426

Mere mountainbike i Aarhus

Aarhus Kommune har netop givet 545.000 kr. til en ny mountainbike-rute i Hasle Bakker

18. november 2011

Der er bjerge i Aarhus V, siges det. Mindst tre.

Spiralen, det højeste, rager 100 meter op over havets overflade, og fra toppen har man uhindret udsyn over bydelens største naturområde, der kiler sig ind mellem vestbyens biler og boligblokke.

Overskudslagre

Skjoldhøjkilen, som området hedder, blev oprettet som rekreativt område i 2005 og har siden blandt andet dannet ramme om zumba, bueskydning og den største samling markerede løberuter i Aarhus.

Områdets højdepunkter er de tre Hasle Bakker i den østlige ende af Skjoldhøjkilen.

Over en 10-årig periode er en million kubikmeter overskudsjord fra byggeprojekter i kommunen blev kørt til området, indtil de tre ”bjerge” i 2007 stod klar til at tage imod bjergbestigere, løbere og andet fodfolk.

V for vilde ben

Og med den nye halve million fra Aktiv Aarhus Puljen vil området fremover altså også huse de aarhusianske mountainbikere, der tidligere i høj grad har benyttet sig af Marselisskovene syd for centrum.

Formålet med puljen, der fordeles for anden gang, er at gøre det sjovere og sundere at bevæge sig i det offentlige rum, og i tildelingen af midler vægtes det blandt andet at aktiviteterne er gratis tilgængeligt for alle.

Og både sjovere og sundere skulle det gerne blive, når DSI Hasle Bakker og de to lokale mountainbike-klubber kan byde velkommen på den nye mountainbike-rute.

Gratis motion

I år har Kultur og Borgerservice, Sundhed og Omsorg samt Teknik og Miljø afsat i alt 5 mio. kr. til puljen, der nu er blevet fordelt mellem halvdelen af de 34 foreninger, der har søgt midlerne.

I Aarhus Kommunes Kultur og Service ser rådmand, Marc Perera Christensen, frem til at projekterne kan tages i brug og håber at mange aarhusianere vil benytte tilbuddet om gratis motion.

”Det er 18 meget spændende projekter, der kan se frem til at modtage støtte. De spænder bredt, og vil gøre det endnu mere spændende for borgere at bevæge sig i det offentlige rum,” siger han.