Super cykel P – ny cykelparkering i Furesø Kommune

CYKELKONFERENCE 2014 Det skal være slut med stjålne cykler på pendlernes cykelparkeringspladser. Furesø Kommune udvikler et nyt cykelstativ, der fremover skal forbedre cykelparkeringen ved trafikknudepunkter for offentlig trafik. Samtidig giver vi indretningen af cykelparkeringsarealerne et løft. Furesø Kommune gør dermed en ekstra indsats for at fremme brugen af kombinationsrejser.

Af Benedicte Isabella Pedersen, Furesø Kommune

Kombinationsrejser
Furesø Kommune vil gerne gøre det mere attraktivt for kommunens borgere at tage cyklen til arbejde eller til toget og bussen. Formålet er at forbedre borgernes sundhed og styrke den grønne mobilitet. Furesø Kommune er en forstadskommune nord for København. Der er mange pendlere, som gerne vil tage cyklen til arbejde, men som synes turen bliver for lang. Derfor er det oplagt at cykle til bussen eller toget og derefter tage det offentlige videre.

Nyt cykelstativ og cykelservice
Furesø Kommune vil derfor gerne forbedre cykelparkeringsforholdene på stationerne og ved centrale busholdepladser. Dette gøres bl.a. ved at udvikle et nyt cykelstativ, hvor cyklisten kan fastlåse sin cykel til stativet uden selv at skulle medbringe en ekstra lås. For at skabe et miljø og en cykelidentitet etableres et cykelserviceområde til reparationer mm. Der bliver lavet et gennemgående grafisk design, som guider cyklisten.

Projektet bliver medfinansieret af henholdsvis Region Hovedstadens og Vejdirektoratets cykelpuljer. Projekterne gennemføres i tæt samarbejde med konsulenterne Niels Hoé fra Hoe360Consulting og Lasse Schelde fra Bicycle Innovation Lab.

Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.