ticket

Advarsel: Nye bødetakster

1. januar træder de nye bødetakster i kraft

21. december 2011

De  høje bøder er ude af proportioner, mener Cyklistforbundet, der har argumenteret i mod forhøjelsen.

Men Folketingets flertal mener, cyklisterne skal betale en højere pris.

500 kroner sendte et uheldigt signal

Hidtil har man modtaget en bøde på 500 kr. hvis man for eksempel glemmer at vise af, når man svinger.

Det beløb er så beskedent, at det efter Folketingets opfattelse sender et uheldigt signal til cyklisterne om, at forseelserne er bagatelagtige.

Derfor hæves minimumsbøden pr. 1. januar til 700 kr. Og en række forseelser takseres fremover til 1000 kr. Du kan se alle bødetaksterne nedenfor.

En kvart cykel i bøde

Men problemet er, ifølge Cyklistforbundets direktør, Jens Loft Rasmussen at mange af disse forseelser faktisk ér bagateller.

”Folketinget skyder gråspurve med kanoner i denne sag. Det kan ikke passe at det skal koste en kvart cykel at tale i mobil på en øde cykelsti ved Holstebro. Det hænger jo ikke sammen,” siger han.

”Mange af disse situationer kan ikke kendetegnes som særligt trafikfarlige. Ofte foregår det jo på steder og tidspunkter, hvor der er ingen eller meget begrænset øvrig trafik,” siger Jens Loft Rasmussen.

Se de nye bødetakster her:

Forseelse

Bøde

Uden lys i lygtetændingstiden

Håndholdt mobiltelefon under kørslen

1000 kr.

Fejl/ mangler v/ bremser, reflekser mv.

Kører over for rødt

Kører mod færdselsretningen

Cykler i et fodgængerfelt

700 kr.