Cyklistforbundet vil have samlet indsats mod cykeltyverier

Hvert år stjæles cirka 80.000 cykler i Danmark. Det er 80.000 for mange

14. december 2011

For en cyklist findes der næppe noget mere bittert end at komme ned på gaden en lørdag morgen – og se et tomt cykelstativ. Det er en begrænset trøst at andre er lige så glade for vores cykler, som vi selv er.

En national løsning

I dagens udgave af Urban efterlyser Cyklistforbundets direktør, Jens Loft Rasmussen, en national løsning på problemet med de mange cykeltyverier.

Cykellåse, stelnumre og de andre værktøjer, der allerede findes er ikke nok til at dæmme op for de cirka 80.000 cykeltyverier, der hvert år er i Danmark.

”Hvis forsikring, politi, cykelhandlere og alle andre interesserede kunne koordinere indsatsen nationalt, ville vi have langt bedre chancer for at løse problemet. Og vi mener, det må starte i Justitsministeriet,” siger han til Urban.

Møde med justitsministeren

Cyklistforbundet har d. 20. marts næste år et møde med justitsministeren. Her vil netop cykeltyverier være et prioriteret punkt på dagsordenen, og Jens Loft Rasmussen håber at mødet kan være med til at sætte skub i udviklingen af en samlet indsats.

”Hvis vi skal have endnu flere danskere op på cyklerne, kræver det helt lavpraktisk at cyklerne står der, når de skal bruges,” siger Jens Loft Rasmussen.

Emneord: Tyveri