Cyklistforbundet undersøger politiet

Cyklistforbundet har undersøgt samarbejdet mellem kommuner og politi

27. april 2011

Hvis en kommune på udvalgte steder vil indføre højresving for rødt, kræver det en særlig tilladelse fra det lokale politi. Det samme gælder, hvis en kommune f.eks. vil sænke hastighedsgrænsen for biler til 20 km. i timen i områder med mange cyklende skolebørn.

Cyklistforbundet har henvendt sig til landets fem største kommuner og spurgt dem, hvordan deres samarbejde med politiet fungerer. Anledningen er bl.a. en redegørelse fra Justitsministeriet, der lægger op til, at kommuner og politi kan samarbejde om lokale ændringer på trafikområdet.

Det elektroniske nyhedsbrev Cykelviden er primært henvendt til kommunale medarbejdere, der beskæftiger sig med cyklisme - inden for miljø, sundhed, trafik og andre relaterede områder. Men alle, der interesserer sig for nye initiativer og eksperimenter på cykelområdet, kan have glæde af artiklerne og den gratis viden.

Læs resultatet af Cyklistforbundets rundspørge i seneste udgave af Nyhedsbrevet Cykelviden