Hvem er Årets holdkaptajn og Årets nye cyklist?

Nomineringerne til Årets holdkaptajn og Årets nye cyklist er strømmet ind - nu er vinderne fundet

Af Kristina Kromand
16. juni 2014

I år giver vi en belønning til en holdkaptajn, der har gjort en stor indsats for at skabe motivation og cykelvilje på sit hold. Vi belønner også en ny cyklist, der normalt ikke cykler til arbejde, men som i maj måned har givet den gas på cykelstien. Vi modtog hundredevis af nomineringer til Årets holdkaptajn og Årets nye cyklist, som alle var rigtig gode. Det har været svært, men dommerpanelet har nu valgt.

Årets holdkaptajn

Årets holdkaptajn er Jens Ulrik Weper fra Nykredit Aalborg.

Jens trådte til, da ingen andre ville være holdkaptajn og endte med at blive holdkaptajn for hele to hold – hvilket gjorde, at han udnævnte sig selv til sportsdirektør.

Jens har taget rollen som sportsdirektør meget seriøst og har under hele kampagnen motiveret sine holdkammerater. Han har bl.a. arrangeret guidede omveje, hvor han har lokket de friskeste holddeltagere ud på lange omveje kl. 5-6 om morgenen for at skrabe ekstra kilometer sammen, for at slå de konkurrerende hold i virksomheden.

Holdkaptajnen lokkede også flere deltagere op på cyklen ved at love at hente dem: ”Selv bor jeg i Brønderslev, 36 km fra arbejdspladsen, så normalt cykler jeg ikke hele vejen, men da jeg fik tilbud om at blive mødt på halvvejen, indvilligede jeg i at deltage på en morgentur. Her ville de andre dog ikke køre ad samme vej tilbage, så jeg måtte ud på ekstra 10 km morgentur. På min hjemtur var Jens til gengæld så venlig føre for mig et godt stykke af vejen, selv om det så blev en stor omvej for ham.”

Derudover har den flittige holdkaptajn lavet statistikker, skrevet opmuntrende mails og fået folk til at indsende fotos af den daglige cykeltur.

Godt gået og tillykke med titlen.

Årets holdkaptajn vinder et gavekort på 2.000 kr. til Cyklistforbundets butik Cyklistbutikken 1905.

Årets nye cyklist

Årets nye cyklist er Kathe Jensen, social –og sundhedsassistent på Kildevældsogns Plejehjem. Kathe har aldrig tidligere cyklet til arbejde, men nu er hun begyndt, og hun har været en vedholdende deltager under kampagnen og i dagene efter. Kathe har tænkt sig at cykle på job fremover - så vidt det er muligt. Det skal lige nævnes, at Kathe er en dame i sin bedste alder, og hun bor i 17 km. fra sit arbejde – så det er en cykeltur på i alt 34 km.

Stort tillykke med titlen – og god vind på stien fremover.

Årets nye cyklist vinder en el-cykel til en værdi af 21.999 kr. fra Ebike.

Vinderne får direkte besked.