Cyklistforbundet får millioner til at hjælpe kommunerne

Nu kommer der flere penge til cykelinitiativer i kommunerne

06. maj 2011

"Vi er meget tilfredse med de penge, Cyklistforbundet har fået til at hjælpe kommunerne. Konkret vil det betyde bedre forhold for tusindvis af cyklister", siger Jens Loft Rasmussen, direktør i Cyklistforbundet. Meldingen kommer efter det står klart, hvordan pengene i cykelpuljen bliver fordelt.

Partierne bag transportforliget har bl.a. aftalt, at der afsættes 2,8 mio. kr. til "styrkelse af kommuners cykelindsats":

"Projektet vil sikre, at kommunerne tilbydes et overblik over de muligheder og tiltag, der kan tages i anvendelse samt en bred vifte af redskaber og aktiviteter, der kan være med til at fremme cykelandelen i kommunerne", står der i en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

Pengene skal anvendes over de kommende 3 år:

"Vi vil give kommunerne et godt afsæt og et sikkert grundlag for at komme i gang med en positiv udvikling indenfor cykelområdet", siger Jens Loft Rasmussen.

Cyklistforbundet skal rådgive og vejlede kommunerne på bl.a. følgende områder:

• Hvad er en cykelby?
  • Hvordan bygger man lokale initiativer oven på de landsdækkende kampagner?
  • Hvordan udvikles cykelvenlige arbejdspladser og skoler?
  • Hvordan videreudvikles cykelkulturen og cykelsikkerheden i kommunen?
  • Hvordan udvikles initiativer på tværs af forvaltningerne?

Med den nye aftale fordeles i alt 151,2 mio. kr. via cykelpuljen.