Randers Cykelby

CYKELKONFERENCE 2014 Det særlige, som kendetegner cykelbyen i Randers, er en god blanding af traditionelle cykelprojekter såsom cykelparkering og cykelstier, udlån af elcykler samt samarbejde med skoler, virksomheder og institutioner om at få flere til at bruge cyklen som transportmiddel.

Af Birgit Berggrein, Randers Kommune

Markant flere cyklister
Randers Cykelby har gennem årene 2010 -14 haft øget fokus på cykling gennem fysiske projekter og kampagner i 3 forskellige bydele; Hornbæk + bymidten, Dronningborg og nu Sydbyen.

Cykelregnskab 2012 viste en markant stigning i andelen af cykelture på 45 %. Evalueringen af tiltagene i Hornbæk viser, at andelen af cyklister steg med 30 % i bydelen Hornbæk fra 2010 til 2012. På den nye cykelring steg andelen af cyklister 25 % i samme periode. Samtidig viser udviklingen i biltrafikken status quo.

Markedsføring og en klar pressestrategi med stor hjælp fra cykelambassadører har gjort det muligt at få stor opmærksomhed i medierne. Randers FC’s topscorer Ronnie Schwartz og sangeren Marie Frank er 2 af de 21 cykelambassadører.

Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.