Efter dødsulykke: Indfør lovpligtigt orienteringsstop!

En 6-årig dreng fra Nakskov blev i går kørt ned og dræbt af en højresvingende lastbil.

28. februar 2012

I går holdt en 6-årig dreng og hans 12-årig storesøster for rødt lys på vej til skole. Da de kører frem for grønt, bliver drengen slået ihjel af en højresvingende lastbil. Cyklistforbundet kræver - igen - et lovpligtigt 'orienteringsstop' for højresvingende lastbiler. Brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik afviser - igen.

På baggrund af Cyklistforbundets udmeldinger vil regeringen nu se, om der kan gøres mere, siger Socialdemokraternes transportpolitiske ordfører Rasmus Prehn.

Fokus på højresving

Som led i en indsats for at sætte fokus på problemet vil Cyklistforbundet i år omtale samtlige højresvingsulykker her på hjemmesiden.

Gode råd til at undgå højresvingsulykker >

Tidligere omtalte ulykker: