Foto: Mikkel Østergaard

0

Cykling i naturen holder dig rask

Cykelture er en af danskernes foretrukne friluftsaktiviteter. Over en tredjedel af os cykler tur én eller flere gange om ugen, og det er med til at løfte sundheden, viser en undersøgelse fra Friluftsrådet.

Af Christina Britz Nicolaisen
29. januar 2018
Artiklen er fra medlemsmagasinet CYKLISTER
Læs pdfLæs i browser (issuu)

Danskerne er glade for friluftsliv, og for syv ud af ti er det især lysten til fysisk aktivitet, der lokker os ud i naturen. Det viser en ny undersøgelse fra Friluftsrådet.

Ifølge rapporten oplever otte ud af ti danskere, at friluftsliv gør dem gladere og sundere – og når det samtidig foregår i et rask tempo på cykel, er der faktisk også en målbar sundhedsgevinst at hente, fortæller Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet:
   
– Danskerne nyder deres friluftsliv og tænker ikke over, hvor meget de får pulsen op, når de fx cykler i naturen. Men sundhedsmæssigt kan det godt måle sig med en tur i fitnesscenteret, og det kommer bag på mange, at deres fritidsaktivitet er så sund. 

I følge undersøgelsen bliver de sunde friluftsvaner ofte grundlagt tidligt i livet - 68 pct. af turcyklisterne har cyklet i naturen siden de var børn.

Læs mere om undersøgelsen på friluftsrådet.dk - eller download rapporten her

Dét kan du gøre