Justitsminister Morten Bødskov. Foto: Folketinget - ft.dk

Foto: Justitsministeriet

Cykeltyverier - justitsministeren har vigtigere ting at tage sig til

Titusindvis af danskere får hvert år stjålet deres cykel. Men den ansvarlige minister har vigtigere ting at beskæftige sig med.

Af Frits Bredal
30. april 2012

Ministeren for cykeltyverier, justitsminister Morten Bødskov (S), har ikke tid til at tale om cykeltyverier.

"199 cykeltyverier om dagen er ikke nok til at få Bødskov på banen," lyder overskriften i en artikel på politiken.dk

Læs Politikens 199 cykeltyverier om dagen er ikke nok til at få Bødskov på banen

Ekstra fokus fører til politiske reaktioner

Politiken og Cyklistforbundet har den seneste uges tid sat ekstra fokus på cykeltyverier. Det har ført til forskellige politiske udmeldinger, bl.a. fra Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF):

”København vil gerne være verdens bedste cykelby. Når cyklen bliver stjålet, får man opfattelsen af, at man ikke kan have den i fred - og så får man ikke nogen god oplevelse. Tyverierne gør det ikke nemmere for os,” siger Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Efter Cyklistforbundets kritik af politiets indsats mod cykeltyverier vil Ayfer Baykal nu bede om et møde med justitsminister Morten Bødskov siger hun til politiken.dk

Læs artiklen på politiken.dk