1267

Springet fra bil til cykel – fokus på målgrupperne cykelpendlerne og bilisterne

CYKELKONFERENCE 2013 2.379.300 kilometer. Så meget kører bilister i hovedstadsregionen dagligt. Cykelsuperstierne skal være med til at flytte pendlerne fra bil til cykel på den mellemlange distance (5-20 km). For at nå målgruppen af bilister og nuværende pendlere har Cykelsupersti-samarbejdet iværksat lanceringskampagner for nye ruter. Involvering og synlighed er nøgleordene for kampagnerne.

Af Tine Brandt-Nielsen og Kristine Liljenberg, Cykelsuperstisekretariatet

Personen bag rattet
Cykelsuperstierne har med en kombination af spørgeundersøgelser og fokusgruppeundersøgelser blandt bilister i hovedstadsregionen fået et indblik i den typiske bilist. Billedet af bilisten kan omsættes til en såkaldt persona.

Oplægget vil sætte spot på personen bag rattet. Hvor gammel er hun? Hvor bor hun? Hvor mange børn har hun? Og endelig hvad skal få hende op på cyklen?

Målgruppeinvolvering i praksis
Den nye cykelsupersti, Farumruten, er netop åbnet. Med udgangspunkt i lanceringskampagnen for den nye rute dykker oplægget ned i konkrete initiativer som skal involvere målgrupperne af bilister og cykelpendlere.

På programmet er blandt andet en ny cykeludfordring. En udfordring som skal få bilisterne til at kvitte bilen og hoppe op på den tohjulede, men samtidig gøre det fremtidige kampagnearbejde med at nå målgruppen endnu mere målrettet.Dét kan du gøre

Ideer til artikler, videnblade eller andet modtages med glæde

Ligger du inde med viden eller erfaring, som andre professionelle, der arbejder med fremme af cykeltrafik kunne have gavn af? Eller har du ideer til andre artikler og videnblade, som du gerne vil læse på Cykelviden.dk? Så kontakt Trine Stig Mikkelsen eller Anette Jerup Jørgensen. Vi ser frem til at høre fra dig.