lastbiler i rundkørsel

Højresvingsulykker: møde med transportministeren

Cyklistforbundet deltog i tirsdags med et bredt udsnit af repræsentanter fra transportbranchen i møde om højresvingsulykker.

Af Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen
25. oktober 2013

Den seneste tids tragiske højresvingsulykker har betydet, at transportminister Pia Olsen Dyhr i den forløbne uge afholdt et møde med transportbranchens parter for at finde en løsning på det alvorlige problem. For Cyklistforbundet deltog direktør Jens Loft Rasmussen.

"Det er helt centralt, at vi får gjort noget ved de alt for mange højresvingsulykker. Vi er glade for ministerens initiativ, som var en god og konstruktiv start, hvor alle relevante aktører fik mulighed for at komme på banen med mulige løsninger. Det forøgede fokus på ulykkerne er positivt, men det er tydeligt, at information ikke alene løser problemet," siger Jens Loft Rasmussen.

Nedenfor er et udvalg af de pressehistorier, som er bragt i forbindelse med mødet hos ministeren: