Foto: Mikkel Østergaard

0

46.700 elever lærer om lygter og reflekser

Cyklistforbundets lygte- og reflekskampagne ”Lys på med Ludvig” lærer 4.klasser over hele Danmark at cykle med lygter og reflekser. Kampagnen kører 1. – 30. november.

Af Cyklistforbundet
01. november 2016

Sommertiden er forbi, dagene bliver kortere og mørkere, og det er nu, vi skal finde cykellygterne frem.

Netop lys på cyklen er omdrejningspunktet for Lys på med Ludvig-kampagnen, som kører i hele november måned. Bag kampagnen står Cyklistforbundet, som i samarbejde med TrygFonden og Færdselsstyrelsen sætter lys og reflekser på skoleskemaet for 4. klasser over hele Danmark.

”Lys på med Ludvig er målrettet 4.klasser, da det ofte er omkring den alder, børn begynder at cykle alene i trafikken. Børnene cykler ikke kun om sommeren, og derfor er det nødvendigt, at de forstår, hvor vigtigt lys på cykel er, når dagene bliver mørkere. Cykellygter skal være en del af cykelrutinen, så børnene er så sikre i trafikken som muligt. Vi skal skabe gode cykelrutiner så tidligt som muligt, som børnene fastholder i deres voksenliv,” siger Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet. 

Hvornår skal lygterne på?

I følge lygteloven skal der lys på cyklen fra solnedgang til solopgang, og da dagene bliver kortere bliver lygtetændingstiden længere. Man skal også have lys på cyklen i usigtbart vejr – fx regn, slud og tåge – som efteråret jo også byder på.

Tidspunkterne for solopgang og nedgang er forskellige i hele landet - tjek de lokale tidspunkter her