Foto: Cyklistforbundet / Mikkel Østergaard

Amerikanere på Albertslundruten

De danske cykelsuperstier har vakt opsigt i hele verden. Senest har New York Times besøgt Albertslundruten. Læs artiklen og se TV-indslag her.

Af Christina Britz Nicolaisen
18. juli 2012

Superhurtig cykeltur

I april blev Danmarks første cykelsupersti indviet. Nyheden om den 17 km lange ekspress-cykelrute mellem København og Albertslund gik verden rundt. Nu har også New York Times besøgt cykelsuperstien, der bl.a. byder på grøn bølge, cykelpumper og snerydningsgaranti om vinteren.

I forbindelse med artiklen har New York Times produceret en video, hvor bl.a. Cyklistforbundets kampagne Vi cykler til arbejde bliver nævnt.

Læs artiklen - og se videoen - på nytimes.com

En super cykelsti?

Cykelsupersti-projektet er et godt og nødvendigt initiativ, der skal få flere pendlere til at kvitte bilen og springe i cykelsadlen.

Blandt hovedstadens cykelpendlere er der dog delte meninger om hvorvidt Albertslundruten overhovedet er spor super – om den faktisk adskiller sig nok fra en almindelig cykelsti til at fortjene den fine titel.

Selvom Cyklistforbundet er begejstret for idéen om et netværk af cykelsuperstier, er der plads til forbedring. Kommunikationschef Frits Bredal siger til New York Times, at cykelsuperstien endnu ikke er perfekt:

“Idéelt set ville der ikke være røde lys på ruten, asfalten ville være perfekt, der ville hverken være huller eller forhindringer på vejen, det ville være en ægte motorvej."

Flere cykelsuperstier på vej

I Region Hovedstaden er der indtil videre planlagt i alt 26 cykelsuperstier med sammenlagt 300 km cykelsti. Næste cykelsupersti er den 20 km lange Farumrute, som efter planen står klar senere på året.