Cyklistforbundet: Der er alt for få pladser til parkerede cykler

Minister: Kommunen må fjerne cykler

Justitsminister Morten Bødskov vil give kommunerne ret til at fjerne ulovligt parkerede cykler. Det skriver Berlingske.

Af Christina Britz Nicolaisen
21. august 2012

Et nyt lovforslag skal give kommunerne hjemmel til at fjerne ulovligt parkerede cykler. I dag er det kun politiet, der må fjerne cykler. Justitsminister Morten Bødskov begrunder det nye initiativ i dagens Berlingske:

»Desværre parkerer en del mennesker deres cykel lige foran indgangen til for eksempel tog- og metrostationer. Det er til stor gene for fodgængere. Ikke mindst handicappede og ældre. Samtidig kan cyklerne i en katastrofesituation forsinke og vanskeliggøre en redningsaktion,« siger ministeren.

Cyklistforbundets direktør Jens Loft Rasmussen er umiddelbart positiv over for forslaget, men påpeger at problemet med cykelparkeringen stikker langt dybere:

»Der er et problem med ulovligt parkerede cykler foran stationer og butikscentre, men det skyldes jo netop, at der er alt for få pladser til parkerede cykler. Det gælder ikke mindst foran Københavns Hovedbanegård og Nørreport«, siger han til Berlingske.

Læs hele artiklen i dagens Berlingske