Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

111

Sidste nyt fra "Herning Cykler"

CYKELKONFERENCE 2014 ”Herning Cykler” blev igangsat i 2011, og siden da har der vært sat fuld turbo på mange forskellige projekter. Målet er at reducere antallet af korte bilture med 5 %.

Af Rasmus Bartholdy, Herning Kommune og Trine Bunton, Rambøll

Herning Cykler
Projektet udspringer af kommunens klimaplan og er derfor forankret flere steder i kommunen. Cykelprojektet er fra start blevet et stort selvstændigt projekt, hvor ambitionerne om forandring, forankring og formidling spiller sammen i en fælles strategi. Herunder er en lille smagsprøve på hvad der er sket i det seneste år.

De korte ture til bageren blev sat i fokus

I juni måned 2013 blev der sat fokus på de korte ture til bageren. Dette skete gennem en bagerkonkurrence, hvor tre bagere konkurrere om at blive ”årets cykelbager”. Resultatet viste at der på kampagnedagen var 25 % flere på cykel end weekenden inden. Konkurrencen gentages i år med endnu flere bagere.

Cykelparkeringen sat i system
For enden af hver cykeltur skal der være en cykelparkeringsplads. Derfor er der i efteråret blevet lavet en optælling og registrering af eksisterende cykelparkeringspladser samt registreret hvor der ellers er parkeret cykler rundt i byen. På denne baggrund skal der nu opsættes en række nye cykelparkeringspladser, således endnu flere vil benytte cykelen til de korte ture.

Dagplejere på cykel
I løbet af vinteren er 8 dagplejere blevet udstyret med en ”Christiania-cykel med elmotor”. Cyklen har plads til 5 børn. Dagplejerne er blevet udstyret med en tur-dagbog, hvor de beskriver deres ture, således det er muligt at få data ind om hvor meget cyklen betyder for deres aktionsradius. Dagplejerne fortæller allerede nu, at de ”kan komme på mange flere ture”.

Cykelpædagoger og cykelskole
Vores nye ambassadørgruppe er vores cykelpædagoger. I et samarbejde med DGI er planen at uddanne en række cykelpædagoger fra både vores børnehaver og SFOér. I kurset er der fokus på både teknik og sikkerhed som opnås gennem forskellige cykellege.

Ny App
Herning Cykler lancerer i maj måned en ny App. App´en opsamler brugernes cyklede kilometer, og angiver på kort, hvor cyklisterne færdes i kommunen. Data skal hjælpe til at vise hvor der skal sættes ind med forbedring af cykelstinettet og andre faciliteter. Målet er at herningenserne tilsammen skal cykle tur-retur til månen.

Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.