisen
04. april 2012

34-årige Huxi Bach har altid haft et tæt forhold til sin cykel. I april bliver forholdet endnu tættere, når han som ambassadør for den folkelige cykelkaravane ”Tour de Future” ruller af sted fra Skagen til København. Karavanen sætter fokus på cykling og bæredygtighed, og begge dele ligger Huxi Bach meget på sinde:

”Jeg er meget optaget af, hvordan vi får ændret på den her verden, så vi kan leve her mange år endnu. Jeg kan ikke begribe, hvorfor vi ikke er bedre til at blive enige om nogle løsninger. Vi er jo en art, der har vist, at vi når det, vi vil. Vi fandt engang ud af, at vi gerne ville lande på månen. Og da vi havde arbejdet på det i noget tid, skete det. Hvorfor kan vi så ikke blive enige om at gøre os uafhængige af fossile brændsler? Det fatter jeg ikke.”

For Huxi Bach er bæredygtigheden dog kun ét aspekt af cyklens fordele – som varierer alt efter hvornår på døgnet man spørger ham. Om dagen er cyklen bare den mest praktiske måde at komme rundt i byen. Men om aftenen har cyklen nærmest en terapeutisk effekt – hvis hans kreative hjerne bliver overophedet, og ideerne sidder fast, triller han ud i byen for at komme i en anden tilstand:

”På mine aftenture gør jeg meget ud af at cykle hen, hvor jeg ikke har været før, så jeg hele tiden ser noget nyt. Måske cykler jeg rundt om Frederiksberg Have eller ned gennem det gamle Carlsberg. Cykelturene får mig til at give slip på alt det, jeg sidder og knokler med. Jeg lader bare tankerne flyve i alle mulige retninger. Og når jeg kommer hjem igen, føler jeg mig helt klar og frisk.”

Du kan læse hele interviewet med Huxi Bach i Vi cykler til arbejde-magasinet.

Få selv gode ideer på cykelturen