Letbaner og cykler er led i mobilitetskæden

CYKELKONFERENCE 2014 Letbaner bliver ikke en succes alene; de skal ses i helhed med de øvrige transportmidler og tiltag, der fremmer deres potentiale. I den dansk kontekst er det vigtigt at se letbanerne i samspil med vores stærke cykelkultur. Oplægget er baseret på letbane-cykel kombinationen i andre lande og hvordan de har arbejdet med disse transportformer i samspil.

Af Mette Olesen, COWI

Danmark som cykelland – og letbaneland
Danmark er et cykelland, og derfor har der været stor bevågenhed på, hvordan ønsket om letbaner kan kombineres med cyklen, som i en dansk sammenhæng er et populært og bæredygtigt transportmiddel. I diskussionen om cykler og letbaner er det relevant at reflektere over, om cyklister skal ses som et potentiale eller et problem for letbanerne og omvendt. Er de konkurrenter eller partnere i samarbejdet om en mere bæredygtig mobilitet?

Forskellige letbane og cykelløsninger
Præsentationen bringer indsigt i de måder hvorpå cykler og letbaner er sammentænkt i andre europæiske lande, og oplægget bidrager til en diskussion af hvordan det enkelte letbanesystem kan 'designes' således at de støtter op om at fremme bæredygtige transportformer – bredt set.

Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.