Nu cykler alle børnene

I dag og de næste to uger tager rekordmange børn cyklen til skole

05. september 2011

Cykelbørn fra hele landet havde på forhånd slået alle rekorder, da startskuddet i morges lød til Cyklistforbundets og TrygFondens kampagne Alle Børn Cykler. I den landsdækkende kampagne opfordres alle elever fra 0. – 10. klasse til at hoppe på cyklen og starte morgenen med motion.

150.000 børn kan ikke tage fejl

I år er over 150.000 elever fra mere end 7.000 skoleklasser tilmeldt cykelkampagnen. Undervejs dyster børnene klassevist om at cykle fleste dage – og der gives naturligvis bonus for at cykle med hjelm.

En undersøgelse foretaget af Cyklistforbundet fra 2009 viser, at 40 pct. af de deltagende skoleelever ikke cyklede inden kampagnen. Og at hver fjerde elev faktisk fortsætter med at cykle efter kampagnen.

Nye cykler til vinderne

Alt for mange børn bliver stadig kørt til skole af deres forældre.

Men på Holbergskolen i Dianalund er antallet af elever, der er tilmeldt Alle Børn Cykler fordoblet i forhold til sidste år. Det kan hænge sammen med at sidste års vinder af konkurrencens hovedpræmie – nye cykler til hele klassen – var 6. C på netop Holbergskolen.

”Det er jo en godmodig konkurrence, og konkurrence-elementet er helt sikkert motiverende for børnene,” siger kampagnechef Loa Bendix.

Børnene cykler over hele landet fra den 5. til den 16. september

Læs mere på kampagnens hjemmeside

Emneord: Kampagner, Børn, Unge