1000 km ny cykelsti i verdens største bilby

Los Angeles, bilbyen over alle bilbyer, skal de kommende år lægge asfalt til mere end 1000 kilometer nye cykelstier.

24. marts 2011

Bystyret i USA's næststørste by har netop vedtaget at anlægge i alt 700 "miles" cykelstier.

Oplysningerne fra den amerikanske bilhovedstad var en af de nyheder, der kom frem på den internationale cykelkonference Velo-City 2011 i den spanske by Sevilla. Konferencen blev åbnet i går af den tidligere norske statsminister og internationale frontkæmper for bæredygtighed, Gro Harlem Brundtland.

Allerede inden for de næste seks måneder vil Los Angeles påbegynde anlægsarbejdet:

"Vi begynder med at tage en del af bilernes vejbane i et af de mest centrale områder af Los Angeles. Ved at anlægge cykelsti i sådan et område, signalerer vi fra begyndelsen tydeligt, at det her er noget, vi mener alvorligt", fortæller "City Council Member" Ed P. Reyes til Dansk Cyklist Forbund.

Ed P. Reyes og de øvrige politikere, der traf beslutningen om verdens største cykelstiprojekt, har bl.a. ladet sig inspirere af cykelkulturen og cykelinfrastrukturen i København.

"København er en førende rollemodel på der her område. Men der går desværre nok lang tid, før vi får lige så mange cykler i Los Angeles som i København", griner han.

Dansk Cyklist Forbund deltager aktivt på konferencen, bl.a. med indlæg om, hvordan man kan påvirke de politiske beslutningsprocesser for at opnå bedre forhold for cyklister.