Næste stop: Østre Gasværk

Op mod 2000 børn har slået et slag forbi Cyklistforbundets cykellegebane

22. september 2011

To små piger og deres forældre måtte gå forgæves, da de i formiddags troppede op på Israels Plads for at tage en tur mere på cykellegebanen. Sent i aftes blev banen pakket sammen og står nu i en 20-fods container og samler kræfter til næste runde cykelleg.

”Moar, hvor er vippen henne?”

Banen har tiltrukket tusindvis af cykelglade unger i de fem dage, den har stået på pladsen. Alene den første dag drønede op mod 500 børn henover cykellegebanens bump og vipper.

Den store cykelvippe har været et af de mest populære elementer på banen. Og det er også den, de to morgenfriske piger har talt mest om fra morgenstunden.

De har allerede været på banen to gange og ville gerne have en tredje tur, men efter lidt forhandling med forældrene accepterer de at måtte vente.

Leg og læring

Cyklistforbundets Mai-Britt Aagaard Kristensen har holdt øje med banen den sidste uges tid, og er ikke i tvivl om at ungerne har haft det sjovt og samtidig lært en hel masse.

”Vi havde en dreng, Valdemar, der kom ned en af de første dage og var meget usikker på, hvad han turde og havde lyst til. Men det endte med at han simpelthen kartede rundt på hele banen og tog udfordringerne for fuld gas. Jeg tror, han var hernede hver dag,” siger hun.

Der cykles videre på Østre Gasværk

Fra onsdag d. 28. september vil cykellegebanen stå klar igen. Denne gang ved Østre Gasværk, der for tiden viser en teaterudgave af Flemming Quist Møllers børnebogsklassiker om Cykelmyggen Egon.

Cykellegebanen bliver stående ved Østre Gasværk til og med efterårsferien, hvorefter den kan lejes af kommuner og andre interesserede.

Se foto-serie fra cykellegebanen

Emneord: Børn