Foto: Mikkel Østegaard

165

Skal din næste cykel være ny eller brugt?

Bør man købe en brugt cykel - og er det en god idé at købe den på nettet? Magasinet Penge på DR guider dig rundt i cykelmarkedet, og Magnus fra Cyklistbutikken 1905 giver gode råd til et godt cykelkup.

Af Jan Thane
29. oktober 2015

Der blev sidste år solgt 520.000 nye cykler i Danmark, men samme år blev der også stjålet omkring 60.700 cykler. Cykelsalget topper i disse år, men som forbruger kan markedet føles som en jungle, hvis man ikke køber cykler jævnligt.

Nettet bugner af webshops – danske og udenlandske. Og butikkerne tilbyder flere og flere muligheder for cykel køb. Renoverede, brugte, nye og specialdesignede cykler.

Magnus fra Cyklistbutikken 1905 - Cyklistforbundets butik - giver i programmet gode råd til, hvor du gør det bedste cykelkøb og besøger blandt andet en butik, hvor du kan købe tidligere efterladte, men nyrenoverede cykler til en billig penge.

Du kan også blive klogere på cykelkøb på nettet i Danmark og udlandet, og der er både ulemper ved webkøbet. Din nye cykel kan dog også gå hen og blive en bekostelig affære, for kun een pct. af cykeltyverierne i Danmark bliver opklaret, og cykeltyvene har fået smag for nogle bestemte cykeltyper.

Og hvad sker der egentlig med de cykler, som hverken bliver stjålet eller brugt, men bare efterladt i hobetal ved knudepunkter som Nørreport Station?

Se indslaget fra 28. oktober på DR's hjemmeside