Foto: Shutterstock
466

Postkort fra lokalafdelingerne

Hvad sker der rundt omkring i Cyklistforbundets afdelinger? En håndfuld tilfældigt udvalgte lokalafdelinger løfter her sløret for deres planer og visioner for 2012.

Af Christina Britz Nicolaisen
02. februar 2012

 

I Hillerød vil vi blandt andet bruge året på at rekruttere nye medlemmer, og vi arbejder frem mod at afholde flere spændende medlemsarrangementer. Vi arbejder også for et cykelstinet, der forbinder kommunens små byer.

På Frederiksberg glæder vi os især til at lægge hus til årets landsmøde. Vi skal også arbejde med kampagner, og forhåbentlig lykkes det at få anlagt en meget omdiskuteret cykelsti på H.C. Ørsteds vej.

I Hørsholm/Fredensborg arbejder vi på at fremme cykelpolitikken i vore to kommuner og cykelturismen i Nordsjælland. Det er også vores ønske at samle et korps af cyklister, som kan rapportere cyklistproblemer til kommunen.

Svendborg er en genoprettet afdeling, og vi har travlt med at få alt det praktiske på plads. Medlemmerne skal være med til at beslutte, hvad der skal arbejdes med i 2012, og vi skal sikkert i gang med at arrangere cykelture.

Lemvig er en forholdsvis ny afdeling, men vi har allerede et godt samarbejde med kommunen. I år glæder vi os især til tre nye cykelstier og at Giro d’Italia kommer til byen, og vi har flere planer i den forbindelse.

På Bornholm glæder vi os til ”Bornholm Rundt” - vores store amatørcykelløb med international deltagelse. Desuden arbejder vi løbende for at videreudvikle cykelstinettet på øen.

I Viborg glæder vi os til årets cykelfestival. Det er en række guidede cykeludflugter, som vi arrangerer i samarbejde med turistforeningen. Vi arbejder også videre med cyklistpendlernetværket ”Den midtjyske cykelstjerne”.

I Hvidovre/Brøndby skal vi for alvor i gang med at rekruttere og lave PR for afdelingens arbejde. Vi skal også arbejde med kampagner og events - bl.a. forlænger vi VCTA hen over sommeren.

I Aarhus håber vi, at vi igen i år kan hjælpe Børnehjælpsdagen med at arrangere et cykelløb for børn. Derudover fortsætter vi Klagecentralen, hvor cyklister melder problemer eller foreslår forbedringer.

I ungdomsafdelingen er vi ved at få styr på alt det praktiske. Vi får færdigbygget vores mobile ”Goldsprint”-anlæg, som skal bruges til events. Postkortet er fra vores ”Goldsprint”-konkurrence på Roskilde Festival 2011.