Cyklist dræbt i rundkørsel

En kvindelig cyklist blev her til morgen kørt ned af en lastbil i Billund.

02. februar 2012

Kort før kl. 7 kom en 18-årig kvinde cyklende i rundkørslen i Billund, da hun blev ramt af en lastbil, som var på vej ind i rundkørslen. Den 18-årige blev dræbt på stedet. Cyklisten havde ikke lys på.

"Lastbilchaufføren skulle lige over i rundkørslen. Han sænker hastigheden, men overser cyklisten på cykelstien," oplyser politikommissær fortæller Lars Chr.Thomsen fra Billund Politi til TV SYD.

Gode råd til at undgå højresvingsulykker her >

Alle højresvingsulykker omtales på dcf.dk

Cyklistforbundet vil i 2012 omtale samtlige højresvingsulykker/svingulykker, hvor cyklister bliver dræbt.

"I høj grad takket være Cyklistforbundets arbejde er det de seneste år blevet meget mere sikkert at cykle. Ikke desto mindre sker der fortsat ulykker, som kunne være undgået. Vi tror på at øget fokus og opmærksomhed kan være en del af løsningen," siger landsformand Claus S. Hansen.

Ud over forskellige kampagner, inklusive lygtekampagner, arbejder Cyklistforbundet samtidig på at forbedre sikkerheden for cyklister i kommunerne. Dette arbejde finder bl.a. sted ved at påvirke lokalpolitikerne:

"Alle er velkomne til at henvende sig til en af vores 42 afdelinger fordelt ud over hele landet. Afdelingerne kan hjælpe med kontakten til kommunerne," siger Claus S. Hansen.